REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

PLANUL de EVADARE din PENITENCIAR al unor TRAFICANŢI, DEJUCAT. VIDEO!

PLANUL de EVADARE din PENITENCIAR al unor TRAFICANŢI, DEJUCAT. VIDEO!

Replica API 17 august 2020 | 00:01 26519

Șase indivizi au intrat în atenția oamenilor legii după ce s-au tot conturat informații cum că, liderii grupării se pregăteau să introducă în România circa 2,5 tone de cocaină, pentru a le transporta, mai departe, în Europa de Vest. Cunoscuți cu antecedente penale, traficanții stabiliseră bine traseul, iar marfa ajungea în Portul Constanța, disimulată în containere cu banane. Pe fir au intrat investigatori sub acoperire, iar totul a ieșit la iveală în urma unor acțiuni flagrante. Inculpații nu au recunoscut nimic, precizând că sunt fie turiști, fie că veniseră la noi în țară pentru a munci. Însă, probele anchetatorilor au fost foarte solide. Totodată, potrivit informațiilor noastre, o scenă desprinsă din filme a avut loc și la penitenciar.

Ce profesii aveau traficanții

Liderul grupului specializat în trafic de droguri, marocanul Mimoun Kaabouni, zis Rocky, domiciliat în Spania, dar cu cetățenie olandeză, necăsătorit, studii medii, profesia administrator, a fost condamnat la 19,4 ani de închisoare. În acelaşi timp, columbianul Ramon Diego Narvaez, necăsătorit, studii medii, profesia și ocupația specialist tehnic în sudură, a primit 19,5 ani de închisoare. În continuare, lituanienii Audrius Laurincikas, studii medii, profesia electromecanic și specialist tehnici de prelucrare a metalelor, ocupația comerciant, şi Vygantas Gaidamavicius, necăsătorit, studii medii, ocupația fermier, cunoscut cu antecedente penale - 18,5 ani de închisoare fiecare, în timp ce Nerijus Mikailionis necăsătorit, studii medii, ocupația antrenor sportiv, cunoscut cu antecedente penale, și Tadas Miceika, tot din Lituania, studii medii, ocupația antrenor sportiv, necunoscut cu antecedente penale, urmează să execute o pedeapsă de 18,6 ani de închisoare. Decizia Tribunalului nu a fost definitivă și a fost atacată cu apel. Însă, apelul le-a fost respins.

Potrivit DIICOT, în perioada aprilie - iunie 2016, inculpatul Mimoun Kaabouni împreună cu inculpații Narvaez Ramon Diego, cetățean columbian, și cu Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas și Miceika Tadas, cetățeni lituanieni, au inițiat și au constituit un grup infracțional organizat, pe care ulterior l-au și sprijinit prin acțiuni distincte, în scopul săvârșirii de infracțiuni de trafic internațional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantități de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) și trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deținerea și manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în țări din Europa de Vest).

Astfel, în perioada aprilie - iunie a anului 2016, împreună cu inculpații anterior menționați, au introdus în România, prin Portul Constanța, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină, prin disimularea acestor droguri în spații special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operațiuni de import - export de aproximativ 320 de tone de banane din Columbia în România). Tot astfel, în perioada 21.06.2016 - 29.06.2016, activitatea infracțională a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, în sensul că, împreună cu inculpații Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas și Miceika Tadas, a încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcționate către Europa de Vest.

Au închiriat un depozit în Eforie

Pentru extragerea drogurilor, inculpații au închiriat un depozit pe raza localității Eforie Sud, desfășurând aceste activități la data de 27/06.2016 și la data de 29.06.2016, orele 20.00, moment în care procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri din cadrul DCCO, au descins la acest imobil, procedându-se astfel la constatarea în flagrant a infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc. În paralel, în data de 29.06.2016, inculpatul Mimoun Kaabounim, zis Rocky, a fost reținut de către autoritățile spaniole în timp ce încerca să părăsească teritoriul Spaniei, pe aeroportul din Malaga, în vederea soluționării propunerii de arestare preventivă formulate de către procurorii DIICOT. Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro, au conchis procurorii.

Investigatori sub acoperire

În cauză au avut loc supravegheri tehnice, în sensul de interceptări, inclusiv pe datele mobile, înregistrări audio și video în mediul ambiental. În anchetă au existat și investigatori și colaboratori sub acoperire, inclusive care efectuau operațiuni în numele firmei care ar fi trebuit să primească, conform documentelor, bananele. Drogurile erau ascunse în containerele cu banana, sun o podea falsă, care era sudată. Aceasta era desfăcută în depozitul de la Eforie, iar drogurile erau încărcate în autotrenuri. Dar nu s-a mai ajuns la asta, întrucât indivizii au fost săltați. Nu au recunoscut nimic, precizând fie că au venit aici să muncească, unul dintre ei spunând că a auzit că în Constanța se câștigă bine ca sudor, pe când altul a spus că e turist.

Filme în penitenciar

Aceștia au fost arestați preventiv, iar când au fost trimiși în judecată, pentru că le-a fost menținută măsura preventivă, au fost transferați la Penitenciarul Poarta Albă. Aici, potrivit informațiilor noastre, inculpații ar fi pus la cale un plan de evadare. Se pare că vorbeau telefonic cu anumite persoane din anturajul lor, să vină cu un elicopter deasupra unității de detenție, la orele când sunt scoși în curte, și să le lase frânghii la sol pentru a se agăța de ele. Însă, oamenii legii au intrat pe fir și au luat măsuri. Astfel că inculpații ieșeau ”la aer” însoțiți de mascați.

Video:

Citește și:

MASCAȚII AU ÎNCONJURAT TRIBUNALUL, CU ARMELE LA VEDERE: au fost aduși inculpați PERICULOȘI!

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar atat de slabi sunteti incat sa copiati o stire de acum 100 de ani??? Ptiiuu, ptiuuuu...DUMNEZEULE !!!
8
1
Probabil ai vazut El Chapo aseara si ti-a venit ideea sa scrii si tu un rahat de stire! Mars la munca
8
1
Cine indrazneste sa se puna cu borfasii, adica interlopi sau supergolani, legea ii apara!
6
1
Oamenii lucrau cu o jumatate de miliard de euro , nu mafioti ca E. Pian care se jucau cu sabiile pentru un parlit de barbut....
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272