REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Parlamentarii PSD Constanţa, ŞOCAŢI! Aleşii locali au CUTEZAT să le bată obrazul: „Veniţi în teritoriu o dată la 4 ani“

Parlamentarii PSD Constanţa, ŞOCAŢI! Aleşii locali au CUTEZAT să le bată obrazul: „Veniţi în teritoriu o dată la 4 ani“

Replica API 19 februarie 2018 | 14:47 459

Biroul Permanent Judeţean lărgit al PSD Constanţa s-a reunit, duminică, pentru a discuta pe seama Congresului anunţat de Liviu Dragnea. Oficial, în şedinţă s-a stabilit că PSD Constanţa va susţine punctul de vedere al preşedintelui Dragnea în legătură cu Justiţia: „Congresul extraordinar convocat de domnul Dragnea are ca motivaţie principală aceea de a adopta o poziţie vizavi de acţiunile unor instituţii, parchete şi instituţii de forţă care trebuie să acţioneze în cadrul organizat al Constituţiei. Aceste instituţii trebuie să respecte Constituţia. PSD doreşte consolidarea tuturor instituţiilor statului, dar s-au constatat derapaje, arătate de tot mai mulţi cetăţeni în ultimele zile. Sunt derapaje de la litera Constituţiei. PSD vrea ca toate instituţiile de forţă, parchetele, să fie întărite, dar să acţioneze în litera legii, respectând Constituţia. Toată ţara a văzut la televizor abuzurile la care fac referire, exemple de stat paralele. Dar sunt abuzuri făcute de oameni, iar instituţiile în cauză trebuie să elimine acei oameni, ei nu au ce căuta acolo, nu trebuie să mai lucreze acolo. Jumătate din ce s-a arătat în aceste zile, dacă este adevărat, este cutremurător. Ce i se întâmplă azi unui politcian, i se poate întâmpla şi unui ziarist! PSD la nivel naţional nu doreşte îngrădirea nici unei instituţii, dar să acţioneze în cadru constituţional, aşa cum se întâmplă în ţări precum Franţa, Olanda...”, a spus Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, la finalul şedinţei.

Dobre, răspuns pentru nemulţumiţii care susţin că numai liberalii au primit bani de la CJC: „Nu pot face trafic de influenţă”

Ce s-a discutat însă în şedinţa de la Casa de Cultură depăşeşte declaraţia „de amor” pentru preşedintele Liviu Dragnea şi arată că social-democraţii din teritoriu nu sunt tocmai cei mai fericiţi pământeni. Astfel, reprezentanţii din teritoriu au profitat de prezenţa unor parlamentari – nu toţi, fiind absenţi senatorii Liviu Brăiloiu şi Nicolae Moga – pentru a le bate obrazul: „Veniţi în teritoriu o dată la patru ani, când e vorba de voturi”, a reproşat un ales local dintr-o comună constănţeană. Şi, cine îl poate contrazice? Însă parlamentarii care s-au aflat în sală, respectiv Ştefan Mihu, Radu Babuş, Cristina Dumitrache, Mircea Titus Dobre şi George Vişan, care s-au arătat deranjaţi de remarcă, ba chiar şocaţi!, spun sursele noastre. Nemulţumiţii au continuat să comenteze, făcând referire la faptul că parlamentarii constănţeni nu depun amendamente pentru alocări bugetare ori pentru „vorbe bune” pentru fonduri de la Consiliul Judeţean – că, vorba aia, preşedintele CJC este Horia Ţuţuianu de la PSD. În paranteză fie spus, şeful CJC a lipsit de la şedinţă, însă motivat de o problemă personală. La discuţia privind fondurile de la CJC, deputatul Dobre, fost ministru al Turismului, ar fi ripostat, conform surselor noastre: „Nu pot face trafic de influenţă!”. Dar, în cazul de faţă, i s-a explicat, nu i se cere aşa ceva, ci doar să sprijine proiecte ori să facă lobby pentru ele. „Primesc bani de la CJC primarii PNL, iar noi nu” – ar mai fi fost un comentariu, completat de o altă remarcă: „Trebuie să facem ceva, să ne mobiliză, că nordul judeţului este aproape galben (condus de liberali – n.r.)”, ar fi spus un social-democrat din comuna Corbu.

