REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Peste 4,5 milioane de ţigări de contrabandă, descoperite de poliţişti la o societate comercială. Erau disimulate în role de hârtie

Peste 4,5 milioane de ţigări de contrabandă, descoperite de poliţişti la o societate comercială. Erau disimulate în role de hârtie

Replica API 9 decembrie 2019 | 01:38 373

Peste 4,5 milioane de ţigarete de contrabandă, disimulate în role de hârtie importate din spaţiul extracomunitar, au fost descoperite de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Borş.

Potrivit IGPR, prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este estimat la peste 2.270.000 de lei.

"Pe 6 decembrie, poliţiştii din Bihor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din Satu Mare şi Maramureş şi poliţişti de frontieră din cadrul inspectoratelor teritoriale ale poliţiei de frontieră Sighetu Marmaţiei şi Oradea, au efectuat o percheziţie la o firmă specializată în importuri de hârtie gofrată din spaţiul extracomunitar cu sediul în comuna Săpânţa, judeţul Maramureş, cu punct de lucru în comuna Borş, judeţul Bihor, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis sâmbătă AGERPRES.

În cauză, exista bănuiala că în rolele de hârtie importate ar fi fost disimulate importante cantităţi de ţigarete de contrabandă, destinate comercializării ulterioare pe teritoriul naţional şi comunitar, fără a fi achitate accizele şi taxele aferente.

"În urma percheziţiei efectuate la punctul de lucru al societăţii din comuna Borş, pentru documentarea activităţii administratorului acesteia, un bărbat, de 47 de ani, din Bucureşti, poliţiştii au descoperit 4.540.000 de ţigarete (227.000 de pachete de ţigări) de patru mărci diferite, netimbrate, toate disimulate în câteva sute de role de hârtie gofrată", se arată în comunicat.

Ţigaretele netimbrate descoperite în urma percheziţiei au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Oradea, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vraja marii,adicauite,ne mai facem si treaba.Merge comertul cu tigari contrabanda in mangalia,str ion creanga,de 30 de ani!Astai ocupatia brunetilor .Din casa,blc5,apt3. PolitiA ii protejeaza.Tigarile vin pe filiera bulgara. Acum citiva ani buni eram intr.un microbuz care venea din vama,linga jine niste ciori cu bagsuri tigari sub scaune.Este oprit microbuzul,intra politia frontiera,ee uita si pleaca,desii ii sareau in ochi bagsurile.Polita protejeaza contrabandistii,daca le vezi vilele si proprietatile,intelegi de fe.Iar conrtrabandistii terorizeaza populatia,multumim politie !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920