REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

PORTUL turistic MANGALIA este POLUAT? Ce spune șeful de la Apele Române

PORTUL turistic MANGALIA este POLUAT? Ce spune șeful de la Apele Române

Replica API 20 noiembrie 2020 | 00:30 2468

Aceasta a fost întrebarea la care a trebuit să răspundă autoritățile competente în urma sesizărilor efectuate de către locuitorii orașului Mangalia. Un fenomen ciudat petrecut zilele trecute, în apele din Portul Mangalia, au stârnit o serie de reacții prin rândul cetățenilor ieșiți la plimbare. Aceștia au fotografiat și au postat pe rețelele de socializare în căutarea unui răspuns avizat.

Îngrijorați de starea apei din Portul Mangalia, zeci de cetățeni au fotografiat și postat pe rețelele de socializare în căutarea unui răspuns. Până ca cineva autorizat să facă o declarație în privința celor relatate de cetățeni, aceștia și-au dat cu părerea despre ce ar putea fi. Răspunsurile nu au încetat să apară, iar primii care au comentat au fost chiar locuitorii Mangaliei. Marea majoritate a acestora afirmau că sunt deșeuri toxice, ulei sau motorină aruncate la voia sorții, sulf sau chiar, apă reziduală de la bărcile locuite din zonă. Pe langă acest fapt, cetățenii au sesizat și un miros groaznic în zona amintită.

Răspunsul oficialilor nu a întârzat să apară

Pe acest subiect, Bogdan Bola, directorul general al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, a declarat că nu este niciun motiv de îngrijorare iar ,,marea poluare”, nu era decât un microorganism. ,,Numele acestuia este ,,Noctilluca Scintillas” și aparține grupului ,,Dinoflagellatelor” din planctonul marin. Aceasta are forma unei vezicule cu aspect gelatinos ca de meduză, ce dă impresia unei poluări cu uleiuri.” De asemenea, acest fenomen nu este foarte prezent în Marea Neagră, fiind adusă de vapoarele venite în port. Din cauza condițiilor de înmulțire și ape mai calde, au rămas și s-au dezvoltat în masă. Directorul ABADL, și-a încheiat postarea cu mulțumirile de rigoare pentru specialiștii din laboratorul ABADL dar și pentru spiritul civic al cetățenilor care au semnalat aceasă problemă. ,, Încă o dată, mulțumesc specialiștilor noștri din laboratorul ABADL și tuturor care ne-au semnalat fenomenul”, a precizat în încheiere, Bogdan Bola.

Andreea Vrejoiu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba seful melcilor,in lacul neptun devrseaza casele bouarilor,inclusiv popa.La cap aurora,venus,deversare direct in mare,mergi pe dig! 2 mai,seatemple,plaja nudisti,deversare direct in mare,fosa este la vrajeala,restul in mare.Vama veche,jale,limanu,la fel. nu temaimira ca prstul ca ramii asa,amendeaza jegosii pesedisti,mare parte din ei!da.l afara pe ropota ba!
0
1
Abrudan armasar? Poate doar cu limba. Cat despre omocea, nu este frumos sa faceti misto de persoane cu deficiente psihice
3
16
Daca este campanie electorala, acesta este candidat la o functie de ce nu este suspendat?
4
4
Este campanie electorala a asa zisilor verzi dar lumea s a prins
3
5
Cum o fi funtionat apele romane pana la aparitia lu bola in peisaj sau nici nu exista? In curand o sa isi asume si infintarea acestei institutii. Tot abrudan si altii conduce din umbra
5
5
Aproape in fiecare zi ne puneti poza lui BOLA si il laudati. Gata cu atita propaganda. Nu este numai el in abadl. Spre exemplu Abrudan marele armasar. Data viitoare va vom prezenta si alti cai de rasa din abadl si binenteles cele citeva bunaciuni.Acestea nu sint reportaje. Se vede clar ca ii faceti reclama lui Bola.
8
9
Trebuie trimis beizadeau de Omocea sa faca prapad ca doar este campanie electorala,...Toate materialele din ziar sunt redactate de mine si stiu ce vb!........Vola a venit ora adevarului!
5
17
ce stie copilul asta si ce experienta sau pregatire deosebita l-a recomandat sa ajunga directorul unei institutii atat de importante? PNL, asteptam data de 6 decembrie pt deconturi.
9
13

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272