REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

PLÂNGERI PENALE PENTRU DISTRUGERI! Vandalizarea gardului unui teren de sport din Poarta 6, reclamată la Poliție!

PLÂNGERI PENALE PENTRU DISTRUGERI! Vandalizarea gardului unui teren de sport din Poarta 6, reclamată la Poliție!

Replica API 30 mai 2019 | 09:20 1341

Nemulțumire în rândul locuitorilor de pe strada Brizei, din cartierul constănțean Poarta 6: gardul care împrejmuiește terenul de sport – de baschet și de fotbal – este rupt și reprezintă un risc de accidentare pentru copiii care își petrec timpul liber în această zonă. Dar, așa cum au subliniat reprezentanții Primăriei Constanța, gardul respectiv a fost înlocuit în urmă cu câteva luni, fiind vandalizat la scurt timp. Și în acest caz, precum în alte situații, autoritatea locală a luat atitudine: a fost depusă plângere penală pentru distrugerea bunului public!

Constănțenii arată cu degetul spre responsabilii de la nivelul municipalității și îi acuză de neimplicare, atunci când aspectul urbei suferă. Se întâmplă frecvent în ultima perioadă: coșuri de gunoi distruse, gunoaie aruncate pe spațiul verde, locuri de joacă distruse etc. Dar, se impune precizat, din păcate, la fel de frecvente sunt și situațiile în care mobilierul sau alte amenajări urbane, montate sau reparate de autoritatea publică locală, sunt distruse, vandalizate la puțin timp după.

Așa s-a întâmplat, de exemplu, în cazul gardului care împrejmuiește terenul de sport de pe strada Brizei, din cartierul Poarta 6. Un locuitor din zonă, cititor al „Replica de Constanța” a sesizat: „Pe strada Brizei se află un parc cu două terenuri, unul de fotbal, unul de baschet. Cel de fotbal este sub orice critică, deoarece nu a mai fost amenajat de mai bine de trei ani, puteți observa cum arată, din fotografii.

Problema este însă că pe terenul de fotbal, cât și pe cel de baschet, sunt copii cu vârste între 3 – 10 ani, care se pot lovi sau chiar mai rău, se poate întâmpla un dezastru, din cauza fiarelor care atârnă și stau întinse acolo de mai bine de cinci - șase luni. Am făcut sesizare și la Primăria Constanța. Suntem un grup de părinți și adolescenți îngrijorați, căci copiii pot să se lovească. Dorim să se repare măcar o parte din gard, căci nu se mai poate să fie folosite terenurile de sport, în orice moment existând riscul ca vreun copil, din exteriorul terenului, să fie lovit de minge. Sau se poate să se rănească în gardul distrus. Noi am încercat să îl legăm, să îl arangăm, dar degeaba, au început să dispară bucăți din el, pe timp de noapte. Nu ar fi de mirare să mai dispară din gard, dacă nu se va face ceva cât de curând”.

Gardul respectiv a fost reabilitat în urmă cu câteva luni de către muncitorii Primăriei Constanța, aspect care a fost relatat de „Replica de Constanța” la vremea respectivă. Dar, după cum au subliniat reprezentanții municipalității, a fost vandalizat la scurt timp după. În consecință, reprezentanții autorității locale au depus plângere la Poliție pentru distrugerea bunului public. Iar astfel se va proceda de fiecare dată când se va constata că mobilierul urban sau alte amenajări sunt distruse în mod intenționat.

Totodată, gardul respectiv este avut în vedere pentru reabilitare, în perioada următoare.

„Facem apel la constănțeni ca în momentul în care observă astfel de comportamente, care duc la vandalizări sau distrugeri, să sesizeze Poliția Locală Constanța”, au subliniat reprezentanții Primăriei Constanța. Doar luând atitudine pot fi prevenite astfel de incidente, în urma cărora are de suferit întreaga comunitate. Numerele de telefon la care pot sesiza constănțenii sunt 0241.484.205-Dispecerat sau 0799/606142(WhatsApp) cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul, direcția de deplasare și alte date care să permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a celor care săvârșesc fapte antisociale.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma pis pe gardu vostru si pe copii mici, putem sa jucam basket si cu el rupt
1
2
Peimaria ar trebui sa instaleze camere de supraveghere .Constanta este singurul sat din zona fara camere de supraveghere
1
1
niste copi se joaca acolo
0
0
Sa se ocupe de teren sa puna paznici
4
0
La Politia sector 3 unde ai facut plangerea ???
5
0
Are un an de cand este gardul asa si nu a fost deloc amenajat....cine a facut plangerea are dreptate dar gardul este distrus de mai bine de un an
9
0
O astfel de plangere am facut si in nume propriu dar a fost rezolvata cu spatele de catre Politia de sector ! Rusine !
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272