REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
17.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Părinţi în război cu Poliţia Locală! Stau la pândă, în zona şcolii, să-i amendeze! Restul problemelor au fost rezolvate!

Părinţi în război cu Poliţia Locală! Stau la pândă, în zona şcolii, să-i amendeze! Restul problemelor au fost rezolvate!

Replica API 27 septembrie 2019 | 19:30 374

Acţiunile Poliţiei Locale au inflamat spiritele părinţilor care îşi duc sau îşi iau copiii de la şcoală. La Şcoala Spectrum din Constanţa, situate pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, staţionarea autoturismelor este interzisă. Practic, părinţii nu au variante să parcheze regulamentar în zonă. Prin urmare, parchează neregulamentar, chiar şi cu riscul să fie sancţionaţi: siguranţa copiilor lor este mai presus de orice amendă a Poliţiei!

Specificul zonei este binecunoscut de către angajaţii Poliţiei Locale, care şi-au făcut “sector” pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu: aici împart, cu sârguinţă, amenzi! Amendă a primit şi Sorin Lucian Ionescu, preşedintele Comunităţii Evreilor din Constanţa, care a pornit un adevărat război cu agentul care l-a amendat, explicând că Poliţia Locală, în loc să se ocupe de problemele serioase ale urbei, preferă să stea „la ciupeală”, să-şi facă norma de amenzi cu părinţii care opresc 3 minute pe interzis, cât să-şi ia copiii, pentru că în cazul „bizonilor” care blochează cu orele staţiile de autobuz nu au ce face. „Ăia care îşi lasă maşinile în staţiile de autobuz, le încuie şi pleacă cu orele, nu au ce face. Că aşa zice legea: nu eşti în maşină, nu te poate amenda. Şi, clar, nu pot sta cu orele să păzească o maşină. Aşa că preferă să îşi facă norma de amenzi pândind părinţii care îşi iau copiii de la şcoli. Păi, înainte să fie asmuţiţi agenţii să de amenzi, aigură-te că ai soluţii pentru problema părinţilor, nu? Am eu unde să parchez în zona şcolii? Nu! Şi asta e valabil şi în cazul altor şcoli”, aprecizat Sorin Lucian Ionescu. Mai mult, el a arătat că agentul de la Locală a publicat, fără acordul său, pe Facebook, filmarea din timpul schimbului de replici pe care l-au avut cu ocazia aplicării amenzii. „E normal aşa ceva?! Filmuleţul a fost făcut pe ascuns, fără acordul meu, a fost publicat, iar asta în condiţiile în care eu l-am reclamat. Păi, în timp ce are loc o cercetare pe această speţă, cum să publice un filmuleţ care e dovadă la această speţă?!”, a mai comentat Sorin Lucian Ionescu.

Situaţia prezentată de Sorin Lucian Ionescu indică o mare problemă a urbei: sunt zone unde au apărut semne care indică „parcarea interzisă”, însă administraţia locală nu a oferit şi soluţii pentru şoferii care au activităţi în zonele cu pricina – loc de muncă sau situaţii ca cea prezentată mai sus. Dacă în cazul adulţilor putem accepta că se pot descurca cu autobuzele, în cazul copiilor... ce se întâmplă? Vremurile în care copiii puteau fi lăsaţi cu cheia de gât şi să se descurce de acasă şi până la şcoală şi retur nu mai sunt de actualitate, iar exemple am tot avut zilele acestea!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce mancacti rahat cu lopata unii dintre parinti ??? Am o vecina care sta le exact 15 metri de scoala ,are 2 copii,unul clasa 7 si uinul 9, ce face idioata,pe amandoi ii duce cu bmw x6 exact 15 metri de scara blocui unde locuieste si parcheaza ditamai suvul unde se nimereste. Totii vecini au intrebat-o de ce nu-i duce pe jos 15 metri la scoala. idioata a raspuns ca are masina si trebuie sa o vada si celelalte mamaici ce masina are .Deci cand plm ne mai facem bine,cand plm vrem sa MEARGA BINE CEVA IN TARA ASTA ??
