REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.1° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Prețurile la cantina Universității Ovidius, prea mari pentru bugetul studenților. Video

Prețurile la cantina Universității Ovidius, prea mari pentru bugetul studenților. Video

Rocsana CRISTEA 11 februarie 2023 | 00:00 8456

Universitatea Ovidius din Constanța a rămas, cu mult în urmă, față de alte universități din țară, la capitolul servicii de catering pentru studenți. Cantina de la Ovidius este destul de mică, iar preparatele vândute nu sunt, neapărat, pe alese, dar prețurile sunt destul de piperate, având în vedere că vorbim despre bugetul unui student.

Preturile la cantina Universitatii Ovidius, prea mari pentru bugetul studentilor. VideoMeniul cantinei

Cantina de la Ovidius, prețuri moderate, dar nu cele mai mici

Sunt foarte mulți tineri din alte județe care urmează cursurile superioare la Constanța, la Universitatea Ovidius. Mare parte dintre studenții care nu sunt din zonă aleg să locuiască în căminele universității pentru că sunt costurile mult mai mici decât dacă ar sta cu chirie.

Preturile la cantina Universitatii Ovidius, prea mari pentru bugetul studentilor. VideoCantina era goală, dat fiind faptul că în acest moment studenții sunt în sesiune și au examene

Așa se întâmplă și la Universitatea Ovidius, care dispune de 4 cămine: două situate pe bulevardul Mamaia, la sediul vechi al Universității, iar alte două cămine se află în Faleză Nord, la Pescărie. Astfel că, o parte dintre acești studenți aleg să mănânce la cantina universitară de pe bulevardul Mamaia.

Preturile la cantina Universitatii Ovidius, prea mari pentru bugetul studentilor. VideoMeniul de la cantina universitară, cât și prețurile, ingredientele, cantitățile mâncărurilor

Cantina funcționează într-un spațiu destul de mic în comparație cu miile de studenți cu care se laudă Universitatea Ovidius. De mulți ani nu s-au mai investit bani aici, într-o sală mai mare, eventual, cu facilități moderne. Așa cum s-a întâmplat la Galați, de exemplu.

Preturile la cantina Universitatii Ovidius, prea mari pentru bugetul studentilor. Videocantina, la Universitatea „Dunărea de Jos“

Universitatea Dunărea de Jos a investit, într-o cantină modernă, cu o capacitate de 180 de locuri, aflată într-un imobil renovat total, practic, cel mai bine izolat termic imobil din Galaţi, la acest moment, având un sistem propriu de răcire şi încălzire, cu recuperare de căldură.

Preturile la cantina Universitatii Ovidius, prea mari pentru bugetul studentilor. VideoMeniul de la cantina universitară, cât și prețurile, ingredientele, cantitățile mâncărurilor

Și dacă tot am adus vorba de prețuri, acestea sunt destul de piperate pentru studenții din Constanța. Miercuri, 8 februarie, meniul consta în: supă de linte, la prețul de 4 lei pentru 300 g; ciorbă de pui a la grec, pentru 300 g doritorii plătind 10 lei; iahnie de fasole: 5 lei 250 g; cuș cuș – 4 lei 250 g; pilaf, la prețul de 3 lei pentru 250 g; piure din fulgi: 3,5 lei pentru 250 g; mici la grătar: 3 bucăți a câte 50 g pentru suma de 3 lei;  piept de pui la grătar: 140 g la prețul de 11 lei; mușchi de porc la grătar, tot 140 g, dar 10 lei, puțin mai ieftin decât pieptul de pui; ceafă de porc la grătar: 12 lei pentru 140 g, în timp ce o chiflă de 50 g costa 0,7 lei.

Preturile la cantina Universitatii Ovidius, prea mari pentru bugetul studentilor. VideoMeniul de la cantina universitară, cât și prețurile, ingredientele, cantitățile mâncărurilor

La capitolul desert, prețurile pornesc între 3 lei și ajung până la 4 lei.

Preturile la cantina Universitatii Ovidius, prea mari pentru bugetul studentilor. VideoDesertul de la cantină

În ceea ce privește băuturile, o apă plată sau minerală de 0,5 l este 2,5 lei, în timp ce un suc în aceeași cantitate este 4,5 lei.

Preturile la cantina Universitatii Ovidius, prea mari pentru bugetul studentilor. VideoBăuturile care pot fi achiziționate de la cantină

Prețurile alimentelor deja preparate nu sunt cele mai mici din țară, fiind prea mari pentru buzunarul unui student.

