REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Orban, către Opoziţie: Se vede că nu înţelegeţi nimic din Uniunea Europeană

Orban, către Opoziţie: Se vede că nu înţelegeţi nimic din Uniunea Europeană

Replica API 19 mai 2020 | 00:00 1082

Premierul Ludovic Orban le-a transmis, luni, reprezentaţilor Opoziţiei că nu înţeleg nimic din Uniunea Europeană, menţionând că acestora trebuie să le fie ruşine că vorbesc despre câteva mii de români care pleacă la muncă acum în afara ţării, în condiţiile în care au alungat, atunci când au fost la putere, milioane de români prin măsurile luate.

Ludovic Orban

"Eu am fost invitat (...) în cadrul procedurii 'Ora Guvernului', la o dezbatere cu o temă care este stabilită de grupul parlamentar, iar dezbaterea era legată de programul economic, de economie şi mai ales de viitorul economiei şi reducerea efectelor negative ale crizei COVID. (...) Din păcate, nu s-a vorbit despre economie şi, ca atare, nu voi da decât o singură replică. Se vede că nu înţelegeţi nimic din Uniunea Europeană. Uniunea Europeană înseamnă libertatea de circulaţie a oamenilor, a ideilor, a capitalurilor, a mărfii. Nu vă e ruşine să vorbiţi de românii care pleacă la muncă, ca şi muncitori sezonieri, acum, câteva mii de muncitori sezonieri, după ce aţi alungat milioane de români plecaţi, exasperaţi de guvernările voastre, în care aţi călcat în picioare drepturile şi libertăţile şi speranţa oricărui român? O asemenea obrăznicie, îmi pare rău, dar îmi este foarte greu să trec peste ea", a spus Orban, în plenul Camerei Deputaţilor.

Orban a adăugat spus, răspunzând întrebărilor adresate de parlamentari, că guvernarea liberală a luat mai multe măsuri în beneficiul companiilor decât guvernarea precedentă.

"Apropo de tratamentul companiilor, pe o perioadă similară de cinci luni ale anului 2019 pentru concedii medicale aţi rambursat 900 de milioane către companiile care au plătit concediile medicale; guvernarea liberală aflată în criză de pandemie a rambursat un 1,7 miliarde către companii, concedii medicale. În ceea ce priveşte TVA, pe primele patru luni ale anului, dumneavoastră aţi rambursat 6 miliarde, iar guvernarea liberală aflată în criză COVID a rambursat 9,1 miliarde. (...) Noi am stabilit eliberarea certificatului de plătitor de TVA, care îţi dă posibilitatea să faci afaceri înainte de controale şi documentaţii. Rambursarea TVA am stabilit-o prin lege să o facem înainte de efectuarea contractelor, tocmai pentru a asigura lichiditatea pentru companii. Ce să mai vorbim de plăţile lucrărilor de investiţii? Am venit în noiembrie la guvernare, ultima plată era făcută la sfârşitul lui august, pe PNDL. Uitaţi-vă astăzi cum am ajuns cu plăţile pe PNDL. Uitaţi-vă astăzi că pe toate contractele de investiţii publice, care sunt finanţate de la buget, suntem cu plăţile la zi, investiţii de infrastructură", a adăugat premierul.

El a adăugat că au fost alocate sumele necesare angajaţilor care lucrau la companii şi nu şi-au mai putut desfăşura activitatea în perioada pandemiei.

"Şi vom continua să alocăm fiecare ban, cu foarte multă parcimonie, astfel încât să putem să dăm o şansă la o viaţă decentă fiecărui român. Dar lucrul acesta nu se poate întâmpla numai prin creşteri artificiale de venituri în sectorul bugetar sau în sectoarele controlate de zona guvernamentală. Dezvoltarea economică se produce pe bază de investiţii, pe bază de creştere a competitivităţii. Cum să crească exporturile, când, datorită Ordonanţei 114, companiile din România au ajuns să plătească energia electrică şi gazul natural mai scump decât sunt plătite de companiile din Germania şi din celelalte ţări europene?", a menţionat Orban, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sa vedem ce spunea Orban , despre UE , atunci cand in calitate de ministru al transporturilor motiva neputinta construirii autostrazilor, citez, ca sa poti absorbi bani, trebuie ca onor Comisia Europeana sa aprobe cererile.Nici un mare proiect nu a fost aprobat , ei nu sunt prea bucurosi ca ti dau bani. Vazand acest dublu limbaj, de atunci si de acum , cand UE este personificata in smechera clasei si apoi in zeita capitalurilor si ideilor, mai poti avea incredere?
1
0
brava mai orbete inteleptul de la fundul paharului,dar noi am inteles foarte bine ca afara de munca pe care o prestam nu mai avem nimic,nici padure,nici aur,chiar si tezaurul ciordit,nici petrol nici gaz,investitii se fac numai in drumuri si alea mare parte in ardeal,ca tot vor sa refaca austro bozgoria,de ce nu este autostrada in moldova,o dati rusilor,muie iohanis,muie penele
1
0
Nu au inteles nici unii nici altii din 89 incoace ce inseamna democratia,cu tot respectul,atita timp cit toti greii politicii romanesti au avut in spate fosta securitate sau oameni din esalonul superior al pcr.
0
0
Asta meritati daca ati pus la butoane un betiv somer!Acum va da cu tifla in nas ca nu sunteti europeni
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212