REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Plajele SĂLBATICE de la VADU şi CORBU, luate cu ASALT de TURIŞTI

Plajele SĂLBATICE de la VADU şi CORBU, luate cu ASALT de TURIŞTI

Replica API 5 iulie 2021 | 14:31 2855

Plajele Corbu și Vadu au devenit tot mai populate în ultimii ani, după ce turiștii au căutat locuri libere, fără baruri pe plajă şi gălăgie. Vremea caniculară de afară i-a îndemnat pe mulţi dintre cei sosiţi la malul mării să aleagă să doarmă în cort, în aer liber. Aşa se face că, în ultimele săptămâni, plajele de la Vadu şi Corbu au fost luate cu asalt de turiştii dornici de relaxarea şi liniştea pe care le oferă plajele sălbatice din nordul litoralului.

Au invadat plajele în căutare de relaxare

Plajele sălbatice din nordul litoralului românesc sunt ținta preferată de turiști şi în sezonul estival 2021. Nici în acest weekend turiştii nu s-au lăsat plecaţi cu una cu două de la malul mării. Din contra, şoselele au fost ca un furnicar, iar mulţi dintre turişti au ales să-şi petreacă concediul pe plajele sălbatice de la Vadu şi Corbu. Reporterii Replica au surprins, în această săptămână, imagini pe plaja de la Vadu. Zeci de maşini, rulote şi corturi erau campate în zona menţionată.

Se pare că până acum turiştii nu au făcut mare deranj în zona protejată şi au avut grijă să nu îşi abandoneze gunoaiele pe plajă, la voia sorţii. De precizat este şi faptul că zona a fost preferată de familiile cu copiim pentru siguranţa pe care o oferă. “Ne place aici la Vadu, în fiecare vară venim cel puţin câte un weekend pe această plajă pentru relaxare. Momentan este linişte şi curăţenie, sperăm să rămână aşa. Ştim că sunt impuse anumite reguli, încercăm să le respectăm” a transmis un turist pentru Replica.

Primarul de la Corbu, precizări cu privire la campare

Primarul comunei Corbu a făcut anumite precizări pentru reporterii Replica, legate de camparea pe nisip dar și despre cine va strânge deșeurile lăsate în urmă de cei ce vor alege nordul sălbatic al litoralului. „Nu mai este voie să se campeze pe plajă. La 150 de metri de apă nu ai voie să campezi din cauza valurilor iar după cei 150 de metri, nu ai voie pe timp de noapte. Deci, ziua ai campat, seara ai plecat. Cei care vor încălca regulile vor fi sancționați de către echipa mixtă formată din reprezentanți ai Apelor Române și Poliție”, ne-a declarat primarul Vasile Lumânare, primarul din Corbu.

Zona este protejată prin Legea 82 din 20 noiembrie 1993 privind constituirea Rezervației Biosferei "Delta Dunării". Cei care campează și aduc daune mediului înconjurător pot fi sancționați cu sume cuprinse între 100 și 2.000 lei.

Citeşte şi:

Atenție! CAMPAREA pe PLAJELE din CORBU, INTERZISĂ și în acest an

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Plajele NATURALE de la VADU si CORBU, luate cu ASALT de SALBATICI
0
0
pe dezaxatul ala drogat cu maceta , sa faca ordine acolo , printre turistii care nu asculta.
2
0
a invatat primaru sa citeasca legile
2
1
La ce mosie are nastase in zona nu e normal ca niste saracii sa isi plaseze cortul si sa i strice vederea !!
10
0
si adrian nastase care a construit acolo nu incalca legea 82 din 1993?
16
0
Sau invatat mogaldanii la vadu, pana acum cativa ani eram cativa, canta nea gigi dumitrele, eram pustii, acum vin cocalari cu manelele si jipanele, davas la mwie
16
3
Pai mergi la Mamaia sa plonjezi in larg la 1 m de tarm mai bine pe plajele natirale cu nisip fin si sigure .
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272