REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul României. Video

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul României. Video

Replica API 5 aprilie 2022 | 00:02 1804

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susţine un discurs în Parlamentul României, conform deciziei Birourilor permanente reunite. La şedinţa Parlamentului participă şi premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a precizat că şedinţa de plen va începe la ora 19,00, menţionând că la început vor vorbi şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

Volodimir Zelenski

"Voi vorbi eu primul, apoi Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. Domnul premier este invitat. Încă nu avem o confirmare dacă vine. Are şi domnia sa o intervenţie scurtă şi apoi s-ar putea, în funcţie de timp, să fie schimbată ordinea intervenţiilor. Fiecare are 3 minute şi apoi domnul Zelenski are 15-20 minute (...). Ora la care începe discursul preşedintelui Ucrainei depinde dacă va participa sau nu premierul", a afirmat Cîţu, scrie Agerpres.

Întrebat dacă este invitat şi pe şeful statului, Florin Cîţu a spus: "Am discutat cu preşedintele Klaus Iohannis".

Potrivit memorandumului adresat Birourilor permanente de Florin Cîţu, preşedintele Zelenski se va adresa Parlamentului prin intermediul videoconferinţei şi se va asigura traducerea simultană din limba ucraineană.

Birourile permanente au primit şi o scrisoare din partea Ambasadei Ucrainei în România, prin care este confirmată disponibilitatea pentru videoconferinţa de la ora 19,00.

Florin Cîţu: Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic

Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic, a declarat, luni, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Domnule preşedinte Zelenski, sunteţi un erou, nu doar în Ucraina, ci şi în România, şi în toate statele care respectă principiile şi valorile democratice. Curajul de care aţi dat dovadă ne inspiră pe toţi. (...) Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic", a afirmat Florin Cîţu.

Moment de reculegere în plenul Parlamentului

Deputaţii şi senatorii au ţinut luni, în plenul reunit al Parlamentului, un moment de reculegere pentru cei care au murit ca urmare a agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina.

Ciolacu: Ne confruntăm cu cea mai gravă criză de securitate de la finele celui de-al Doilea Război Mondial

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că din 24 februarie are loc cea mai gravă criză de securitate de la finlalul celui de-al Doilea Război Mondial, prin "invazia nejustificată, ilegală şi neprovocată" a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

"Începând cu 24 februarie ne confruntăm cu cea mai gravă criză de securitate de la finele celui de-al Doilea Război Mondial, prin invazia nejustificată, ilegală şi neprovocată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Ne alăturăm şi de la această tribună vocilor care exprimă sprijinul ferm şi de neclintit pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele sale recunoscute internaţional", a spus Ciolacu în plenul reunit al Parlamentului.

Volodimir Zelenski: 'Urmează o invazie în Republica Moldova'

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a amintit în discursul său din Parlamentul României de cuplul Ceaușescu atunci când a vorbit despre dictatură. De asemenea, a mai atras atenția Zelenski, Republica Moldova e o țintă pentru Rusia.

„Ceaușescu și soția lui nu putea fi convins de nimeni. La fel nu pot fi convinși de nimic cei din Rusia. Acești oameni au pierdut orice legătură cu realitatea. Iar al doilea motiv pentru care Rusia face apel e convinsă că liderii europeni nu pot apăra valorile pe care-i unesc.

Împreună trebuie să oprim acești oameni. Trebuie împreună să oprim oamenii care doresc genocid în Europa. Ucraina nu e ultima țină. Ocupanții vor să ocupe Odesa, iar de acolo e un pas până-n Moldova. Propagandiștii spun că Moldova e o țintă”, a spus Volodimir Zelenski, în Parlamentul României.

Zelenski, mesaj pentru politicienii de la București: Viitorul este împreună

Președintele Ucrainei, a ținut, luni seara, un discurs în parlamentul României și a ținut să spună că, după război, vrea să înceapă discuții mai ample pentru susținerea comunității românești.

