REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Portarii din port se cred mai tari ca Vela: verifică adeverințe chiar dacă nu au voie

Portarii din port se cred mai tari ca Vela: verifică adeverințe chiar dacă nu au voie

Replica API 17 aprilie 2020 | 00:19 7786

Dată fiind situația în care România se află, angajații structurilor MAI sunt în prima linie ocupându-se de prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, aceștia fac verificări pentru a se evita o răspândire în masa a virusului. Conform legii în vigoare, doar aceștia pot face verificări, paznicii de instituții neavând această autorizare. Cu toate acestea, se pare că paznicii de la intrările din Portul Constanța solicită angajaților care intră în incinta portului să arate declarația pe propria răspundere sau adeverința de la angajator.

Odată cu Starea de Urgență, în Constanța pare să le fi crescut atribuțiile și paznicilor, aceștia ajungând să ceară declarația sau adeverința de la angajator. Mai exact, un constănțean angajat în Portul Constanța a sesizat ziarului nostru faptul că paznicii de la porțile de acces solicită celor care intră în port, inclusiv angajaților declarația sau adeverința de la angajator. Acest fapt nu intră în atribuțiile lor, conform legii.

„Doresc să fac public un lucru, ce mi pare abuz combinat cu prostie multă! Paznicii de la "Securitas", cei ce stau la portile de acces în port (…) cer oamenilor care intră și ies din port declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator, fără nici un drept, logic. Să vă povestesc, aseară când să mă duc la muncă, paznicul mi-a cerut adeverința sau declarația, l-am întrebat curios unde lucrează când am auzit ce voia, mi-a raspuns, i-am spus că nu-i arăt nimic, a chemat frontiera, i-am întrebat dacă domnul are voie să îmi ceară acele acte și mi-au confirmat ca nu” a transmis constănțeanul.

Însă, paznicii din cadrul Portului Constanța nu sunt abilitați să solicite aceste documente. Singurii care pot face astfel de controale în incinta portului sunt cei de la Poliția de Frontieră.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei și ai Poliției Locale sunt singurii care te pot legitima în această perioadă

