REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
13.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Patronii staţiei GPL de la Crevedia, reţinuţi de procurori pentru 24 de ore

Patronii staţiei GPL de la Crevedia, reţinuţi de procurori pentru 24 de ore

A.F. 6 septembrie 2023 | 00:00 3342

Ionuţ Doldurea, patronul firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL din Crevedia unde s-a produs explozia în urma căreia au decedat cinci oameni, a fost adus sub escortă marţi seară la sediul Parchetului General. La Parchet a fost adus de poliţişti şi al doilea asociat al firmei, Cosmin Stângă. Ulterior, patronii staţiei GPL din Crevedia unde s-au produs explozii săptămâna trecută, au fost reţinuţi de procurorii Parchetului General, pentru 24 de ore.

Patronii statiei GPL de la Crevedia, retinuti de procurori pentru 24 de orefoto: g4media.ro

Avocatul său a declarat că nu ştie pentru ce a fost adus clientul său. "Nu am niciun mesaj acum. O să aflăm şi noi (care sunt acuzaţiile, n.r.). Nu ştiu mai multe", a spus avocatul.

Patronii statiei GPL de la Crevedia, retinuti de procurori pentru 24 de ore

foto: g4media.ro

La Parchet a fost adus de poliţişti şi al doilea asociat al firmei, Cosmin Stângă. Ionuţ Doldurea este fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Primarul a anunţat că a luat decizia de a se suspenda din calitatea de membru al PSD şi, implicit, din orice altă funcţie politică deţinută.

"În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 şi 2 din Codul Penal", a anunţat Parchetul General.

De asemenea, procurorii au pus sub acuzare firma Flagas SRL pentru comiterea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

„În perioada 30 septembrie 2020 - 26 august 2023, în realizarea obiectului de activitate şi în interesul său, ca urmare a politicii promovate de către factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpaţi menţionaţi anterior, societatea comercială a funcţionat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL (Ordinul MAI cu nr.166 din 27 iulie 2010 şi Ordinul nr.73/1161/1999 privind aprobarea 'Normativului de proiectare, execuţie şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate (GPL) pentru autovehicule', indicativ NP 037/99), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, în comuna Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Acest fapt a creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, în jurul orei 18,40, a unui incendiu urmat de mai multe explozii, rezultate din acest factor declanşator, ce a condus la decesul a 5 persoane până la acest moment (ultima decedând în cursul zilei de azi) şi vătămarea corporală a 54 de persoane, precum şi distrugerea şi degradarea unor bunuri imobile şi mobile, precum şi a unor lucrări, echipamente, instalaţii sau componente ale acestora, consecinţe pe care factorii de conducere din cadrul acesteia nu le-au prevăzut, deşi trebuiau şi puteau să le prevadă", susţine Parchetul.

Peste 50 de persoane, majoritatea pompieri, au fost rănite în urma exploziilor produse în 26 august la staţia GPL din Crevedia. Numărul celor care au decedat în urma deflagraţiilor a ajuns la cinci.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
voi chiar nu vedeți ca orice tragedie aflam informații ca e ori fiu de PSD ,are legături cu PSD ,a cumpărat de la PSD,apeluri de salvare către PSD ori sunt din PSD Își bat joc de noi pe fata
4
1
După cinci morți criminalii arestați Jocuri cu Tom și Jerry banul aleargă tare vrăjeală cu închisoare Vor da banii pentru distrugerea caselor așa cum au și declarat că sânt dispuși să negocieze cu oamenii fără case
4
1
De cand sa intamplat explozia , din acea seara , trebuia sa ii aresteze . Nu era un chiosc fara autorizatie de functionare . Au omorat si bagat in spital oameni , au distrus locuinte si bunuri , au traumatizat pe viata . Dar pentru ca au relatii in politica si pentru ca au bani , autoritatile se godesc de la aplica legea . Un muritor de rand era si condamnat pana acum . CRIMINALI ORDINARI CARE NU SE MAI SATURA DE BANI .
3
0
Ce reguli, ce angajat, ce loc de munca? Acel loc de munca nu trebuia sa existe, ce nu ai inteles
4
0
Nu tin partea nimanui , dar cred ca daca doreau sa fuga nu mai veneau in Ro ,deoarece cand a fost incidentul ambii erau plecati afara in vacanta si sau intors , daca la finalul anchetei sa descopera ca nu a fost nimic ilegal sau a fost vina unui angajat care nu a respectat regulile la locul de munca sau choar acea roata incinsa a provocat incendiul gasiti pe net cum la camion o roata blocata poate provoca un incendiu la camion prin supra incingere, auzim tot felul de subpozitii dar pana acum nimic concret sau numai ce ne zice Arafat care a dat un ordin foarte controversat de sau dus pompierii catre foc stiind ca acele butelii erau bombe . Trebuia evacuata populatia tinuti la distanta exploadau asta era doar pagube materiale . Nu am vazut aceeasi abordare cu arestati plimbati prin fata camerelor si haituiti cand au luat foc maternitatea Giulesti ,Spitalul din Ct , Spitalul Suceava .
1
8
Îi suge de bani și sa rezolvat situația în care sint băgați
4
0
Ori au protectie la nivel inalt,ori pleaca prin Grecia sau Italia...si se stie mai departe.
8
0
Trebuia să și o ia acești bagabonti...FOR EVER AND EVER LA PUSCARIE
8
0
Acest criminal este DOLDORA DE EUROII
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407