2
0
..stiti ce retributie primeste un poltist local???stiti ca sta la munca 12 ore adica doarme 12 ore...stiti ca primeste vaucere de somn???stiti ca primeste norma de hrana pentru ca se odihneste...stiti ca unii nu stiu nici sa scrie si sunt inspectori superiori???stiti cata retributie au...peste 55 milioane lei...fiindca...se odihnesc pe hotarele patriei...rusine...rusine...
3
4
Pentru spectrum se poate intra fie de pe Hasdeu fie de pe Lapusneanu ! Nu va obliga nimeni sa stationati pe bulevard ! Corect ar fi fost sa va dea avertisment prima data si apoi sa va amendeze !
1
0
De data asta Politia Locala are foarte mare dreptate!!! Toti idiotii parcheaza cum ii taie capul ca sa-si duca plozii cacaciosi la scoala! Sa nu mai mergeti 50 de metri pe jos ca o sa crapati, putorile dracului!
9
4
Este prea mult , deja mai au putin si intra cu masinile in salile de curs ,nu se mai poate asa , NESIMTIREA A AJUNS LA COTE MAXIME , se poate parca si la 100-200 de m de scoala pe o strada laturalica....iei copilul de mana si-l duci pana la poarta scolii , daca asta doresti !
12
1
Nu vreau sa aduc aminte despre protagonistul acestui articol, ce vreau sa mentionez este absurdul lui. Jurnalism se mai face in tara asta? Halal stire, halala personaj, halal autor.
7
0
Cum administratia locala este condusa de veorici , nu te poti astepta la ceva bun . Sa spuna careva ce au facut bine in acest oras psd-isti . Dupa mintea lor , au rezolvat problema plantand stalpi si amenzi la greu . BAI ADMINISTRATIA LUI CACAT , ASIGURATI CEL PUTIN LOCUITORILOR LOCURI UNDE SA POATA PARCA . NU MAI VORBESC DE CEI CARE NE VIZITEAZA ORASUL CA NU GASESC LOCURI DE PARCARE STIIND CA ESTE UN ORAS CARE ATRAGE TURISTI .
0
10
astia care comentati nu aveti copii la scoli probabil. asa e , locala vaneaza la parcari. Si atat.
2
11
Titlul este eronat! Se pare ca nu parintii sunt in razboi ci un ofuscat care nu pricepe ca siguranta primeaza, ca legea este ptr toti, ca regula trebuie respectata, ca legea se impune atunci cand gresim, ca...toti ,stii cine sunt eu!?, trebuie sa inteleaga ca sunt doar simpli cetateni ai unui comunitati ce vor tratament nediscriminatoriu. Imi este lehamite de astfel de persoane!!
11
1
Sugeram Politie Locale sa mai foloseasca si avertismentele scrise sau verbale. Sa mai lase amenzile.
5
8
La spectrum se parcheaza fara rusine pe banda a doua, cu avarii. Ce plm are dc se blocheaza tot bulevardul? Atata timp cat beizadelele nu se murdaresc de praf...
10
1
jidanul tot machidon si el invatat numai sa ia nu are mana de dat, asa ca pac la razboiu,daca l-a prins in defect sa plateasca ce atata frasuiala
6
2
Ia mai lasati ne si cu parintii care parcheaza in poarta scolii ca sa nu mearga 2 minute pe jos! Pe vremea mea copiii mergeau la scolile din cartier cateva minute pe jos! Nu venea niciun parinte sa isi astepte copilul!
19
2
chiar asa, eu pe jos am mers de la gradinita. Plecam cu grupul de copii din cartier, ma intorceam cu ei. Cu masina veneau doar cei bolnavi sau handicapati.
