REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

PESTA PORCINĂ. Porcii din Seimeni, SACRIFICAŢI!

PESTA PORCINĂ. Porcii din Seimeni, SACRIFICAŢI!

Replica API 11 august 2018 | 01:51 480

S-a dat startul sacrificării porcilor din localitatea Seimeni în dimineaţa zilei de vineri, 10 august 2018! Prelevarea de probe i-a pus pe jar pe locuitorii din Seimeni. În cursul zilei de luni, 6 august a.c., doctorul de zonă din Seimeni a acţionat pentru prelevarea de probe în privinţa depistării infecţiei cu virusul Pestei Porcine în două exploataţii din Seimeni. În condiţiile de panică ce s-a instaurat la acea dată, mulţi locuitori din Seimeni au început să îşi taie porcii din gospodării. Oamenii nu voiau ca autorităţile să le ucidă animalele şi să le dea în schimb, drept despăgubiri, doar câţiva lei. Însă nu au scăpat de această situaţia în condiţiile în care în cursul zilei de joi, virusul Pestei Porcine Africane a fost confirmat şi în localitatea Seimeni din judeţul Constanţa.

În cursul zilei de joi, a avut loc, sub conducerea prefectului județului Constanța, Dumitru Jeacă, ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) – Unitatea Locală de Decizie, în prezența primarilor unităților administrativ teritoriale din județ, subiectul de discuţie reprezentându-l pesta porcină africană.

Până la această dată, începând din 5 iulie 2018, au fost confirmate 27 focare de pestă porcină africană (PPA) în 8 localități (Vadu, Cheia, Dulcești, Istria, Vadu Oii, Ciobanu, Gârliciu, Hârșova). Dintre acestea în localitățile Istria, Cheia, Vadu, Vadu Oii, Dulcești au fost întreprinse și finalizate toate acțiunile aprobate în Planul de măsuri privind prevenirea, depistarea și limitarea extinderii focarelor de PPA. Se acționează în prezent cu echipe de specialiști, cu suportul structurilor M.A.I. și M.Ap.N în Hârșova, Ciobanu și Gârliciu. Pentru asigurarea măsurilor de limitarea evoluției pestei porcine se acționeaza cu 7 filtre rutiere.

Citeşte şi: Suspiciune de PESTĂ la Seimeni: locuitorii îşi taie porcii mai ceva ca de Crăciun!

sau

E GROASĂ CU PESTA PORCINĂ! La Seimeni se intervine pentru uciderea porcilor bolnavi

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Miros imbietor la iesirea din Lumina...sa rada toti porcii impreuna cu patronii
3
0
cumparam carne din teleorman ca acolo nu o sa ajunga pesta porcina
1
0
o vrajala de boala, ca sa sea duca carne din polonia si spania etc ,la lidl deja scrie mare pe cutii spania polonia, cineva de la bucuresti e mare paousar is comisioane din contracte..
2
0
Din iulie 2017 sa depistat in romania si nu sa intamplat nimic,iar intr- o luna innainteaza ametitor, sanu suparam europenii. Sa se sisteze importul de carne de porc pe termen nelimitat!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218