Conducerea judeţeană, certată pentru că o lasă pe Vlădescu singură în războiul cu Vrabie

Un alt reproş în cadrul şedinţei ar fi fost acela că viceprimarul de la Medgidia, Luminiţa Vlădescu, este lăsată singură în bătălia cu primarul Valentin Vrabie. La acest subiect ar fi reacţionat şi primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, care ar fi spus că aşa arată situaţia şi că nu este corect ca Vlădescu să nu aibă alături şi liderii de la judeţ, măcar prin intermediul unor luări de poziţie publice, prin care să critice „managementul defectuos al lui Vrabie”.

Revenind la problemele expuse de reprezentanţii tuturor localităţilor din judeţ, interesantă şi luarea de cuvânt a fostului primar de la Rasova (demisionar din această funcţie), Mihalache Neamţu. Acesta a ţinut isonul celor care reclamau că mai mulţi bani primesc de la CJC primarii PNL, în loc de cei ai PSD. Mihalache Neamţu s-ar fi plâns că de foarte mult timp administraţia locală din Rasova ar fi încercat să obţină bani pentru un cămin cultural şi pentru un drum în localitate: „Copiii merg la şcoală prin noroaie!”.

PSD se mută pe Facebook

Ce s-a concluzionat după tirul de nemulţumiri? Potrivit unor social-democraţi participanţi la şedinţă, conducerea judeţeană a transmis că este nevoie ca organizaţiile locale să creeze pagini proprii de Facebook, unde să promoveze acţiunile partidului şi să… aibă sedii proprii! De altfel, PSD Constanţa intenţionează să cumpere sediul de la Trocadero (municipiul Constanţa), unde momentan este chiriaş al RAEDPP.

Făgădău, ajuns “la spartul târgului”

Şedinţa a fost ratată de primarul Constanţei, Decebal Făgădău, sosit “la spartul târgului” pentru a schimba două vorbe cu preşedintele de la judeţ, Felix Stroe. Senatorul Nicolae Moga, alt absent, a declarat pentru “Replica” de Constanţa că nu a ajuns în judeţ, fiind în Bucureşti; absenţi au fost şi primarii din Tortomanu şi Siliştea. Au fost prezenţi, pe lângă majoritatea aleşilor locali, şi şefi de deconcentrate.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toapa de Nicoleta ce cauta acolo locul ei este sub masa.
1
1
Asa zic alesii locali care la fiecare 4 ani promit, in rest in CJ, CLM si CL-uri isi rezolva afacerile, blocurile si contractele cu bani publici.... voi alesii locali sunteti mai josnici decat parlamentziii
4
0
PNL sau PSD sau ALDE .... toti la gunoi. Trebuie rasa aceasa clasa, altii, sau de ce nu unul careva.... . Suntem o natie care are nevoie de un unic .....altfel nu se face nimic.
3
2
Poate ca acum, in ceasul al 12-lea, vom fi CAPABILI sa stim pe cine alegem! Cu siguranta NU PSD!!!
5
1
Carjaliule, las-o moale, ca macane.
3
3
Ca nu stim cum arata la fata acesti alesi e una si al doilea este problema cabinetelor parlamentare pentru care primesc 10000 de lei lunar. UNDE AU CABINETELE PARLAMENTARE ? De program ce sa mai intrebam !
9
1
Tovarasi PSD-disti, numai de gargara sunteti buni! Lichelism in dezvoltare accelerata. Cat credeti oare ca veti pacali?
17
1
Veniti in seimeni sa vedeti namoluri
3
1
Are dreptate CARJALIU! Multe organizatii locale PSD sunt abandonate cum este la Kogalniceanu unde a fost candva organizatie puternica dar a fost decimata parca intentionat sa o faca mai puternica pe primarita Belu care fara opozitie face ce vrea de exemplu pe banii cetatenilor a cumparat doua Renault Kadjar pe care nu le-a inscriptionat pentru a le folosi mai ales vicele Pandrea in interes personal la plimbari cu familia!
17
4
Pe se de NOI pe dracu ..toti niste ordinari mincinosi nici mortii nu o sa i mai voteze pe astia
21
1
Hai sictir hoti ordinari din psd!
32
4
Psd sa se mute la munca nu pe facebook ca cetatenii nu plateste taxe sa stea psd in birou pe facebook in afara de propaganda si asa nu face nimic primariile decat sa incite la scandal si manipulare la tv si retelele de socializare da un spital nu poate sa se mobilizeze sa faca sa nu mai stea pacientii cu viermi si gandaci sa i prind pe facebook abia astept .
34
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614