REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Parlamentul European a VOTAT pentru primirea ROMÂNIEI în Spațiul SCHENGEN

Parlamentul European a VOTAT pentru primirea ROMÂNIEI în Spațiul SCHENGEN

Replica API 21 iunie 2020 | 01:24 4517

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, anunță faptul că Parlamentul European a votat pentru extinderea Spațiului Schengen și primirea României. De asemenea, au fost votate și măsurile de protejare a muncitorilor sezonieri.

”Dan Nica, liderul Delegației europarlamentare PSD, a declarat că au fost votate azi, în sesiunea plenară a Parlamentului European, amendamente importante propuse de eurodeputații social-democrați români privind extinderea Spațiului Schengen și protejarea lucrătorilor transfrontalieri și sezonieri. Europarlamentarul social-democrat a criticat, însă, votul europarlamentarilor PNL și USR/Plus împotriva unei propuneri importante a PSD care ar fi putut îmbunătăți situația lucrătorilor români.

Am reușit să obținem o majoritate de voturi în plenul Parlamentului European în sprijinul aderării României la Schengen

”Cerem finalizarea integrării Schengen cu toate statele membre ale UE și un nou proiect de decizie din partea Consiliului în acest sens. Am reușit să obținem o majoritate de voturi în plenul Parlamentului European în sprijinul aderării României la Schengen, amendamentul PSD fiind inclus în textul rezoluției referitoare la situația din spațiul Schengen în urma pandemiei.

De asemenea, rezoluția privind protecția europeană a lucrătorilor transfrontalieri și sezonieri în contextul crizei provocate de COVID-19 include, în urma votului de azi, solicitarea pe care am formulat-o să se țină cont de faptul că tinerii și femeile, care reprezintă cea mai mare parte a sezonierilor, sunt categorii deosebit de vulnerabile, mai ales în actualul context”, a declarat europarlamentarul Dan Nica.

Delegația PSD a solicitat ca sănătatea, siguranța și egalitatea de tratament a lucrătorilor să fie principala preocupare în restabilirea funcționării pieței interne

”Ne-am fi bucurat, totodată, să-i vedem pe colegii români din celelalte grupuri politice susținând amendamentul propus de PSD, care ar fi putut îmbunătăți situația lucrătorilor români. Delegația PSD a solicitat ca sănătatea, siguranța și egalitatea de tratament a lucrătorilor să fie principala preocupare în restabilirea funcționării pieței interne. Din păcate, colegii români din Grupul Popularilor Europeni și cei de la USR/Plus au votat împotriva amendamentului legitim formulat de noi și, implicit, împotriva intereselor compatrioților noștri sezonieri, afectați în această perioadă de abuzurile angajatorilor”, a declarat Dan Nica, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si ce daca ? Parlamentul asta a mai votat odata si ce daca .....
0
0
au nevoie urgenta de sclavi
8
1
Au inceput sa se vada schimbarile asteptate demult.
3
8
Vai de Schengenul nostru cu milioane de romini sclavi pe plantatiile Europei ---cu oameni ce cistiga 150 euro lunar cu justitie vai de ea cu copii care nu primesc 30 euro marirea alocatiei etc----
12
2
Bravo 23:53 sunt eu.
0
6
ne vom umple de migrantii islamisti. sunt destui migrantii nostri indieni.
6
1
Meritul este al presedintelui si actualei guvernari PSD ciocul mic si la pedale
2
17
Ce dracu sa facem noi in Schengen? N-avem nici chiloti in cur.Vai de curu nostru.Chelului tichie de margaritar ii lipseste...
15
5
In sfarsit se vede o schinbare in tara asta decand este PNL la guvernare
5
18
holanda ce zice? stim ce zice daca nu sigur nemtia ca franta a zis prin toamna ca niet
9
0
Felicitari tuturor politicienilor care au contribuit la realizarea acestui accept.
6
14
Oare rominii o vor duce ca in Germania vreodata ?----Nuuuuu niciodata putem sa intram si in rai ca nu se va intimpla nimic cu politicienii nostri
16
0
Ce o tot trageti ma cum ca ar fi meritul PSDistilor sau PNListilor cand oricum Romania si Bulgaria sunt ultimile state din fostul bloc estic care nu fac parte din spatiul schengen,sunteti ULTIMI ma asa ca nu va fi nici o victorie. Nu pun la socoteala fosta Iugoslavie pentru ca acolo a fost razboi,embargo NATO si alte probleme.
22
1
Stai bre, pe Hotnews titlul stirii este "Parlamentul European a votat o rezolutie prin care cere masuri privind admiterea Romaniei in Spatiul Schengen". Nu prea seamana cu ce ati scris voi. De cand puneti botul la vrajeala pesedista?
19
7
Nu putem intra in cinghineaua avem pandemuis coronamuis in roumania
8
12
chestiunea a fost pusa de rares Bogdan si tot el a dat putin peste fleanca olandezilor care se cred sfinti dar au si ei falitii si coruptii lor
15
8
Nu de parlament depinde ci de statele europene care au drept de veto. Adica trebuie unanimitate.
24
0
muie penele
15
17

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272