REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Preţul mielului, mai ieftin pe internet decât în pieţe

Preţul mielului, mai ieftin pe internet decât în pieţe

Replica API 13 aprilie 2020 | 23:51 2394

Sărbătorile Pascale se apropie cu repeziciune, astfel că toți românii se gândesc cum ar putea să aibă pe mese tradiționala carne de miel, fără de care masa de Paște ar fi mai săracă. În piețele din Constanța a început deja comercializarea mieilor, în piețele Tomis 3 și Griviței.

La intrare există dispensere pentru igienizarea mâinilor, covorașe impregnate cu material dezinfectant pe bază de clor și se va face dezinfecție zilnică, după închiderea programului. Pieţarii au însă o reală concurenţă. Pe internet au început deja să apară ofertele.

Prețul cărnii de miel în piețe este între 26 – 27 de lei kilogramul

Deocamdată, carnea de miel poate fi achiziționată de către constănțeni din piețele Tomis 3 și Griviței, urmând ca în zilele următoare lucrul acesta să fie permis și în alte piețe, dar numai în locuri special amenajate. Halele în care se comercializează carnea de miel respectă toate regulile de igienă, vânzătorii fiind și ei echipați corespunzător. Cu toate acestea, conform spuselor unui comerciant, cei care dețin miei și ar putea aproviziona piețele din Constanța sunt reticenți în privința venirii din piețe de frica măsurile impuse de ordonanțele militare. Prețul cărnii de miel oscilează între 26 – 27 de lei kilogramul, mieii având între 10 și 12 kilograme.

Mielul poate fi achiziționat și online

Cei care nu vor totuși să se deplaseze în piețe, au alternativa achiziționării online a mielul. Pe site-urile de profil, prețurile sunt mai mici decât în piețe, kilogramul fiind 23 de lei, avantajul fiind și faptul că transportul la domiciliu este gratuit. Singurul inconvenient este acela că nu se știe cât de mult se respectă regulile de igienă sau există riscul ca mielul să…latre.

ANSVSA a transmis o serie de reguli care se vor aplica în privința sacrificării și comercializării mieilor, în contextul pandemiei de coronavirus

Astfel, se acordă posibilitatea crescătorilor de ovine care se află la distanțe mari de un abator autorizat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor sau de un centru amenajat temporar de către primării/prefecturi pentru sacrificarea mieilor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, de a sacrifica mieii în fermă/exploatație în anumite condiții, după cum urmează: la nivelul fermei/exploatației trebuie să fie asigurate facilități, astfel încât să fie respectate regulile generale și speciale de igienă, bunăstarea animalelor și eliminarea subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman, astfel încât procesul de sacrificare a mieilor să nu compromită siguranța cărnii și a organelor; controlul stării de sănătate a animalelor, respectiv efectuarea examenului ante-mortem de către un medic veterinar oficial; verificarea respectării regulilor de bunăstare a animalelor în timpul sacrificării; efectuarea examenului post-mortem al cărnii și organelor de către un medic veterinar oficial; verificarea eliminării subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman; verificarea condițiilor de depozitare și comercializare a cărnii de miel; respectarea distanței minime sociale stabilită de CNSSU. În ce privește comercializarea cărnii de miel, noutatea vine din faptul că aceasta nu poate fi livrată către alte unități din domeniul alimentar înregistrate/autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ci va fi comercializată direct către consumatorii finali.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreti sa va dau MIELU?...SAU IEDUL?...DACA NU VRETI VA DAU CARLANUL PRIN GURA PRAMATIILOR JEGOASE,ZDRENTELOR,ANIMALELOR
1
0
Ce bine ar fi ca,asa cum simbolul mielului sacrificat ritualic este mentinut si respectat chipurile ca dovada a apartenentei la crestinism, sa fie respectate si celelalte lucruri care nu necesita varsare de sange. Sa nu furi,sa nu ucizi,sa fii in pana mea bun cu cei din jur,astea sunt mai importante decat sa belesti mielul anual si sa te indopi ca porcu',sa ragai a bere si vin si sa pretinzi ca asa ai dat spaga lui Dumnezeu ca sa te ierte. Dragilor,Dumnezeu nu are nevoie de spaga nimanui,asa ca degeaba haliti miel daca nu va si comportati cum trebuie !
1
0
Pentru toata machidonimea sa va dau mielu cu o nara in gura la toti
2
0
Tot cu halatele murdare de sange?? Bleahhh
6
1
Amigo mangiare ham-ham
7
0
Iar vor sa faca averi machidonii
9
2
o sa dispara multi catzei,catzelul e mielul saracului
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212