"Împreună trebuie să oprim oamenii care doresc genocid în Europa. Ucraina nu este ultima țintă a agresiunii rusești. De la Odesa e un pas până în Moldova. Este fundamental să apărăm și independența Moldovei.

Apărând libertatea Ucrainei, apărăm Europa. Au fost impuse sancțiuni, dar războiul durează de 40 de zile. Rusia trebuie să caute pace cu Europa, dar trebuie să fie privată, închideți porturile, nu importați resursele din Rusia.

Este nevoie de a impune alte sancțiuni. Fiecare politician trebuie să sprijine Ucraina. Fiecare trebuie să facă tot ce se poate pentru ca militarii ruși să răspundă în fața legii.

Sunt convins că România va susține pentru a se impune dreptatea. România vor participa la programele de refacere a Ucrainei după război.

Avem nevoie de susținere. Mulțumesc poporului român pentru ajutorarea Ucrainei. Sper că vom avea condiții pentru ca oamenii să se întoarcă acasă. Această susținere este o bază pentru o apropiere și mai mare.

Vreau să încep un dialog pentru protecția comunității românești și să asigurăm toată susținerea. Viitorul nostru este împreună, într-o familie europeană", a spus Volodimir Zelenski.

Ciucă, către Zelenski: Să îi tratați pe românii din Ucraina la fel de bine cum îi tratează România pe refugiații ucraineni

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, luni, în plenul reunit al Parlamentului dedicat discursului liderului ucrainean Volodimir Zelenski, că România va avea grijă de toți refugiații ucraineni care fug din calea războiului și că este convins că și Ucraina îi va apăra pe etnicii români aflate pe teritoriul său:

- Ucraina este un simbol al rezistenței în față unei agresiuni barbare și nedrepte, sunteți astăzi dle președinte Zelenski liderul unei națiuni care lupta pentru identitate în acest război ilegal și neprovocat.

- Mulți, mult prea mulți și-au pierdut viață, alții au fost obligați să ia calea refugiului că urmare a atrocității trupelor rusești fără discernământ asupra civililor, școlilor, spitalelor, teatrelor. Atrocitățile ne-au cutremurat pe toți. Toate aceste acțiuni inumane trebuie sancționate de instanțele penale internaționale.

- Îmi manifest admirația pentru tenacitatea și curajul poporului ucrainean în a-și apară țară

- Va asigur că familiile ucrainenilor ajunse în România sunt în siguranță și vom avea grijă de ei

- Sunt convins că așa cum noi avem grijă de cetățenii Ucrainei, la fel veți avea și dvs grijă de cetățenii de etnie română din Ucraina

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu stia zelenscki ca.si raceste gura la nise magari hoti!
0
0
Sunteti naivi, rusofililor! Nu intelegeti voi chestii de barbati, nu intelegeti chestii de oameni mari, civilizati. Asta este unul dintre cei mai mari lideri si politicieni din ultima perioada si daca nu intelegeti acum, o sa intelegeti mai tarziu, cand va vine mintea la cap. Atentie! Pentru poporul ucrainian, pentru soldatii ucrainieni, pentru civilii ucrainieni este important ca el sa ramana in viata, pentru a nu-si pierde speranta si a castiga razboiul. Habar nu aveti, strabunicii vostri au trecut prin asta. Ucrainienii sunt in permanenta legatura cu liderul lor, prin aparitiile lui video
2
0
O alta pagina de istorie......
0
0
m-am saturat de jidani.mereu au folosit aceeasi tactica si pe urma ne-au bagat pumnul in nas.
1
0
Din buncar toti is viteji
2
0
KAKAMASH PA ZEMOSU asta il cheama K PA DRAKU !! In KLOVN AGARYCY PERYKULOS!
1
0
moarte lui putin , lui ma-ta si la toate neamurile tale de rahat !
1
1
m-ai bine moarte tie si la toata familia ta
0
0
moarte rusiei !
3
1
Agariciu asta mai lipsea din parlament
1
3
Trebuia sa vina in carne si oase , daca avea cojones, i-a fost frica....sta in vizuina !
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272