REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ovidiu CUPŞA: O ALIANŢĂ de dreapta ar fi fost o formulă 100% CÂŞTIGĂTOARE

Ovidiu CUPŞA: O ALIANŢĂ de dreapta ar fi fost o formulă 100% CÂŞTIGĂTOARE

Replica API 26 iulie 2020 | 23:01 1778

Dacă vrem să schimbăm fața Constanței, nu trebuie să ne irosim votul, spune Ovidiu Cupşa, şeful CERONAV, membru PNL. Acesta este de părere că bătălia trebuie polarizată între candidații și partidele cu cele mai mari șanse de a realiza schimbarea. Cupşa consideră că ar fi avut mai multe şanse PNL de a îndepărta actuala conducere de la putere, cu o alianţă de dreapta.

"Aproape în fiecare zi se mai anunță câte un candidat la Primăria Constanța. E dreptul cetățenesc al fiecăruia să candideze și un act personal de curaj, pentru care am toată admirația. Dar un act păgubos pentru cetățeni, în economia alegerilor. Constanța riscă fărâmițarea voturilor și direcționarea unui procent semnificativ către candidați fără șansă. Pentru schimbarea unui primar în funcție, la un singur tur, votul trebuie polarizat către candidatul cu cele mai mari șanse. Altminteri, deși majoritatea doresc schimbarea, fiecare o vede altfel și își împart eforturile în direcții diferite.

Acesta e dezavantajul votului într-un singur tur: toate voturile care se duc la candidați fără o șansă reală, cresc șansele primarului în funcție. În două tururi e altceva. Dai în primul tur votul către cel pe care îl simpatizezi, iar în turul doi poți vota cu cel mai bine plasat", spune Cupşa.

Revenind la Constanța, bătălia trebuie polarizată între candidații și partidele cu cele mai mari șanse de a realiza schimbarea, este de părere şeful CERONAV.

"Sunt unul dintre cei ce cred că o alianță de dreapta ar fi fost o formulă 100% câștigatoare. Realitatea este că această alianță nu s-a realizat nicăieri în țară, nu doar la Constanța. În aceste condiții, pentru a produce schimbarea, polarizarea tuturor voturilor de dreapta trebuie să se facă pe candidații partidului cel mai puternic al dreptei, care - deși nu toată lumea vrea să accepte - sunt PNL cu Mihai Lupu la Consiliul Judetean, respectiv Vergil Chițac la Primăria Constanța.

Eu cred că, după două decenii, Constanța are, în sfârșit, șansa unei schimbări. Dacă nu vom fructifica acum această șansă, degeaba vom regreta după alegeri, deoarece va trebui să mai așteptăm patru ani", a conchis Ovidiu Cupşa.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu ai stat tu bot in bot cu mazare, Nicusor, Babinciuc... te au tinut la ceronav, apoi Felix a avut grija de tine si ne dai lectii . Marele analist politic, calmeaza te ca te agiti inutil, nu esti membru pnl si nu mai vb in numele partidului . Singur ti o tragi
1
0
Ce stanga,ce dreapta? Oricare vine primar,nu vine pt.locuitorii de rand,fiecare are grupurile lui de interese,trebuie sa intoarca sposorizarile si,,atentiile"! Dreapta din Constanta nu are un candidat cu sanse reale la fotoliul de primar!Cu parere de rau spun asta! Nu votez cu pensionati la 45 de ani,fosti angajati MAI sau MApN !
5
1
multi zic ca esecul care se prefigureaza al amiralului de uscat la alegerile ptr primarie , nu este decat o razbunare a pnl ptr cei trei ani in care chitac a votat in parlament cu psd... chiar si un alegator orb poate vedea ca la atatia candidati , omul cu freza de ginere mort este castigator deja. cat despre cupsa , jigodia asta a supt bine de la psd , cu o casa moca in Piata Grivitei , o nevasta tanara si jucausa , etc... , deci minciuna cu dorinta schimbarii s-o zica curvistinei de nevasta si sa nu manace cacat despre o schimbare in orasul prostilor...
9
0
hahahahahahahah
3
0
Covid ele draga, ai grija. Ne infectezi.
4
1
In primul rand ideologiile de dreapta sau stanga nu exista. Exista un soi de surogate usor digerabile de tupeistii inculti si nepatrioti ce intra pe locuri eligibile si-si fac propaganda,ajutai cum e normal,de grupuri de interese. Populatia este doar o masa manevrabila si gata. Romanii inca nu au iubirea de sine,respectul reciproc,liantul care face o populatie sa devina o natiune. Ia sa zica domnul Cupsa,cat este el de cunoscator al nevoilor reale ale societatii,cat bine a facut el cuiva in viata asta,cat ar fi in stare sa sacrifice personal pentru binele general?
10
1
bai astia cu ..schimbarea ..mai schimbati placa , s-a cam saturat poporul de minciunile si manipularile voastre...plus de asta nu cred ca beti face mai mult decat altii!! o sa incepeti a fura si ..apoi daca mai este timp sa facem ..ceva.
6
2
sunt deja vreo 20 care vor scaunul de primar dsi din astea vem si 3 proaste gen corina martin cleosparta lui mazare ..Toti sunt la rupt voturi ca sa ajunga iar fatalau primar .
8
1
javra de chitac-comanescu o alegere proasta a unui prost
9
8
Chitac, un mincinos infectat. Ciuma galbena aduce hotie, saracie, austeritate, somaj, afaceri frauduloase cu masti,teste Covid, mult mai scumpe ca in Germania, de ex. Nici iarba nu mai creste dupa malaria galbena. Fagadau tb. sa continue, e cel mai serios, modest, implicat. Toti de buna credinta vad schimbarile din oras.Decebal nume de rege, Chitac nume de soarece.
11
9
Bai Ovidel tu ai obrazul gros rau, frate! Ai plecat din PNL cand era in opozitie, te-ai intors de cand e la putere! Acuma e clar ca bunul simt elementar lipseste cu desavarsire!
16
1
Sa iesi la inaintare cu Lupu este cea mai buna dovada ca pnl-ul a ramas sluga PSD. Este cea mai buna dovada ca nu se vrea castigarea alegerilor. Sa iesi cu aceleasi cadavre la inaintare mi se pare sinucidere politica! Pacat de naivii care cred in schimbare.
13
5
Lupu a mult ani de zile Oul Terminal si acum vrea sef la Consiliu..rusinos..
11
1
PNL nu vrea sa castige aceste alegeri. Sa mergi pe mana lui Chitac este o prostie. Ca om de dreapta nu ai cum sa votezi un individ care urmareste numai interesul personal. Vergil mai vrea un post de parlamentar. Sa ne vedem sanatosi peste 4 ani.
12
4
Ovidel, ia mai du-te tu in P noastra de Covid in PNL. Ca asta esti, o conserva, un Covid in partidul asta care faci orice sa te sui pe cadavre si sa joci orice si mai ales cu oricine pentru o functie in care sa nu faci nimic in viata.
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272