REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

PREOTUL TĂNĂSESCU: „Nu puneți PAVELELE mai presus de oameni“

PREOTUL TĂNĂSESCU: „Nu puneți PAVELELE mai presus de oameni“

Replica API 12 noiembrie 2021 | 14:40 2049

În scandalul stârnit pe marginea Regulamentului de Acces în Peninsulă se pare că s-a implicat și Arhiepiscopia Tomisului. De ce? Ei bine, enoriașii nu vor mai putea ajunge cu mașinile până în ușa bisericii, fapt care îi deranjează pe reprezentanții Arhiepiscopiei. Totodată, preotul Eugen Tănăsescu a și făcut acuzații la adresa autorității locale spunând: „Nu puneți pavelele mai presus de oameni! Nu încuiați oamenii pe afară!”.

Eugen Tănăsescu

Scandalul ce vizează accesul în zona Peninsulară a municipiului a ajuns se pare și pe masa Arhiepiscopiei Tomisului. Preotul Eugen Tănăsescu spune că municipiul are deja o zonă pietonală și… e de ajuns! Totodată, acesta acuză municipalitatea că pune pavelele mai presus de oameni. „Constanța are zonă pietonală: Strada Ștefan cel Mare și Piața Ovidiu. Nu trebuie să blocați Peninsula doar pentru că ați paradit străzile cu pavele și acum nu aveți justificări rezonabile. Reparați străzile și lăsați accesul liber, așa cum e de la început. E simplu. Nu puneți pavelele mai presus de oameni! Nu încuiați oamenii pe afară!”, a spus preotul Eugen Tănăsescu.

De ce atât de multă vâlvă? Arhiepiscopia este situată în zona peninsulară așa că enoriașii nu vor mai putea intra cu mașina până în ușa bisericii.

Localnicii, întâlnire cu aleșii locali

Locuitorii din zona peninsulară a Constanței au lansat o invitație la dialog aleșilor locali. Mai exact, întâlnirea a avut loc loc sâmbătă, 6 noiembrie. Prezenți au fost mai mulți consilieri locali și senatorul Septimiu Bourceanu. „Actualul regulament a fost adoptat fără să fie luate în considerare opiniile și sugestiile locuitorilor sau ale celor care au activități în peninsulă, ceea ce a condus la un regulament incomplet care, aplicat, va crea probleme fără alternative sau cu costuri prea mari, mai ales asupra locuitorilor. Scopul întâlnirii este de a găsi soluții la aceasta situație în care regulamentul va fi aplicat pe 15 noiembrie și de a relansa dezbaterea publică cu sprijinul consilierilor locali și a Primăriei pentru un regulament mai echitabil care să nu fie mereu blocat în instanță pentru că va fi rezultatul unei colaborări între toate părțile și care să producă rezultatul dorit de toți - să fie un pas spre ieșirea din ruină și haos a Peninsulei”, a transmis promotorul acestei întâlniri.

Mai multe detalii puteți citi aici:

Cetățenii din PENINSULĂ, întâlnire cu aleșii locali pe tema REGULAMENTULUI de ACCES

Iată răspunsul primarului Vergil Chițac

„Constanța e un oraș fără o zonă pietonală decentă, iar unii vor să rămână așa. După ce Consiliul Local a aprobat regulamentul de acces auto în zona peninsulară, un grup de vreo 20 de persoane s-a apucat să tragă sforile pentru a împiedica punerea acestuia în aplicare. Este vorba de familiile care au câte 2,3 mașini și care vor să și le parcheze pe toate sub nas, și de proprietarii de restaurante care vor să li se permită clienților accesul cu autoturismul până pe terasă, dacă se poate. Hai să privim realitatea în ochi. Ne uităm cu invidie la Cluj, la Oradea ori la Timișoara, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanța. Iar când vine vorba să schimbăm ceva concret în acest oraș, de pildă să îi punem în valoare centrul precum în orice alt loc civilizat din lumea asta, găsim fel de fel de tertipuri pentru a rămâne agățați de vechile metehne. Ba că lucrările fac zgomot, ba că săpăturile fac praf, ba că nu ne mai putem parca toate cele 3 mașini în zona pietonală din centru.

Avem zeci de milioane de euro alocate pentru alt pavaj pietonal (cel de acum a fost distrus de mașini), am inițiat regulamente pentru restaurarea imobilelor din peninsulă, avem investitori care au investit milioane ca să restaureze imobile din peninsulă, dar, aparent, nu vrem nimic din toate astea. Noi vrem mașini în fața casei. Halal zonă pietonală.”, a transmis Vergil Chițac.

Vergil Chițac

Iată ce prevede Regulamentul de acces în zona Peninsulară

Accesul vehiculelor în interiorul zonei pietonale se va realiza doar în baza unui permis, iar constănțenii pot depune cereri pentru obținerea permiselor de acces în zona peninsulară. Există mai multe tipuri de permise: pentru rezidenți persoane fizice, pentru rezidenți persoane juridice, pentru evenimente, pentru aprovizionare, pentru instituții publice, pentru amenajări, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru furnizorii serviciilor de catering, poștă sau curierat și transport valori, pentru evenimente religioase, pentru situații excepționale.

Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care vor fi amplasate indicatoare de semnalizare rutieră. Viteza de deplasare a vehiculelor în zona peninsulară este de maxim 30 km/h.

Este admis accesul fără solicitarea permisului de acces pentru următoarele categorii de vehicule dacă au greutatea maximă de 3500 kg: vehiculele inscripționate deținute de Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția de Frontieră Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Direcția Generală de Protecție Internă, Direcția Generală Anticorupție, Instituția Prefectului, Agenția Națională Antidrog, Agenție Națională Împotriva Traficului de Persoane, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Direcția Generală de Informații a Apărării, Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională a Vămilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Oficiul Național pentru Prevenirea Spălării Banilor, Direcția Generală Poliția Locală, Direcția Națională Anticorupție, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Institutul Național de Sănătate Publică, Direcția județeană de Sănătate Publică, Serviciului de Ambulanță, Garda de Mediu și Agenția Națională pentru Protecția Mediului, aflate în misiune; vehiculele aparținând ambasadelor sau consulatelor precum și ale coloanelor oficiale însoțite conform legislației în vigoare; etc.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La pavele se sifoneaza banii
0
0
Ba primare ,Cluj Oradea ,Brasov NU au reusit jaful facut de nemernicii ce au condus orasul Constanta ,neincatusati de parchetarii locali .Cine a raspuns de distrugerea zonei peninsulare prin asa zisa modernizare ?Milioane de euro au patinat in buzunarele escrocilor.La fel cu distrugerea transportului in comun cu energie electrica
14
0
bagati-ai pwula in mortii matii de popa
8
12
Lasati enoriasii sa vina la spagoveanu ca i-au scazut incasarile si are de platit impozite
14
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272