REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
13.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Poliţişti rutieri vs şoferi: „Ţinem la siguranţa voastră”; „Şi atunci de ce vă ascundeţi?”

Poliţişti rutieri vs şoferi: „Ţinem la siguranţa voastră”; „Şi atunci de ce vă ascundeţi?”

Replica API 29 august 2017 | 00:00 197

Că polițiștii rutieri nu sunt tocmai agreați de participanții la trafic nu este un lucru nou. Unii susțin că fac abuz, că nu sunt corecți… , și de aici tot felul de polemici. Însă, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române au transmis un mesaj prin care au vrut să puncteze că la mijloc este vorba de siguranța celor aflați în traficul rutier. Numai că șoferii au venit cu tot felul de păreri.

"Noi, cei care monitorizăm, zilnic, traficul auto cu aparatele radar aflate în dotarea Poliției Române, îți cerem să nu te superi - facem acest lucru pentru că ținem la tine și la familia ta. Nu este plăcut să mergi la rudele victimelor accidentelor rutiere și să le dai vești proaste. Dorim ca fiecare participant la trafic să ajungă în siguranță, acolo unde își dorește. Îți mărturisim că dorința fiecărui polițist aflat în stradă e să împartă zâmbete și nu amenzi. Pentru că avem încredere în tine că te poți purta pe șoselele din România la fel cum te porți în țările pe care le vizitezi, te asigurăm că suntem în trafic pentru a te proteja!". Și multă lume a venit cu răspunsuri precum:

"Am văzut ce tineți la noi și la familie când pentru că am stationat 1 minut, mi-a fost suspendat permisul. Stau acum cu procese în instanță. Nu vă pasă de noi cu adevărat", sau Chiar dacă respectăm viteza legală, punem centurile de siguranță, avem toate actele, dotați cu tot ce trebuie, te opresc si-ți aduc tot felul de ce e și de ce nu e, pentru a ți se da o amendă usturătoare, iar tu în acel moment nu te poți apăra, nefiind nici un martor ocular" ori "Problemele reale sunt carnetele pe șpagă, tupeul și teribilismul, lipsa educației preventive reale și condusul Bmw-ului lui tata (care e primar) fără carnet.

Amenzile mari nu sunt făcute pentru a fi plătite, ci pentru șpagă sau pentru șmecheri care oricum nu plătesc", "Nu cred că nu vreţi să daţi amenzi. Dacă sunteţi în trafic pentru a ne proteja de ce staţi ascunşi ca să ne prindeţi când greşim? Oricum, vă mulţumim pentru că ne purtaţi de grijă" – sunt doar câteva dintre mesajele conducătorilor auto.

Voi ce credeți?

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politistii cu peste 25 de ani experienta de la Pol. Rutiera , au ales sa se pensioneze si sa profite de conditiile avantajoase ale legii care oricum v-a fi modificata in octombrie , s-au saturat de mizeriile sefilor slugarnici si ingmfati si a putoilor angajati la apelul bocancilor.
3
0
respectati regulile de circulatie,respectati politistii in trafic,si o sa vedete ca nimeni nu are nimc cu tine,nu mai jigniti organele de ordine.
7
2
Am carnet,conduc si respect regulile de circulatie,pe bune. Sunt scarbit de situatiile zilnice in care intalnesc manifestari meltenesti,agresive si tembele in trafic. Am fost si eu tras pe dreapta la control de rutina,nu m-am ofuscat. Si eu lucrez,stiu ca fiecare este dator sa-si faca treaba la munca. Da,drumurile sunt proaste,da,sunt si politisti cu cap de militieni dar Doamne cat de multi cacati cu ochi au carnet si conduc ca dobitocii !.... Tot felul de smecheri isi inchipuie ca daca depasesc agresiv si practic inutil sunt mari,ei fiind doar cacati cu ochi,pericole cat gropile in asfalt.
6
3
Politistii sunt asa cum este poporul roman 20% calitate si 80% cantitate.
9
0
Au trecut 27 de ani si nimic. Militia nu a murit. Strazile sunt pline de cretini si ei stau pititi. Iesiti bai militienilor la drumul mare sa vada cocalarul ca nu traieste intr-un sat fara caini. Orasul asta a ajuns campion la liniute, golani fara permis, motoare ambalate, cosciuge pe roti si haos in trafic. Siguranta si ordine nu spaga si trafic de influenta!
9
3
Subscriu la parerile soferilor. Daca i-ar interesa doar siguranta cu adevarat ar fi mai putine accidente.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272