REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Portul Constanţa cere falimentul unui controversat om de afaceri

Portul Constanţa cere falimentul unui controversat om de afaceri

Replica API 25 ianuarie 2019 | 00:00 311

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Contanța (CN APM) cere falimentul unui cunoscut om de afaceri! Este vorba despre controversatul Lucian Giuglea, cu afaceri în afaceri în Portul Constanţa. Firma sa, Balcan Control Grup este pe punctul de a intra în insolvență, asta dacă Tribunalul va admite cererea CNAPM formulată pe 23 ianuarie a.c.

Lucian Giuglea a fost de nenumărate ori în atenție presei. În 2013, el a fost acuzat că a încercat să mituiască niște polițiști de la Rutieră. Afaceristul este cap de afiș și într-un dosar penal al DIICOT, de evaziune fiscală. În această speță, procurorii au trimis în judecată 30 de cetăţeni români, greci şi bulgari.

Aceştia au acţionat pe teritoriul României, în perioada 2007-2011, în cadrul unui grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

„Şeful” grupării este nimeni altul decât afaceristul Alexandru Lucian Giuglea, un cunoscut al oamenilor legii, acesta fiind condamnat pentru dare de mită, după ce a încercat să mituiască un subofiţer de la Rutieră. Potrivit procurorilor DIICOT, liderii grupului infracţional organizat, un cetăţean român - Alexandru Lucian Giuglea, unul grec şi doi bulgari, au atras în gruparea infracţională alte persoane fizice care au aderat sau, după caz, sprijinit grupul infracţional şi care au folosit în activitatea infracţională 30 de societăţi comerciale româneşti structurate pe două categorii.

O primă categorie era constituită din societăţi comerciale administrate de liderii grupului sau de către persoane de încredere ale acestora, societăţi cu un comportament fiscal şi contabil aparent licit, care erau beneficiare ale mecanismului evazionist. O altă categorie era constituită din societăţi comerciale de tip „fantomă” înfiinţate de cetăţeni bulgari special recrutaţi de către liderii grupului infracţional organizat.

Societăţile de tip „fantomă” emiteau în favoarea societăţilor beneficiare facturi fiscale de vânzare, cu plata în avans, a unor cantităţi mari de cereale, operaţiuni neurmate în realitate de vreo livrare de marfă, dar pentru care încasau integral banii reprezentând contravaloarea facturilor.

Sumele virate în baza acestor facturi erau transferate succesiv, din conturile firmelor „fantomă” în cele ale unor societăţi din Bulgaria, iar de aici, prin intermediul unor companii off-shore, erau restituite societăţilor din categoria beneficiar, administrate de liderii grupului infracţional organizat. Dosarul încă se află pe rol.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cacanarul de Tiriac este un infractor. Nu plateste nici o taxa statului roman. Are toate firmele inregistrate in paradisuri fiscale !!!
1
0
Paradoxal este ca subofiterul de la Rutiera NU a luat spaga
3
3
Nu mai numiti aceste specimene oameni de afaceri. Ei sunt niste infractori. Om de afaceri....poate Tiriac. Gainarii astia evazionisti.....no comment.
9
1
Acest Giuglea are un statut foarte controversat, Dna si politia sa-si faca atributiile, acest personaj are imense vile la Agigea.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212