REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Orban, de acord cu Cîțu că Drulă cere prea mulți bani la rectificare: „Solicitările sunt exagerate”

Orban, de acord cu Cîțu că Drulă cere prea mulți bani la rectificare: „Solicitările sunt exagerate”

Replica API 11 august 2021 | 18:44 916

Ludovic Orban, președintele PNL, consideră, la fel ca premierul Florin Cîțu, că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, cere prea mulți bani la rectificarea bugetară. Orban spune că suma rezervată este suficientă, având în vedere gradul de derulare a investițiilor actuale de la Ministerul Transporturilor. Cătălin Drulă a cerut mai mulți bani, avertizând că nealocarea sumelor cerute va duce la „frânarea” programelor de reparații ale drumurilor și căilor ferate.

„În ceea ce privește bugetul Ministerul Transporturilor, opinia atât a premierului, cât și opinia mea este că solicitările sunt exgerate și nu sunt conforme cu necesitățile reale și mai ales cu execuția bugetară pe primele șapte luni ale anului. Sigur că va o creștere a alocărilor bugetare, o creștere de peste 350 de milioane (de lei - n.r.), din datele pe care le avem, și această creștere noi o considerăm suficientă, ținând cont de execuția bugetară și de stadiul diferitelor proiecte de investiții. (...) În ceea ce privește fondurile europene, să ne amintim că Ministerul Transporturilor beneficiază de cea mai generoasă alocare”, a declarat Ludovic Orban marți, înainte de ședința coaliției.

Și premierul Florin Cîțu l-a criticat pe ministrul Transporturilor Cătălin Drulă în legătură cu execuția bugetară. Cîțu spune că de la Transporturi ar fi trebuit să ia bani, nu să dea, dacă ar fi ținut cont de execuția bugetară.

„La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară. (...) Nu a fost prezentat un plan de restructurare pentru CFR Călători. (...) Domnul Drulă trebuie să prezinte execuția bugetară public”, a declarat premierul Florin Cîțu.

În schimb, Cătălin Drulă afirmă că execuția în minister din fonduri de la bugetul de stat este de 90%, iar nealocarea sumelor cerute va duce la „frânarea programului de asfaltări, marcaje, reparații ale drumurilor, precum și a celor de înlocuire la rând (reînnoire) la calea ferată”, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La aeroport kogalniceanu trebe bani. O freaca Barcaru pe Nusa si trebe bani de camere rosii
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272