REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
10.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Piața țigărilor electronice este inundată de produse ilegale, iar copiii sunt cei mai vulnerabili

Piața țigărilor electronice este inundată de produse ilegale, iar copiii sunt cei mai vulnerabili

Replica API 14 iulie 2022 | 00:00 919

Copiii sunt foarte vulnerabili în fața pericolelor pe care le prezintă „vaping-ul”, sau fumatul țigărilor electronice, și trebuie luate măsuri mult mai dure pentru a îi proteja pe minori de produsele ilegale și care conțin un nivel prea mare de nicotină, avertizează doctorii, relatează BBC.

Piața țigărilor electronice este inundată de produse nesigure, de unică folosință, care sunt vândute în special copiilor. Aparatele viu-colorate și cu aromă dulce au devenit tot mai populare printre tineri.

Unii profesori spun că fumatul țigărilor electronice devine o problemă în școlile de gimnaziu și liceu.

Marea Britanie a interzis vânzarea de țigări electronice minorilor și a introdus măsuri de reglementare a produselor de acest gen care conțin nicotină, însă BBC a fost informat că tot mai multe magazine au început să vândă dispozitive ilegale pentru vaping.

Un sondaj realizat de o organizație britanică de caritate în domeniul sănătății a arătat că aproape o treime din copiii de 16 și 17 au încercat țigările electronice cel puțin o dată, iar 14% continuă să le folosească.

Printre copiii din grupul 11-17 ani, 7% folosesc dispozitive de vaping, cu 3% mai mult decât anul trecut.

Experiment în Marea Britanie: 20% din magazine au vândut țigări electronice ilegale copiilor

Când angajații Radio 5live s-au alăturat misiunii autorităților însărcinate cu verificarea respectării standardelor comerciale în magazine, aceștia au constatat că 2 din 10 magazine vizitate în acea zi au vândut produse pentru vaping ilegale unor fete de 15 și 17 ani.

Experții au cerut ca ambalajul țigărilor electronice să fie cât mai simplu și regulile să fie înăsprite pentru ca aceste produse să fie prezentate doar ca o metodă care ajută la renunțarea la fumatul convențional și nu ca niște produse care susțin un stil de viață distractiv și colorat.

Vaping-ul este departe de a fi lipsit de riscuri și poate crea dependență”, potrivit lui Dr. Max Davie, de la Colegiul Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului. „Trebuie să ne străduim să îi oprim pe copii și pe tineri să pună mâna și să folosească aceste produse”.

Conform Agenției de Reglemetare a Medicamentelor și a Produselor de Îngrijire a Sănătății din Marea Britanie, o țigară electronică trebuie să respecte următoarele cerințe:

capacitatea maximă: 2 ml

conținutul de nicotină: 20 mg/ml (2%)

numărul total de utilizări: 600

volumul rezervelor: 10 ml

Țigările electronice nu conțin tabacul prezent în mod normal în țigările de rând, dar au nicotină – substanța care creează dependență de fumat.

„Nu putem știi ce se găsește în ele”

„Nu putem știi ce se găsește în ele”, a spus Helen Donegan, un oficial britanic din domeniul verificării standardelor comerciale din Regatul Unit, despre țigările electronice ilegale care au pătruns în număr mare pe piața britanică.

„Le fac extrem de atractive pentru tineri”, a spus Donegan, care a avertizat că fumul inhalat de copiii care folosesc astfel de dispozitive ar putea conține substanțe interzise, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212