REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Palaz a depus solicitare pentru o ședință extraordinară CJC pentru votarea proiectului privind Festivalul Mamaia

Palaz a depus solicitare pentru o ședință extraordinară CJC pentru votarea proiectului privind Festivalul Mamaia

Replica API 26 iulie 2019 | 03:27 434

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța Claudiu Palaz a depus, joi 25 iulie a.c., o solicitare în atenția președintelui instituției, Marius Horia Țuțuianu, în vederea convocării de urgență a unei ședințe extraordinare pentru supunerea la vot a proiectului de hotărâre privind organizarea și desfășurarea Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia 2019.

Subiectul privind organizarea Festivalului de Muzică Ușoară Mamaia și alocarea unui spațiu unde să se desfășoare a stârnit discuții în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.. Mai ales că în sală se aflau și reprezentanții Uniunii Artiștilor din România, ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști și ai Electrecord, cei care doresc să organizeze festivalul, iar vicepreședintele CJC, Claudiu Iorga Palaz, a afirmat că intenționa să supună atenției consilierilor județeni un proiect de hotărâre în acest sens, dar având în vedere că, în aceeași ședință, a „picat” la vot un alt proiect ce viza reabilitarea Teatrului de Vară „Mamaia”, locul unde ani de zile s-a desfășurat festivalul, s-a răzgândit. La finalul ședinței, s-a stabilit ca în cel mai scurt timp să fie organizată o ședință extraordinară special pentru acest proiect de hotărâre.

A doua zi după ședință, adică joi, 25 iulie a.c., vicepreședintele CJC Claudiu Palaz a depus solicitarea pentru organizarea ședinței extraordinare.

„Azi, am cerut președintelui CJC, convocarea de urgență a unei ședințe extraordinare a CJC, prin care să se aprobe organizarea „Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia 2019”. Consider că este nevoie de acest festival care a devenit o tradiție în trecut, dar din păcate acesta a fost „aruncat la coș” de către fosta conducere a CJC. Acum avem șansa să reluăm această tradiție!” a declarat Claudiu Palaz.

„Vă precizez că astăzi, datorită faptului că am recuperat marca acestui festival în favoarea CJC – marcă ce dispăruse din arhivele instituției CJC – acest festival se poate organiza având toate documentele în regulă. Consider că facem administrației și nu politică, drept pentru care vă rog să faceți toate demersurile și pe lângă „spiridușul de la cultură”, dl. ministru Breaz în vederea susținerii acestui festival”, se precizează în solicitare.

Proiectul de hotărâre vizează darea în folosință gratuită Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a suprafeței de 2000 mp, situată pe parcarea laterală și a suprafeței de 200 mp în interiorul Pavilionului Expozițional Constanța, precum și transmiterea prin cesiune a mărcii „Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia” în perioada 5 – 8 septembrie, pentru desfășurarea festivalului.

F.B.

Citește și: LUPTĂ A ORGOLIILOR în fruntea CJC, între Ţuţuianu şi Palaz. Pretextul: Teatrul de Vară și Festivalul Mamaia!

Adriana Bahmuțeanu, prezentă la ședința CJC pentru a susține festivalul de la Mamaia

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Super cool! Bravo.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212