21
3
Nu-i convin conditie de trai, sa ne lase! Ia sa vedem ce rezolva. Sigur s-a umflat in fata politistului local, cu bah stii cine sunt eu? La munca !
19
2
Se poate rezolva usor, daca se vrea. Fiecare copil sa se duca la scoala unde este arondata locuinta si sa se introduca autobuze scolare. Daca se vrea.
23
2
Domnu' Ionescovici nici la TelAviv nu sunt parcari la scoli si nimsni NUPARCHEAZA in fata scolilor! Asta din ce am vazut cu ochii mei. Asa ca respecta ba legile de circulatie si alea de bun simt si in Romania, nu numai in Israel sau SUA. Asa cum singur te lauzi!
23
1
Problema parintilor este lipsa educatiei nesimtirea si faptul ca isi imagineaza ca ce au facut ei nu a mai facut nimeni si plodul lor este cel mai cu mot si bineinteles ca nu-i nici o problema sa parchezi in mijlocul drumului, pentru a-l duce 15 metri la o scoala.
22
1
ati iesit in victoriei ca vreti o tara ca n afara, nu? in afara nu se parcheaza neregulamentar nici 1 secunda, in afara nu se duc copiii la scoala, in afara intre 08 si 16 nu exista masini pe strazi, toti sunt la munca.blocati circulatia clovnilor!
17
1
ce fel de articol este acesta ? adica blocheaza circulatia si tot ei tipa si pre sa ce face .... le da apa la moara
20
1
pai daca "siguranta copiilor lor este mai presus de orice amenda a Politiei" sa plateasca, care-i problema ?
20
0
Sa fie lege dar pentru altii, nu pentru mine, ca eu am treaba, am copchil evreu
15
2
Mai lasati-ma cu figurile voastre ! Sa iti iei copilul cu bolidul fix din fata scolii, zilnic. Si cum faci, fugi de la munca ?? Eh, care munca??
23
1
Ordinarul asta de evreu raspopit, e una dintre marile lichele ale orasului. Numai evreii puteau sa-si aleaga un jeg in fruntea lor. Si o parte a romanilor, cu Dancila... Ionescu a fost si este o sluga devotata a lui Mazare, Stroe si psdeului. La RAJA si Telegraf a fost scuipat afara pt ca vroia sa capuseze bani prin firma lui nevasta'sa. Ce daca ai fost amendat jigodie, forte bine. Ai gresit , platesti pupincuristule! Sau plodul tau nu poate face doi pasi pe jos? Mare lider, un cacat de om
25
2
jagardeaua asta a inchis strada pe care locuieste,gen cu exceptia riveranilor, sa nu-l deranjeze parcarea altora in zona si acum face pe moralistul rezervandu-si dreptul de a parca pe oriunde. un gunoi.
34
1
Pai acuma leagea nu e pentru toti? De ce dormeai cand ai votat pentru politia locala? Acum cand esti un ex supozitor de a lui mazare te doare? Sa te doara ten gura de jegos, ca sa vezi cum e sa fi om de rand! Mai ai si tupeu sa faci reclamatie. Stai in plm in banca ta si mucless. Odraslele voastre niu pot sa merga 30 de metri pe jos? E loc destul sa parcati in cartier in spatele scolii. Propun poza pentru Parchezi ca un bou mare ce esti! Ia uite ai dracu, ei nu suporta detentia, amenzile si conditiile normale de trafic!
36
3
Sa desfiintam domne politia locala , si dupa parcam direct in sensul giratoriu , oprin toti 200 de parinti in dreptul scolii sa lasam copii , pai daca ploua afara si ne atinge copilul vre-o picatura de apa ?
32
3
Foarte bine a actionat politistul local ca sa-ti lasi copilul la scoala trebuie sa lasi masina unde iti vine tie chef!!
34
1
Mi se pare bizar sa luam lectii de conduita si moralitate de la un ex supozitor de-al lui Mazare.
