REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Premierul, ANUNŢ FABULOS: Statul român preia Şantierul Naval Daewoo Mangalia

Premierul, ANUNŢ FABULOS: Statul român preia Şantierul Naval Daewoo Mangalia

Replica API 11 ianuarie 2018 | 00:05 776

Cu toate că în şedinţa de Guvern de miercuri nu a fost adoptată nici o decizie privind soarta Şantierului Naval Daewoo Mangalia, premierul Mihai Tudose a declarat într-o emisiune televizată că statul român îşi va manifesta dreptul de preemţiune în ceea ce priveşte achiziţionarea acţiunilor puse la vânzare de coreeni.

Tudose a precizat că a luat legătura cu Ministerul de Finanţe, dar şi cu cel de Justiţie, pentru a vedea exact forma în care statul poate cumpăra aceste acţiuni, întrucât până acum statul român doar a vândut acţiuni, nu a şi cumpărat. Tot premierul a mai precizat că se analizează şi cum anume să fie gestionată problema datoriilor şantierului, dar şi faptul că este bine ca statul român să aibă un şantier al său, în care să-şi poată repara propriile nave ori chiar să construiască fregate.

"Răscumpărăm 51% din acţiunile pe care Daewoo le are la Şantierul Naval Mangalia", a spus Tudose miercuri seara, într-o emisiune televizată.

Surse din cadrul Ministerului Economiei au declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că o decizie în privinţa şantierului nu a fost luată în şedinţa de miercuri pentru că trebuie "reglată" şi problema spinoasă a datoriilor. Şantierul are datorii care se ridică la 1,2 miliarde de dolari, dintre care 400 de milioane către firma-mamă din Coreea. Datoriile nu pot fi scăzute din preţul total al acţiunilor, pentru că astfel s-ar încălca legile europene în domeniu, au mai explicat sursele noastre.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/fierbe-santierul-daewoo-mangalia-ce-se-intampla-cu-angajatii-plecam-acasa-din-februarie-cu-totii-341082/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Somaj o sa aveti, saracie o sa aveti, moldoveni aveti si acum la greu, o sa ajungeti un fel de Vaslui al regiunii, o sa va dati fetele la produs...
1
7
Cum o fi, cum nu o mai fi,vor ramane la butoane tot acelasi tip de forme de viata care au facut santierul sa devina un loc de umilit oameni,de anulat destine. Asadar,cine inca poate,mai bine sa plece din orasul asta fara viitor sau cel mult cu viitor sumbru. Bine pentru mangalioti la modul general ,nu are cum sa fie. Nimic nu arata asta.In continuare populatia este privita ca si cum ar fi niste cartofi in niste saci mutabili oriunde,fara discernamant sau consideratie umana.Cu siguranta ca va fi tot prost,cum ne-am obisnuit pana azi.
4
0
se va duce dracu la fel ca toata industria din Romania.
9
1
Sa vina politistii DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde, fratii Gibonu Jepat Marian si Vio, Symon Mocanu, Neamu Buruiana Manca, Adi Grasu, Pepino, Vapor, fratii Martonfi, baietii din Neptun si multi altii!!!
8
0
statul se stie e cel mai bun administrator posibil, se vede peste tot, va fi lapte si miere in mod sigur. Bine, nu ptr mangalioti ci ptr mafioti, in 2 ani de zile acolo va fi un frumos cartier de bloace. De bine de rau cu asioaticii au mai facut niste vapoare, au prmit niste salarii, mizere e corect dar mai mari decat ajutorul de somaj
4
2
Mai buzdugane, daca era bine de ce crezi tu ca le- a vandut coreenilor?Hai ca noi nu le stim chiar pe toate.
6
3
Acum 23 de ani tropaiati de fericire ca vine daewoo sa preia santierul din mina lui Tziklos si Duca. Acum aplaudati ca ...ca ce?
0
3
macaraua de 1000 t e a mea si docurile 1 si 2 am dat deja avansul, nu am putut sa le cumpar ca am cheltuit un milion de ceuro pe hanul hora din eforie sud. ma scot eu si inca repede
2
2
Pai trebuie sterse datorille si facut cadou vreunui smecher din PSD. Cum au facut si cu SNC-ul.
4
2
Pai sa mi fac o adeziune la psd sa prind si eu ceva cand o sa se puna astia pe praduit.Poate pun mana pe macaraua de 1000 t ,om ma fac !!
3
3
Vad multi labari care sunt Gica-contra. Daca e rau ... de ce e rau, .... daca e bine... de ce e bine. Ei le stiu pe toate in tara asta.... ei sunt cei mai buni politicieni. Pai mai labari turbati, faptul ca in situatie de criza statul roman rascumpara actiunile acestui mare santier naval este un lucru extraordinar. In primul rand pastram un segment de industrie grea a Romaniei. Nu sunt trimisi acasa oameni calificati care de maine puteau ajunge pe drumuri. Deci bravo Tudose..... cea mai buna decizie pentru situatie de criza. La fel, statul trebuia sa pastreze controlul industriilor de resurse
14
4
V ati revenit cumva ??? Este prima din cele 1285 de unitati furate sau vandute din 1990 pana in prezent prin FPS! ..in timp ce popolatia dormita !!!
7
2
Acest necioplit cum spune Doamne sa mearga la prea frumos vorbitoriu si grabnic furatoriu Nastase care a vandut si subpamantul tarii! bravo tudose salariile pe timpul lui Ceasca in santier erau mai mari fata de ce dau Choii raportat la dolar si plecai la 4 acasa
8
4
nu-mi vine sa-mi cred urechilor. Acest necioplit cu limbaj de mahala este premierul romaniei. Nu numai ca nu are respect fata de limba romana, fata de istoria romaniei, fata de orice si oricine, dar mai grav decat orice este faptul ca este total rupt de realitate.
5
8
E clar, o sa ramanem toti pe drumuri. Pot sa jur ca in ceva timp o sa-l declare neproductiv si o sa ajunga tot la straini. Dar intai trebuie sterse datoriile..datoriile ramase de la coreeni catre statul roman. O sa aibe cineva de castigat in toata combinatia asta.
8
2
Voiam sa il iau sa il falimentez dar m am gandit ca mai ieftin iese sa il falimenteze statul roman ca dureaza mai putin.
10
3
Pai sa se decida odata ce se vrea cu acest santier!
11
1
Ce nave mai are statul roman , pe care sa le repare ??Iar meseriasii buni au plecat si lucreaza in strainatate, nea Tudose.Esti rupt de realitate .
8
3
Care vapoare ? Le aduce Basescu inapoi ...
15
5
Isi baga statul coada si in santierul naval! Sa vedeti cum il vinde la fier vechi in cativa ani! Acolo va ramane doar ruine si un smecher de la putere, isi va face afeceri profitabile in zona!
17
7
F a b u l o s! Ce premier bengos! Cum anunta el fabulos!
17
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614