REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Parcul Tăbăcărie ar putea avea aparate de fitness. Video

Parcul Tăbăcărie ar putea avea aparate de fitness. Video

Cristina BĂRBUCEANU 8 noiembrie 2022 | 00:00 1387

Parcul Tăbăcărie este cel mai mare spațiu verde în care constănțenii aleg să meargă pentru recreere, relaxare, dar și pentru mișcare. Vegetația este bogată, aerul este curat, parcul este îngrijit; acestea fac din el un loc adorat de locuitorii Constanței pentru sport. Din acest motiv, mai mulți constănțeni au venit cu un proiect, și anume: „Amplasarea unor aparate de fitness în parcul Tăbăcărie”, inițiatorul lui fiind Barla Adrian. Prin intermediul proiectului propus Primăriei, parcul va avea amplasate, în locurile potrivite, mai multe aparate pentru fitness, pentru ca oamenii să facă sport în aer liber, nu doar alergare. Bugetul estimat pentru această investiție este de 500.000 de lei, lucrările desfășurându-se pe o perioadă de 4 luni.

 

Parcul Tăbăcărie, oază de liniște și relaxare

Parcul Tăbăcărie se întinde pe o suprafață de aproape 100 ha, fiind unul dintre cele mai mari parcuri din țară. În ceea ce privește vegetația acestuia, ea cuprinde: salcie, plop, tei, platan, castan, molid, brad, mesteacăn, fag, dar şi unele exemplare de stejar roşu, magnolie şi chiparos de baltă.

Parcul este adesea foarte populat de tineri, bătrâni, părinți cu copii mici, dar și oameni care fac sport. De altfel, constănțenii care duc o viață sănătoasă doresc să vină în parc nu doar pentru alergat, ci și pentru fitness.

Din această perspectivă, au gândit și un proiect pentru dotarea parcului cu diverse aparate pentru sport.

Constănțenii doresc să facă din Parcul Tăbăcărie mai mult decât un simplu loc pentru plimbări

Locuitorii orașului Constanța vor să facă sport. Din acest motiv, ei caută și alte variante în afară de sala de forță. Astfel, mai mulți constănțeni au propus Primăriei proiectul „Amplasarea unor aparate de fitness în parcul Tăbăcărie”, iar inițiatorul proiectului este Barla Adrian. Prin intermediul acestui proiect, „locuitorii Constanței ar avea un nou spațiu unde să poată face mișcare. Iar locuitorii care stau în zonă și vor să facă mișcare la aparatele de fitness nu ar mai trebui să se deplaseze în cealaltă parte a orașului pentru a face exerciții la aceste aparate”.

În ceea ce privește locul în care aparatele ar fi amplasate, se va alege un „loc  potrivit în parcul Tăbăcărie unde să fie amplasate aparatele de fitness. Iar în loc de beton, unde sunt puse, să fie un covor de cauciuc astfel copiii să nu se accidenteze în caz de cădere”.

Valoarea proiectului, estimată de cel care l-a inițiat, ar fi undeva la 500.000 de lei, iar lucrările s-ar desfășura pe o perioadă de 4 luni.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niște blocuri ar fi trebuit construite în parcul tabacariei , zic !
4
0
Nici dreaq nu se da in prostiile alea! Alt tun, specific celui mai de kkt oras din Romania. Asa trebuie sa arate vegetatia intr-un parc?
6
0
Exact ce le trebuie la pachetarii hamesiti votantii lui mazare
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272