REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Precizări importante de la ISU Dobrogea: ce să faci în caz de inundaţie

Precizări importante de la ISU Dobrogea: ce să faci în caz de inundaţie

Replica API 4 mai 2016 | 23:13 341

COD GALBEN de ploaie

COD GALBEN de ploaie

Având în vedere că judeţul Constanţa se află sub cod galben de precipitaţii ce vor cumula 20-30 l/mp şi izolat 50 l/mp, iar vântul va sufla cu 55-65 km/h şi izolat cu 70km/h, începând cu data de 03.05.2016, ora 09:00 până în data de 04.05.2016, ora 21:00, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea ne sfătuiesc să ne luăm o serie de măsuri preventive pentru a evita eventuale situaţii neplăcute şi chiar periculoase ce ar putea fi generate de aceste fenomene meteorologice. Astfel, specialiştii de la ISU ne sfătuiesc să fim în permanenţă calmi, să respectăm măsurile adoptate de autorităţi şi să menţinem deschise receptoarele radio -TV, iar telefonul să-l folosim doar în caz de urgenţe.

Proviziile sunt esenţiale în asemenea cazuri, motiv pentru care este foarte important să ne adunăm mai multe rezerve de apă, alimente, medicamente, pături şamd. În cazul în care suntem sfătuiţi să ne evacuăm locuinţele, pompierii sfătuiesc să facem acest lucru cât mai repede cu putinţă şi să luăm cu noi numai strictul necesar, precum documentele de identitate şi obiectele de valoare. Dacă avem animale în gospodărie, trebuie trebuie să le evacuăm în afara zonei de pericol. ”Dacă sunteţi surprinşi de inundaţie, urcaţi-vă către părţile superioare ale locuinţei sau pe acoperiş. Staţi departe de zonele calamitate. Acordaţi primul ajutor celor care au nevoie până la sosirea echipelor de salvare. Asteptaţi cu încredere intervenţia autorităţilor, iar după trecerea pericolului sau în cazul în care aţi fost evacuat, anunţaţi rudele că sunteţi în siguranţă”, ne mai recomandă reprezentanţii ISU Dobrogea. Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, autorităţile trebuie să întreţină corespunzător şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale, să îndepărteze materialul lemnos şi deşeurile din albia majoră a cursurilor de apă, respectiv din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor. Primarii au obligaţia de a avertiza populaţia prin aducerea la cunoştinţă a informaţiilor preventive necesare, inclusiv să asigure permanenţa la sediul primăriei pentru a primi prognozele şi avertizările meteorologice ce vor fi transmise ulterior.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272