REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Preşedintele Iohannis şi ministrul Apărării, la ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est

Preşedintele Iohannis şi ministrul Apărării, la ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est

Replica API 24 iulie 2020 | 00:00 1015

Ceremonia de înfiinţare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est (MNC-SE) a avut loc, joi, în Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) "Getica" din localitatea Cincu, judeţul Braşov, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, a ministrului Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi a şefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu.

În cadrul ceremoniei militar-religioasă, preşedintele Klaus Iohannis a înmânat steagul de identificare a MNC-SE generalului-maior Tomiţă-Cătălin Tomescu, numit, începând din 15 iulie, prin Ordin al Ministrului Apărării, la conducerea Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est, pe o perioadă de şase luni.

Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est a fost înfiinţat, prin Hotărâre a Parlamentului, în Garnizoana Sibiu, cu dislocare temporară în Garnizoana Bucureşti, în anumite condiţii. Comandamentul are statut de comandament militar internaţional, subordonat pe linie de comandă unui comandament aliat în afara structurii naţionale de comandă şi control, iar dislocarea la misiuni în afara teritoriului statului român se va executa la ordinul autorităţilor militare NATO, scrie Agerpres.

Corpul Multinaţional Sud-Est reprezintă, alături de Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova şi de Divizia Multinaţională Sud-Est din Bucureşti, contribuţia substanţială a României la consolidarea unei posturi de descurajare şi apărare credibile a Alianţei pe flancul estic.

Potrivit Biroului de presă al MApN, în cursul dimineţii, joi, a avut loc, în Centrul de Instruire de la Cincu, etapa finală a Exerciţiului cu termen scurt de notificare (ETSN), cu participarea integrată a unor unităţi şi mari unităţi aparţinând Forţelor Terestre, Forţelor Aeriene şi Forţelor pentru Operaţii Speciale Române.

Exerciţiul, la care au participat aproximativ 1.000 de militari şi peste 200 mijloace tehnice, a avut ca scop perfecţionarea procesului de integrare a capabilităţilor militare pentru executarea sincronizată a unor acţiuni militare complexe.

Conform sursei citate, exerciţiul şi-a propus, totodată, verificarea stării de operativitate a structurilor din subordine, fără parcurgerea etapelor de planificare obişnuite pentru organizarea unui exerciţiu la acest nivel, şi urmăreşte ca, în termen de cinci zile de la notificare, structurile din subordine să fie în măsură să-şi demonstreze capacitatea de luptă în context interarme, multi-domeniu şi întrunit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272