REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.1° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Pietonii au CÂŞTIGAT 'meciul' cu şoferii, în afacerea 'STÂLPIŞORII'

Pietonii au CÂŞTIGAT 'meciul' cu şoferii, în afacerea 'STÂLPIŞORII'

Replica API 15 iunie 2020 | 00:42 3991

Constanța se află încă sub „imperiul” stâlpișorilor. De circa un an și jumătate, Primăria Constanța a montat aproximativ 6.000 de stâlpișori în oraș. Ideea din spatele inițiativei a fost una simplă. Pietonii nu puteau circula pe trotuar, deoarece nu aveau loc de mașinile parcate. Șoferii se plâng în schimb de lipsa locurilor de parcare. Aproape 400 de noi locuri de parcare au fost făcute de Primăria Constanța în această jumătate de an.

Străzile Baba Novac și Poporului, preferate de stâlpișori

Chiar dacă investiția a venit în ajutorul pietonilor, chiar aceștia se plâng de faptul că nu au loc pe trotuar. În unele zone, cum ar fi Baba Novac și Poporului, există și câte două rânduri de stâlpișori montate pe trotuar. Care este diferența? Înainte pietonii se plângeau de faptul că nu aveau loc de mașini pe trotuar, iar acum se plâng de faptul că trebuie să facă slalom printre stâlpi pe trotuar. Cel mai bine se descurcă fotbaliștii. Pot executa un antrenament cu succes pe una dintre aceste străzi, printre „jaloane”.

Montarea stâlpișorilor nu a luat sfârșit?

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, declara la sfârșitul anului 2019 că montarea de stâlpișori în oraș se oprește. „Am oprit montarea de noi stâlpișări”, spunea edilul Constanței în decembrie 2019. Însă, se pare că în anumite zone încă se practică această operațiune. În zona școlii cu numărul 38, din cartierul Tomis Nord, a mai fost montat un rând de stâlpișori.

Întrebarea veșnică rămâne încă în picioare. Cât de eficientă este montarea stâlpilor pe trotuar în municipiul Constanța?

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa vada la vot succesul stalpisorilor!
5
1
...mai este putin si va fi istorie ...acest personaj impreuna cu gaska de semianalfabeti a distrus orasul...cel putin Jupanul orasului a fost coparticipant impreuna cu MASCARICIUL SEF la tot ce a insemnat distrugere ...
9
1
Pe Poporului intrau pe langa acces si primul rand de stalpi si blocau complet trotuarul iar pietonii pe carosabil. Iar afacerea cu stalpisorii nu este a lui Babu. Vorbiti prostii din auzite.
6
6
Fagabou atata stie sa dea de lucru la Confort urban sa monteze multe, multe borduri si stalpisori, evident din banii nostri. O cloaca de incompetenti.
10
3
O tara de imbecili!
7
2
Trebuie obligati soferii sa isi parcheze masinile in curtile si garajele proprii.Actiunea trebuie sa fie una personala nu colectiva.Fiecare sa isi rezolve problema.Ai cumparat masina te-ai gindit unde o garezi?Sunt persoane care au garaje si le transforma in magazine, iar masinile le lasa pe strada, blocind circulatia.
11
11
E logic si normal sa creezi facilitati pt majoritatea care plateste mai multe taxe si impozite...la ore de varf, masinile circula bara la bara pe orice strada mai importanta din oras, pietoni sunt doi trei, incomparabil mai putini dacat masini pe carosabil. Orice posesor de auto inmatriculat in CT plateste impozit, chiar se cei cu masini din afara CT, dar pe firma, platesc taxa de trama stradala, si ce primesc in schimb?stalpisori in muie. Asta o sa primeasca si Fagadau la urmatoarele alegeri.
12
7
Nu sunt pusi degeaba , se blocheaza accesul pe langa intrarile de garaj....smecherii isi faceau loc pe acolo , acesta este motivul de au dublat....stati linistiti si nu va mai agitati !
7
7
stilpisorii sunt afacerea machedonului de viceprimar Babu
22
4
in Cta calitatea cetateanului nu este precum a cetateanului clujean, de ex. Oamenii sunt ghiolbani, indisciplinati, poate sa vina mama lui stelian sa fie primarita ca la fel va fi. astfel, acesti stalpisori sunt unica solutie. acest oras a fost conceput drept oras muncitoresc, raposatul nu se gandea la explozia de masini de acum, cand familii de 2 persoane au 4 masini.Democratie inteleeasa prost!
18
7
am auzit ca i-a montata si lu ma-sa 2 stalpisori in rect....in X
8
8
Pai tovarasul fagadau a uitat sa ne dea inapoi parcurile si parcarile pe care s-au construit blocuri si magazine si a mai uitat de acele parcari subterane si supraetajate promise stie doar sa vopseasca asfaltul spunanad ca a construit parcari
20
3
La 600 de lei cat costa un stalpisor montat . Eu in locul lui Cacadau asi pune cate trei randuri de stalpisori
17
3
pai de unde sa mai fure pesedistii bani?din stilpisori si borduri.In mangalia sint 6,ba sase rinduri de borduri paralele pe strada.in tmpul asta s.au taiat si singurii dtejari care supravietuisera mirlanilor in Neptun,posta veche.Sa dea cancerul de plamini in voi,primar si angajati polaris!
11
3
Domnilor de la Politia Locala a Primariei Mun. Cta - va faceti ca nu vedeti groapa de 500 de metri patrati si adanca de 10 metri a lui CAMBELA care a spart si trotuarul 20 metri la trecerea pt. Pietoni din dreptul blocului SM2 ? Este pericol de ACCIDENT DOMNULE PRIMAR FAGADAU si domnule VICEPRIMAR MACHIDON BABU ...din gashca lui CAMBELA ! POLITIA LOCALA CONSTANTA acum de ce nu mai ridicati autoturismele care stationeaza in dreptul gropii lui Cambela , ca doar sunteti slugile lui la ordinul lui BABU?... Toata toamna trecuta Politia Locala Cta a oprit circulatia ca sa intre betonierele !!!
20
4
ce prosti sunteti si inca puneti botul. am tras linii in locurile de parcare care erau si cica am facut locuri noi. dar voi ratati care ma votati, nu aveti de unde sa stiti ca sunteti limitati. slugile mele
19
5
Parca dl. Primar spunea ca vor fi desfintate si parcarile tip alveola facuta in trotuarele marilor bulevarde....
6
8

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272