Preturile la cantina Universitatii Ovidius, prea mari pentru bugetul studentilor. VideoTacâmurile sunt expuse, dar mâncarea nu

Față de Universitatea din Galați, Ovidius are prețuri piperate

Totuși, dacă stăm să comparăm prețurile de la cantina Universității Ovidius cu cele ale Universității Dunărea de Jos din Galați, putem spune că prima are prețuri exorbitante. Cantina Universității din Galați menține prețurile din 2019, deși anul 2023 a adus cele mai mari scumpiri pe toate planurile. Aici studenții nu plătesc mâncarea conform prețului expus la vitrină, ei având 30% reducere față de costul total.

Astfel că, la Galați,  pentru o ciorbă de pasăre de 420 g, prețul este de 8,71 de lei, în timp ce supa cu găluște, în aceeași cantitate ca ciorba, costă 3,64 de lei. O saramură de pulpe de pui costa 11,44 lei, pentru 170 g; ficățeii sote: 5,07 lei pentru 120 g; ceafa de porc la tavă: 5,72 de lei, pentru cantitatea de 100 g; șnițelul de pui este 5,59 lei, iar pieptul de pui la grătar, 6,76 lei.

Preturile la cantina Universitatii Ovidius, prea mari pentru bugetul studentilor. VideoTejgheaua cantinei de la Constanța

Meniul este și mai diversificat de atât: o porție de mămăligă cu brânză și smântână este 4,81 de lei. Totodată, cartofii țărănești cu afumătură erau 4,68 lei, pilaful, 1,30 de lei pentru 150 g, iar piureul, 2,47 de lei pentru aceeași cantitate de 150g.

Preturile la cantina Universitatii Ovidius, prea mari pentru bugetul studentilor. VideoUnde este geamul alb se află bucătăria cantinei

La desert, studenții puteau alege dintre: tartă cu fructe, la prețul de 6,26 lei; cremșnit: 5,98 lei; prăjitură boema: 6,89 lei; tiramisu: 8,06 lei; amandina, pentru 6,89 lei. În materie de băuturi, o apă plată de 50 ml costă doar 2,21 de lei.

Preturile la cantina Universitatii Ovidius, prea mari pentru bugetul studentilor. VideoÎn momentul sosirii noastre, nimeni nu servea masa în cantină