Vă reamintim faptul că sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor ordonanței militare în vigoare următoarele: Poliția Română, Jandarmeria Română și Poliția Locală. „Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se vede ce bine informate sunteti grasute micute de la ziarul replica, bautura de la bodega de langa voi va cam ia de cap se pare... oricum, toata echipa de femei frumoase si pline de apa, sunteti fara speranta de viata... rupte-n gura si de foame..
1
0
Analfabetii functionali comenteaza.
10
0
Nu uitatu, aia care sunteti batuti in cap, ca din portul Constanta, cu 10 lei, se iese si cu o bomba!! Mai ales la poarta 5!!
2
11
Sunt niste prosti cei de la securitas , mai ales cei de la agigea zici ca sa rasturnat caruta cu prosti acolo la poarta 10 si poarta 10 bis si cheliosul cu ochelari , care face pe seful este un borat , nespalat
6
11
Intru aproape jn fiecare zi in port ct si nu mi-au cerut declaratia , chiar daca o am . Au niste fete de dobitoci dar nu m-au deranjat . Am masina relativ mica
4
12
O verificare in plus nu strica.
13
4
Sa fie si ei bagati in Politia Locala, ca au invatat sa citeasca.
7
7
astia sunt fosta paza contractuala? adica peile rosii?
4
8
ALOO POLITIA DE CE AI LASATI PE DEMENTII DE MOTOPARTARI SA POCNEASCA CA DESCREIERATII PE STRAZI??? PENTRU EI NU EXISTA AMENZI SAU LASATI DOAR SELECTIA NATURALA SA FACA TREABA PE CARE TREBUIE SA FACETI VOI??? SE AUDE POLITIA???
9
3
Foarte bine ca sunt verificati toti tampitii care intra in port...nemultumiti sunt aia care se cred mai destepti decat roata de la caruta..toate hahalerele fac gura...data viitoare cand va verific,va stiti voi,o sa culc pe burta sa imi mirositi putin pantofii aia de paznic...raiosilor !!!
16
20
raspuns:...ca nimeni sa nu fure mai mult ca ei...paznicul este cel mai pregatit hot...stie sa nu lase urme..din motiv lesne de inteles..SE CERE CURSUL DE PAZA SI PROTECTIE...clar???
15
16
reportera DIANA a sunt la Politie si Feontiera dar nu a inteles nimic dupa discutie, te rog sa studiezi LEGEA 333 - Paza. Angazati de pe platforma portuara au legitimati de acces in Port si nu le trebuie DECLARATIE. majoritatea firmelor in perioada actuala si-au redus activitatea. la intrarea in Port cine nu are Legitimatie se cere Declaratie si Politia si paznicul te intreaba unde te duci . Apropo tu unde te duci ca totul este inchis si la ANR nu poti sa intri ca tot un paznic te legitimeaza, deci ai facut un articol ridicol la comanda. Mai studiaza.
20
7
Pai taranul de portar se crede dumnezeu si el in perioada asta ca asa.i romanul prost
13
18
Nu va mai dati cu parerea despre acces port, in portul Hamburg din Germania exista filtru de acces port mai ceva ca la aeroport ; in portul Rotterdam, sunt barire securizate cu scan...vb de orade port de top..... Asa ca ...
20
9
cea mai mare hotie pe fata mananca banii portuarilor degeaba ,daca societatile din port sunt ingarduite de ce mai sunt necesare porti .tot sistem comunist a ramas ,cu porti se fura mai bine si mai sigur
10
15
pai magazinul ala din port nu are nevoie de clienti, ca doar vinde articole de necesitate, parfumuri, wisky pentru amante si incornorati, doar este un fel de magazin de cartier, pana la urma ce , le au incurcat portarii afacerile?
23
4
Platforma portuara nu este domeniul public fapt pt care acesta este si securizat prin pazaumana si monitorizare video! Referitor la acces doar firma contractoare ,in cazul de fata A.P.C.-ul,si firma de paza de la portile de acces stiu ce reguli se allica in port! Asa ca nu mai dati vina pe un sarac de paznic pt ca el executa ce-i cer altii incercand sa-si pastreze locul de munca si totodata ajuta prin actiunea lor atat politia de frintiera cat si politia transporturi! Cat timp accesul in port cu masina se plateste si in ce priveste accesul pietonal sunt reguli!
26
1
Ce mai stati de vorba cu toti analfabetii si nespalatii de dinti? Direct plangere pentru abuz in serviciu.
14
17
Ce este permis
2
7
cea mai proasta meserie , niste 4 clase , niste paine in buzunare sunt toti paznicii. cand nu esti in stare de nimic te angajezi paznic,
20
22
Asta este primul pas sa fie angajati in militie. De la cioban, la paznic si dupa militian
16
27
E drept ca unii dintre cei din porti mai fac si exces de zel, ca studiile nu sunt criteriu de angajare pe un asemenea post. Dar, de cele mai multe ori, ei nu fac ceea ce fac de capul lor ci fiindca li se cere asta de catre sefi. Si legenda spune ca au ca sef un fost securist pensionar care nu a reusit sa se adapteze la democratie si continua sa se poarte ca pe vremuri cand taia si spanzura dupa bunul lui plac. Daca v-ati uitat bine, in porti sunt camere de supraveghere. Oamenii aia nu pot sa nu execute ordinele aberante ale securistului resapat fiindca isi pierd jobul.
25
13
o adunatura de necalificati care se baga in seama ca chilotii in kur adica scursurile societatii.punct
22
20
Nu le cer de capul lor. Cineva ii forteaza. Atata timp cat bariera se deschide automat nu intereseaza pe nimeni vreo adeverinta. Frustrarea apare la aia care vin sa faca fite pe euro la shopurile din port. Am vazut ieri o gramada de taranusi veniti de prin Europa care miroseau parfumurile o ora si plecau cu cate o napolitana si o cola in sacosa. In rest, sarbatori fericite!
32
13
mai da te in plm cu paza pwlii! Citeste le consemnul general si particular, daca vrei sa faci ceva bun, pentru cei de la paza!Nu faceti voi un serviciu nimanui, nu pricepi?Nu ti ai luat tratamentul, de faci asa urat?Sau esti vreun pensionat timpuriu si ai ramas cu sechele ale sistemului?Bai nefericitule...
16
18
tinerii retardati din timpurile noastre care in majoritatea lor fac parte din usere si plus. Paznicul ala de la oarta de intrare in port va face un serviciu. Dar voi nu realizati acrst lucru si cred ca nu veti intelege nici explicatia mea. In loc sa asteptati la poarta sa se sinchiseasca un politist sa va verifice declaratiile dupa ce cu greu se misca din birou vi le verifica paznicul si nu mai pierdeati timp. O generatie de prosti care se cred liberi dar se incurca singuri. Fraierestenilor declaratiile tot le ati prezentat doar ca ati pierdut timp la bariera si la shop s a marit coada. Ha ha!
18
25
te astepti, ca fiecare sa isi faca treaba!D aia e Politia Transporturi acolo...Nu i asa? Mai da te in plm cu paza ta si sa si vada fiecare dr fisa postului si sa citeasca consemnele!Handicapatilor!
21
15
Nici armata ?
4
3
Cand spui paza si securitate.Daca se intampla un eveniment grav,o fapta ilegala si se constata ca acea persoana a trecut pe la acel post poate raspunde penal. Cine raspunde in cazul in care acea persoana trecea pe acolo savarseste o fapta ilegala si trece pe la acel post? Raspunde politia de frontiera daca infractorul a trecut pe acolo sau acel "paznic"? In privinta adeverintei nu cunosc legea.De ce nu te poti uita pe adeverinta? Cu atat mai mult cand esti in stare de urgenta se intaresc masurile de securitate,etc.
18
28
Pai unii dintre ei sint urmasii pieilor rosii,cine a apucat ultimii ani pina in 89,stie la ce ma refer!oricum ,mare cacat cu declaratia asta.....
16
15

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272