REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Premierul Republicii Moldova îşi anunţă vizita la Moscova

Premierul Republicii Moldova îşi anunţă vizita la Moscova

Replica API 19 noiembrie 2019 | 00:00 427

Ion Chicu

Noul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunţat luni că va efectua în cursul acestei săptămâni o vizită la Moscova, anunţ făcut într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Igor Dodon şi cu şefa legislativului, Zinaida Greceanîi, conform mass-media de la Chişinău.

'Voi întreprinde o vizită la Moscova care a fost de mult timp agreată între prim-miniştrii Federaţiei Ruse şi Republicii Moldova, dar din motive neînţelese de mine nu a mai avut loc, aceasta deşi relaţiile economice cu Rusia sunt foarte importante pentru Republica Moldova. S-au acumulat numeroase probleme. Vorbim despre livrarea gazelor, problema autorizaţiilor de transport pentru mărfuri în Rusia, chestiunea exportului de produse fără taxe vamale. Este o agendă foarte importantă', a declarat premierul moldovean, citat de portalul Agora.md.

Potrivit portalului citat, premierul rus Dmitrii Medvedev i-a transmis, printre primii, un mesaj de felicitare lui Ion Chicu, cu ocazia învestirii acestuia în funcţia de prim-ministru. Dmitri Medvedev l-a invitat cu această ocazie să efectueze o vizită la Moscova.

Oleg Osipov, purtătorul de cuvânt al premierului rus, a confirmat luni pentru agenţia de presă TASS că şeful executivului Dmitri Medvedev planifică să se întâlnească în curând cu omologul său moldovean, dar fără să indice o dată exactă. 'Discutăm acum despre data şi locul întâlnirii', a adăugat acesta.

Totodată, Ion Chicu a spus că, în data de 22 noiembrie, va participa la Summitul Parteneriatului Estic pentru Investiţii, care va avea loc la Londra, conform Radio Chişinău. 'Voi merge acolo pentru a discuta, inclusiv cu prim-miniştrii din ţările vecine, despre intensificarea relaţiilor. Bineînţeles, voi discuta cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în privinţa sporirii finanţărilor pentru proiecte de infrastructură etc.', a explicat el.

Chicu, fost consilier prezidenţial, cunoscut opiniei publice pentru că acuzase recent 'comisarii europeni' pentru 'dezastrul' în care a ajuns Republica Moldova, a fost învestit în funcţie la o zi după căderea guvernului Maiei Sandu, lideră a Blocului ACUM (proeuropean), demis prin moţiune de cenzură de către partenerii socialişti de coaliţie şi deputaţi ai Partidului Democrat. Guvernul Maiei Sandu a funcţionat timp de 5 luni, din 8 iunie până la 12 noiembrie.

Motivul pentru demiterea executivului a fost proiectul legii asumat prin răspundere de guvern, care i-ar fi permis primului ministru să facă preselecţia candidaţilor pentru funcţia de procuror general.

În acest context, media de la Chişinău amintesc că prima vizită oficială a Maiei Sandu în calitate de premier a fost la Bucureşti. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect traseul. Toc mai aia se pare ca vor moldovenii.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468