39
5
trebuie felicitat. A aplicat legea. Sa nu uitam ca cetateanul suparat a fost cur si izmene cu cetateanul Mazare. Ai gresit platesti. Toti trebuie sa fim egali. Eliberati toate trotuarele. Felicitari Politia Locala!
47
5
Ce sa invete copilul ala de la ma-sa si de la ta-su?... ca poate face ce vrea si unde vrea? Nesimtire si aroganta.
42
4
Parcati pe banda trei
22
2
Comoditate, indolenta, nesimtire sunt atribute ce caracterizeaza atitudinea multor conducatori auto. Sub pretextul ca iau copilul de la scoala, considera ca strada le apartine.
37
2
pot sa-l muiesc cu cacat si pe jidanul basit care da spaga sa nu poti sa comentezi la articole cu el si ma-sa. La fel cu muistul si prietenul lui, porcul stroe !!!
33
4
Opaaa! Ce zgarcit este iudeul! Are ariciu in buzunar. Pai nu il pupa el in cur pe Mazare si gasca lui? Acu il amendeaza.
36
4
SUNT CLARE !!! NU CONTEAZA CA AI PARCAT IN STATIA DE AUTOBUZ, SA COBORI SA.TI IEI TIGARI SAU O CAFEA !!! LA SC 27 SE PARCHEAZA IN DUBLAJ SE BLOCHEAZA UNU PE ALTUL E CEVA NEMAIVAZUT, INTRADEVAR NU SUNT LOCURI DE PARCARE SI FAGABOU NU PREA ARE CE FACE CU TOTAE CA NU.L AM LA SUFLET, INCEARCA SI EL, VA DAU UN SINGUR EXEMPLU LA SC 23 SE DESCHID PORTILE SI PARINTII PARCHEAZA IN CURTEA SCOLI DIMINEATA SI LA PRANZ
28
7
Acest jidanel, mare reprezentant al regnului sau special, ar trebui sa taca dracului din gura si sa se conformeze, daca a gresit. Deci sa plateasca! Pe viitor, sa faca precum fac altii: parcheaza cu 100-200 de metri mai sus sau mai jos de scoala si isi duc pe jos odraslele sau le asteapta in fata scolii si le conduc spre masina. Ce pizda ma-sii de comoditate? vreti sa coborati din masina si sa urcati direct in scoala? Eu am condus unitati bancare importante in acest oras si, de fiecare data cand veneam la seriviciu, parcam masina la multe zeci de metri distanta de intrare in sediu.
44
2
Pa vremea mea, era o masina la 10 blocuri, si copiii toti veneau pe jos acasa, fie singuri, fie insotiti de parinti. Acum parintii ocupa 2 benzi de circulatie pana le ies boracii de la ore. Si asa aglomeram traficul, ei se plang de locuri de stationare, si de amenzi. Mi-as dori sa vad o tigaie de bulgaria care sa dea in toti parintii care ocupa benzile aiurea, poate asa se mai invata minte.
48
5
Faceti parcari sa poata oamnii sa parcheze ! Fagadaule DORMI PE TINE? Fa ceva bun si pentru constanteni nu doar impotriva lor !
24
26
Ar trebuii sa ne asumam, si eu am primit amenda, domnul de la locala a vorbit respectuos mi am asumat greseala, intr adevar nu sunt locuri de parcare dar si constantenii sunt nesimtiti..
66
2
Parintii isi pot parca ca toti ceilalti masinile la 15-20 m de scoala si isi pot astepta copiii pe jos in fatza scolii. Dar ei sunt comozi ar intra cu masinile pana n clasa ca sa si oa copiii. La liceul mircea blocheazs circulatia in fiecare seara. Locala trece si se face ca nu vede. Ce invata copiii de la parinti ca trebuie sa si parcheze si ei masinile cand vor creste pe terasa ca sa bea un suc
72
2
Sa ofere amenzi la toata lumea, inclusiv copiilor, celor care opresc la semafor si animalelor de companie, cladirilor, tot!
12
25

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272