Dacă facem o scurtă comparație, observăm că prețurile de la Constanța sunt duble față de cele de la Galați, dar Constanța merge după scumpirile actuale, în timp ce Universitatea din Galați menține prețurile din anul 2019.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt preturi foarte rezonabile. La cat costa materia prima ma mir .
2
0
CE FIGURI AVETI PE VOI DACA NU ATI DA BANI PE TIGARI SI DROGURI ATI ECONOMISI BANI PENTRU MANCARE NU STIU CARE A FOST FRAIERICA GEAMANTAN DE ZICE CA PRETURILE SUNT PIPERATE PAI DACA ALEA SUNT PRETURI PIPERATE EU ZIC MAI BINE SA TE DUCI ACASA LA MA TA SI SA STAI ACOLO ORFEULE CARE ESTI ITI PUTE GURA DE FOAME CAMINISTULEEEEE
3
1
noi studentii de la arte ovidius nu avem caldura in salile de curs
1
0
Preturi foarte ok. Scrii ca sa nu adormi dracu in biroul ala de c***t unde iti petreci viata aia obosita si trista.
3
0
Preturile sunt foarte mici. Vezi la restaurante ce preturi au anul acesta apoi scrie articole. Tzigarile cat costa?
9
1
va dau machi carne de mortaciuni,brinza cu aracet,nimic nu se arunca din fermele machi.totul se recicleaza.pofta buna!
3
3
Dom'le dragă, din cămin !!! Țin sa te anunț că multe persoane ,profesori ,muncitori ..iubesc acea cantină care a luptat din răsputeri să supraviețuiască și i-au trecut pragul ..și știu ce zic ,,Atenție " pentru toții cei ce dau pietre (Simpozioane internaționale și naționale ,cu tradiție sau fără) Au fost foarte multe evenimente la care am fost invitat.. . Si am observat cu ce se chinuiau sa acopere lipsurile să nu se observe... Acum nimeni nu iese să spună nimic ..nimeni ..Noroc ca am văzut eu ... Nu mai aruncați cu vorbe rele dacă nu cunoașteți nimic ..ca niște copilași de grădiniță care stau la pândă.. Rușinos. ..
9
2
Astea sunt prețuri piperate? Dar tu unde mănânci domnișoară jurnalistă? La mama acasă pt ca doar acolo e mai ieftin decat la această cantină.
19
0
Preturile sunt foarte OK!
23
1
preturile sunt aceptabile, mai ales ca studentii sunt adulti apti de munca si facultatea nu e obligatorie. sau vor si mancare gratuita, nu le ajunge transportul gratuit.
25
1
pai ar trebui ca conducerea căminului sa organizeze pe fiecare etaj al căminului cate o bucătărie dotată cu aragaz și frigider, și cei care nu-și permit să mănânce la cantina să-și prepare singuri mâncarea. Preturile de la acea cantina după cum arată și-n acest articol nu-s chiar mari, puteți socoti ingredientele, mâna de lucru și faptul că se plătesc și alte utilități precum electricitatea, gazul, apa, gunoiul, etc, și ce profit să scoată și cel de la cantina?
15
2
Nu trebuie sa isi scoata banii de undeva? Stau in c2 si vad profesorii mei toamna cum vin in spate si iau oale de mancare si platouri.....plus ca de multe ori cand am mancat la cantina am vazut oameni care nu plateau, angajati sau profesori probabil.
8
8
la mici pretul este per bucata 3 lei bucata nu 3 lei 3 bucati cum gresit ati mentionat. Preturile sunt bune si mancarea acceptabila , nu mai vorbiti aiurea daca nu ati luat masa niciodata in locatie
13
0
fata de galati, nivelul profesional al ctei, este superior(sic). in armata aveam un bucatar ardelean(gatea bine) si unul ctean(gatea mizerabil). cantina este probabil in acealasi regim ca si hotelurile/restaurant. cum sezonul turistic este inchis, se fura unde se mai poate. pe vremea mea era selectie/admitere, dar erau si burse din care iti acoperea cazarea si masa, basca 30-100 lei pe luna. acum selectie neam, scoala la fel.
9
0
Sa puna mana sa NU invete, asa vor ajunge parlamentari si vor beneficia de un meniu complet la numai 19 lei, la un salariu de 5000 de euro. Asa ca nu va mai plangeti.
15
0
Ar trebui ca preturile la cantinele studentesti si a elevilor sa fie similare ca cele de la restaurantele parlamentarilor . Nu doar preturile . Calitativ si gramaj .
12
1
Nu e deloc adevărat, referitor la preț și calitate și bugetul studenților este perfect , sunt student și locuiesc la cămin, și mănânc de 5 ori pe sapt la cantina și nu m-am plâns niciodată, foarte bună mâncarea și nu e scumpa chiar deloc. Succes tuturor și nu mai ascultați toate prostiile , încercați voi singuri.
16
1
Replica ... offf ... daca ati avea habar pe ce lume traiti ... Nu v-au dat aia portia gratis sau ce v-au facut ????
21
3
Eu zic ,sa le dam sa manince gratis, pramatiile ,sa le ajunga banii de tigari, alcool si doroguri Nu de alta , dar trebuie sa se invete cu pomana de mici !
28
3
Oare de ce e scumpă ceafă și mușchiul de porc, inclusiv micii la grătar la Ovidius că ăia taie porcul lunar în spate. E curios faptul ca nu au în meniu ciorba de oase de porc, gușă de porc la grătar, coaste la grătar, răcitură, șoric, lebăr. Ce fac oare cu porcul tăiat de 100 kg? Și lunar. Chiar și cu fuduliile de porc ce fac? Chiar și pulpele de pui sunt scumpe că ăia cresc găini în cantină. Mai lipsește să crească și dromaderi că în rest se gospodăresc singuri. Și totuși alimentele sunt scumpe. Vă rugăm să ieftiniți și porția de orez. Chiar și în China este ieftin orezul. Mai bine preparați orz sau ovăz.
18
4
cam scumpă iahnia de fasole! în km 4-5 la împinge tava în piață, porția de fasole este 6,20 lei și dacă cumperi și o franzela de la patiserie ai doua zile de mâncare. cam scump la ovidiu! au prețuri de mall.
14
7
Daca si alea sunt preturi mari... sa manance parizer in camera
29
0
... ăăă, cum zic, dacă n-au bani de cantină, să stea în camere, să lingă borcanele cu tocană și zacuscă.
23
1
O cafea 5 to go e 7lei, scrie ca are 350ml, daca o pui pe cantar, are 250ml, cat o ciorba de 4lei. morala? Stundentii au bani, telefoane scumpe, cafea zilnic, nu ii mai vaitati
25
2
N-au bani de o ciorba, da' au 25 de lei pentru un pachet de tigari.
33
0
Pai normal ca era goala cantina. Studentii erau la tigara . Ha Ha.
31
0
Am inteles. Deci n-au 10 lei de-o ciorba, dar 25 de-un pachet de tigari zilnic, au. Paradoxul studentesc.
38
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272