REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Patru proiecte pe PNDL 2, în licitaţie la Saraiu

Patru proiecte pe PNDL 2, în licitaţie la Saraiu

Replica API 11 februarie 2019 | 00:00 569

Primăria comunei Saraiu organizează în această perioadă licitaţii pentru patru proiecte derulate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL 2). “Lucrăm la o licitaţie pentru asfaltarea străzilor în localitatea Dulgheru. Este vorba de reabilitarea a 17,5 kilometri de drum comunal, drum pietruit şi de pământ. Acum se încarcă în SEAP licitaţia. Drumul nu a mai fost reabilitat până acum”, a declarat şefa autorităţii locale, Dorinela Irimia. Pe lângă asfaltare, celelalte proiecte vizează sistemul de gospodărire a apei, dispensarul din localitate şi grădiniţa de la Dulgheru, localitate aflată în administrarea comunei Saraiu. “Avem patru proiecte pe PNDL 2. Asfaltarea aceasta, modernizarea sistemului de gospodărire a apei, reabilitare, extindere şi dotare dispensar şi reabilitare şi dotare grădiniţă Dulgheru. Toate proiectele sunt în procedură de licitaţie”, a menţionat primarul Dorinela Irimia. Şefa autorităţii locale speră ca implementarea investiţiilor să aibă loc cât mai curând, însă aceasta depinde de cât de repede se vor desfăşura licitaţiile. Primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, nu îşi doreşte doar un strat cât mai rapid al lucrărilor, ci şi să nu se confrunte cu blocaje financiare pe parcursul derulării proiectelor. “Noi ne rugăm la Dumnezeu să nu avem în timpul procedurilor de licitaţie contestaţii, ca să punem desemna câştigătorii şi să înceapă derularea aceastor investiţii. De asemenea, sperăm să nu existe blocaje financiare, ceea ce cred că vom avea...”, a mai subliniat Dorinela Irimia.

1,84 lei/mc de apă la Saraiu

Cât priveşte valoarea taxelor şi impozitelor în anul 2019, în comuna Saraiu, acestea au rămas la nivelul celor de anul trecut. Un metru cub de apă a rămas şi în acest an în cuantum de 1,84 lei. “Suntem la valoarea celor de anul trecut. La serviciul public de apă am rămas la acelaşi preţ, de 1,84 lei/mc. Ne strădium ca oamenii să poată achita taxele. Ţinând cont că sunt bătrâni la Saraiu, căutăm să-şi poată achita obligaţiile acestea, măcar să le putem încasa”, a afirmat primarul Dorinela Irimia.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
constat primarii nu mai acceseaza fonduri europene. Programul cu care va laudati este program guvernamental. Cred ca este de datoria dumneavoastra ca primar sa accesati fonduri europene. Va este teama de controale ulterioare.
2
0
Replica, de ce nu lasati liber la comentariu pentru fostul primar Gascan de la Albesti, ACHITAT pentru furaciunile din 2007 de un milion de lei, fapta PRESCRIS de justitia si LEGILE facute de SLUGARELU lu DRACnea si-al PASD, Tu-DOREL HOTU.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212