REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Pirtea (PNL): Mulţi români aşteaptă întărirea legii, pentru o protecţie mai bună împotriva violenţelor la domiciliu

Pirtea (PNL): Mulţi români aşteaptă întărirea legii, pentru o protecţie mai bună împotriva violenţelor la domiciliu

Replica API 23 aprilie 2020 | 00:00 896

Marilen Pirtea

foto dcnews.ro

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, parlamentarul PNL Marilen Pirtea, a declarat, miercuri, că mulţi români aşteaptă întărirea legii, pentru o protecţie mai bună în faţa violenţelor la domiciliu pe timpul nopţii, ţinând cont că, în această perioadă de criză, "a crescut semnificativ riscul apariţiei violenţelor şi distrugerilor de domiciliu, uneori chiar sub ameninţarea folosirii armelor".

"Vedem cu toţii acum, în această perioadă de criză, că a crescut semnificativ riscul apariţiei violenţelor şi al distrugerilor de domiciliu, mai ales pe timpul nopţii. În acest context, devine esenţială protecţia persoanelor şi a bunurilor. Avem nevoie de o protecţie mai bună a persoanelor în faţa violenţelor în creştere, în special a celor ce apar în gospodăriile oamenilor. (...) În această perioadă, a devenit oportun să ne gândim la majorări ale pedepselor şi amenzilor în cazul infracţiunilor desfăşurate prin violenţă în domiciliile românilor, prin ameninţarea folosirii armelor sau a altor mijloace de constrângere fizică", afirmă liberalul Marilen Pirtea, într-un comunicat, scrie Agerpres.

El susţine că obiectivul principal în cazul majorării pedepselor şi al amenzilor pentru infracţiunile desfăşurate în domiciliile oamenilor pe timpul nopţii este "întărirea protecţiei persoanelor care devin victime ale violării domiciliului", dar şi pentru protecţia suplimentară a integrităţii patrimoniilor.

În acest sens, Pirtea dă exemplul Italiei, care demonstrează "cum se poate interveni fără ezitare", măsurile ducând la o scădere rapidă cu 20% a unor astfel de infracţiuni.

"Este vorba de Legea autoapărării pe timp de noapte, pentru atacuri desfăşurate la domiciliu, adoptată recent de Italia. Exemplul poate fi considerat un caz de bună practică în privinţa măsurilor imediate ce pot fi adoptate pentru a obţine scăderea infracţiunilor împotriva bunurilor şi a persoanelor aflate la domiciliu, desfăşurate mai ales pe timpul nopţii. În Italia, ţară puternic afectată de pandemia coronavirusului, înăsprirea pedepselor şi a amenzilor pentru astfel de furturi şi violenţe specifice a condus rapid la o scădere cu 20% a numărului acestor infracţiuni. Pentru a preîntâmpina o explozie a infracţionalităţii în această perioadă, oricum dificilă, oamenii aşteaptă măsuri imediate, o bună organizare a structurilor de ordine publică, dar şi noi prevederi legale, prin care să fie majorate pedepsele şi amenzile pentru aceste infracţiuni periculoase", precizează Marilen Pirtea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Autoritatile ar trebui sa fie mai responsabile la atributiunile de serviciu ce le apartine si nu sa abandoneze respectarea legii in fata unor indivizi certati cu legea,sa descurajeze permanent infaptuirea unor infractiuni sau pozitii de intimidare,creind un haos si debandada in societate.FITI CATEGORICI CU INFRACTORII ,MANIPULATI DE OR CE CULOARE POLITICA,AVEM NEVOIE DE LINISTE IN TARA.
0
0
dupa fiecare part trebuie sa scrii ceva nu,muie iohanis muie penele
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272