REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

PREFECTUL Niculescu, TRIMIS la ȘCOALĂ în cazul LACULUI SECAT

PREFECTUL Niculescu, TRIMIS la ȘCOALĂ în cazul LACULUI SECAT

Replica API 13 august 2020 | 00:20 3078

George Niculescu, prefectul județului Constanța, a ținut să atragă atenția asupra lacului Nuntași, secat în proporție de 95%. Acesta susține că de vină este seceta pedologică și obturarea canalelor prin care lacul putea fi alimentat cu apă. Prefectul a convocat chiar și o întâlnire de lucru, împreună cu reprezentanți ai ABADL, ARBDD și APM, pentru a fi găsite soluții în acest sens. George Niculescu a făcut o postare pe Facebook în care deplânge soarta "lacului devenit deșert" și anunța și soluții, care ulterior nu au mai fost comunicate.

Un om de afaceri și pasionat de natură a dat de înțeles că tot efortul în jurul acestui subiect ține de orgoliu și nu are niciun fundament științific. Doru Panaitescu a explicat că lacurile din zonele joase (Câmpia Română și Dobrogea) au diferite geneze și totul ține de înțelegerea formării și dinamicii lor din punct de vedere hidrologic. La fel se întâmplă și în cazul lacului Nuntași, lac cu apă sărată format dintr-o fostă lagună, care suferă fluctuații importante de volum de-a lungul anului, mai ales dacă au fost modificate de comuniști în scopuri piscicole sau pentru irigații.

Doru Panaitescu

„Ati observat că august este luna în care toți ecologiștii de catifea plâng secarea lacurilor pe care le știau ei pline de viață? Ce chestie, și eu care credeam că august e luna cu cele mai multe precipitații și se inundă tot. Puneți și voi mâna pe o carte de geografie fizică. Câmpia Română și Dobrogea sunt locuri unde e plin de lacuri care seacă temporar în anii secetoși. Asta nu înseamnă că vine Sahara peste noi, ci că natura are o ciclicitate care pare greu de urmărit și înțeles pentru superficialii de Facebook, care au școala vieții, dar se pricep la orice, pentru că făceau orice altceva pe sub bancă decât să fie atenți la lecție. Smiorcăiți-vă că vine deșertificarea globală fără să înțelegeți ce se întâmplă în jurul vostru, pentru că văicărelile adună mai multe like-uri decât postările cu minimum de documentare.”, a explicat Doru Panaitescu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
balacareala , numai destepti dar lacul este secat.Rusine mare. Doua canale curatate si situatia este rezolvata. De specialisti... suntem satui . Fapte nu vorbe. Om mare este cel ce finalizeaza proiecte nu cel cew le face.
1
0
A ajuns generatia facebook sa ne conduca ,ne-am saturat de voi .....idem Bola si asa zisul prefect!
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272