REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.8° Constanța Mar., 27 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6652
5.8° Constanța Marți, 27 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6652
 

Palazu Mare, „satul“ unde blocurile fac... slalom printre case. Video!

Palazu Mare, „satul“ unde blocurile fac... slalom printre case. Video!

Valentina CAMARA 25 noiembrie 2022 | 00:00 4174

De ani buni, locuitorii din cartierul Palazu Mare așteaptă ca municipalitatea să ajungă și pe străzile lor. Va veni... cu pași mici. Unii au avut noroc, iar astăzi au străzi asfaltate, însă alții încă așteaptă acel moment când nu vor mai înota în noroaie. În ultima perioadă s-au înmulțit blocurile printre case, cartierul e și astăzi în șantier, dezvoltatorii fiind din ce în ce mai interesați de cartierul Palazu Mare. Dacă n-am știi că este un cartier rezidențial, am crede că ne aflăm pe ulițele unui sat abandonat.

De ceva ani, zona Palazu Mare a intrat în atenţia dezvoltatorilor care au primit autorizaţii de construire pe bandă rulantă pentru mai multe blocuri din cartier.

”Ulițele din cartierul Palazu Mare

Locuitorii sunt dezamăgiţi de felul în care a ajuns cartierul lor care se presupunea a fi un cartier doar de case. Blocurile ajung până la 4, 5 etaje pe străzile cartierului rezidenţial.

În afară de haosul urbanistic, locuitorii se confruntă și cu străzile care arată mai ceva ca la sate, unele dintre acestea nici măcar nu se află în planificările administrației locale pentru asfaltare, și rămân doar ”ulițe” pentru care, la fel ca toate celelalte, oamenii plătesc taxe și impozite. În schimb, primesc valuri de praf vara, iar în sezonul rece încep lupta cu noroaiele și gropile uriașe în asfaltul de pe străzile principale.

Blocuri din cartierul Palazu Mare

Trăim ca la țară, dar plătim impozite care sunt usturătoare. Primăria își bate joc de noi cu faimoasele noastre ulițe, în care ne rupem mașina. Cât despre blocuri, unde s-a mai pomenit așa ceva, blocuri între case de zici că sunt zgârie-nori. La noi ca la nimeni, începem cu blocuri la intrare în cartier apoi case, apoi iar blocuri și tot așa. Cum au primit autorizații pentru acele blocuri?”, a declarat un locuitor al cartierului Palazu Mare.

Sunt foarte multe zone aflate în dezvoltare, unele construcții sunt finalizate, altele sunt în curs de finalizare sau abia au pus piatra de temelie.

Faptul că în municipiul Constanţa s-au construit, în ultimii, clădiri aflate la graniţa dintre legal şi ilegal, nu mai miră pe nimeni. Unii şi-au modificat construcţiile după bunul plac, mai grav este faptul că au primit și autorizații în acest sens.

Chițac a vrut să revoce PUZ-ul, consilierii nu

Aceste construcții haotice din Palazu Mare există din pricina actualului PUZ, pe care primarul Vergil Chiațc a vrut să-l revoce. Proiectul de hotărâre pentru suspendarea HCL nr. 121/2011 privind aprobarea documentației „Reactualizare PUZ Palazu Mare III, modificare HCLM nr. 116/2003 și HCLM nr. 126/2003, teren în suprafață de 585 ha, aparținând persoanelor fizice și juridice; nu a primit votul consilierilor.

De asemenea, în trecut, locuitorii spuneau că PUZ-ul a fost aprobat fără o dezbatere reală cu locuitorii zonei, în schimb toate utilitățile zonei au fost dimensionate pe structura PUZ-ului. Oamenii spun că nu au fost notificați și nu au fost informați, așa cum cere legea, privind aprobarea acestui Plan. În unele situații, accesul pe anumite străzi se face pe un singur drum lat de 3 metri, deși în documente el figurează de 10 metri, fără trotuare, fără posibilitatea ca două mașini din sens opus să poată trece una pe lângă alta.


Acest haos arhitectural, generată de Primăria Constanța, în mandatul lui Făgădău, și continuat de actualul mandat, al lui Chițac, este justificat și de lipsa unui Plan Urbanistic General (PUG) al Constanței, care ar fi trebuit să aducă o notă unitară și să armonizeze arhitectural întregul oraș.

În prezent, se lucrează la noul Plan Urbanistic General care va fi gata, cu puțin noroc, peste vreo 5 ani.

Până atunci, Palazu Mare va continua să fie raiul investitorilor care își pregătesc terenurile pentru viitoarele blocuri.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fiecare face ce vrea la noi dak are malai și da unde trebuie...vai de viitorul orașului cta și a celor de langa haos mai mare nu se putea.....
1
0
Ia nu va mai luati voi de mine cel mai mare lautar in viata saracilor. Eu cu tata va ingrop in bani. Sunteti p****i si sunteti multi
1
7
caca mare, Ionut Galani, vai de pl lui se sarantoc, cine sa-l mai cheme si la nunti ca i-a lamurit pe toti tartanul.
9
1
Un sat de țigani de unde faci doua ore dus întors pana in centru. p***t este cine cumpara nu cine cere!
12
1
Nu facuse si C A C A ala de m******n Galane un bloc fara aurorizatie? Cand il chemi la o nunta zici ca el ia darul la cat cere javra. ANAF, voi la ce dracu va uitati
16
0
Cat de p***t sa fii sa crezi ca Palazu Mare care la baza este un sat de t****i a devenit un cartier rezidential al orasului Constanta pentru ca asa a spus X sau Y si sa iti constriesti sau cumperi o locuinta in tziganime dupa care acum spuneti ca sunteti nemultimiti,pai voi astia nemultumiti nu ati stiut unde vati dus ma ?.
13
0
Fagadau este cel care a emis AC cu ochii inchisi. Chitac a reusit sa anuleze PUZ-ul in zona Veterani, ca si acolo urma sa se construiasca blocuri intre case. Slava domnului ca a reusit. Mi-am construit casa in Veterani si eram ingrozit ca langa mine urma sa se ridice bloc.
10
2
Acolo in Palazu , chiar este sat fara caini . Fiecare a construit cum la taiat capul . Am avut neplacerea sa ajung in localitate , in cartier ce o fi . Dar sa te fereasca Dumnezeu de t i g a n i a d a de acolo la propiu
18
1
O gluma fata de dezastrul din Mamaia Sat facut de Chelaru, care surprinzator este liber inca.
17
0
Replica tot încercați săi spălați păcatele lu chițac,că vezi doamne că e victima consilierilor, ba pe vechea moștenire lăsată de Făgădau, dar cât vă veți chinui nu aveți cum, omu este un neavenit un trepăduș pus în interesul grupului de mafioți pe care îl reprezintă, văd că azi îi luați un interviu, pariez pe cât vreți voi că nu veți da voie la comentarii, ca să vedeți cât de hulita e marionetă PNL
15
7
Viitorul cartier Compozitori!
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
1144810263
5/49
1646443325-02-20243 1 9 4 7 5 5
joker
20168392839