REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Prima declarație a lui Aleksandr Dughin despre moartea fiicei sale

Prima declarație a lui Aleksandr Dughin despre moartea fiicei sale

Replica API 22 august 2022 | 00:00 1107

Ideologul ultranaționalist rus Aleksandr Dughin a făcut, luni, prima declarație despre moartea fiicei sale, Daria Dughina, ucisă într-un atentat cu bombă, sâmbătă, în apropiere de Moscova.

Aleksandr Dughin

Declarația sa a fost transmisă pe canalul Telegram al lui Konstantin Malofeev, un prieten al lui Dughin.

Amintind că Daria Dughina a murit sub ochii săi, pe când se întorcea de la Festivalul Tradițiilor, atunci când un dispozitiv plasat sub mașina femeii a explodat, ideologul rus (foto) a spus că fiica sa a fost "o minunată fată de religie ortodoxă, patriot, corespondent de război, filosof și expert al presei centrale".

El a cerut ca moartea Dariei Dughina să fie onorată printr-o "victorie", fără a fi clar dacă se referă la victoria Rusiei în actuala campanie militară din Ucraina sau dacă termenul vizează obiective dincolo de această invazie.

"Discursurile și reportajele ei au fost întotdeauna profunde, întemeiate și reținute. Ea nu a cerut niciodată violență și război. A fost o stea în devenire, la începutul călătoriei sale. Dușmanii Rusiei au ucis-o mișelește. Dar noi, poporul nostru, nu putem fi zdrobiți nici măcar de asemenea lovituri insuportabile. Inimile noastre tânjesc după mai mult decât doar pedeapsă sau răzbunare. Este un țel prea mic, nu asta e calea rusească. Avem nevoie doar de Victorie. Fiica mea și-a pus viața neprihănită pe altarul ei. Așa că vă rog să învingeți!", a spus Dughin, scrie antena3.ro.

El a mai precizat că serviciul funerar în memoria fiicei sale va avea loc marți.

Ucraina răspunde acuzațiilor de la Moscova

Un oficial ucrainean de rang înalt făcut, luni după-amiază, primul comentariu oficial cu privire la acuzația Serviciului de Securitate al Rusiei, FSB, conform căruia serviciile de securitate ucrainene au ucis-o pe Daria Dughina într-un atac cu bombă lângă Moscova.

Mihailo Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui ucrainean, a scris pe Twitter:

"Propaganda rusă trăiește într-o lume fictivă: femeia și copilul ei de 12 ani au fost făcuți responsabili pentru aruncarea în aer a mașinii propagandistei Dughina. În mod surprinzător, (rușii) nu au găsit 'viza estonă' pe loc".

Podoliak a taxat astfel susținerea FSB conform căreia suspecta a fugit în Estonia.

Însă oficialul ucrainean a mers mai departe, sugerând că de atentatul în care a murit Daria Dughina nu ar fi străine facțiuni din serviciile ruse de securitate.

"Viperele din serviciile speciale ruse au început o luptă în interiorul propriei lor specii", a concluzionat el.

Serviciul de informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării a respins, la rândul său, acuzațiile de implicare în atentatul care a ucis-o pe Daria Dughina.

"Este fals că Ucraina este implicată în acest caz (de asasinat comis împotriva Dariei Dughina). Este fals că Garda Națională a Ucrainei este implicată în aceste evenimente. Garda Națională își îndeplinește sarcinile legale pe teritoriul Ucrainei", a declarat Andrii Iusov, purtătorul de cuvânt al Serviciului de informații din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev.

Oficialul ucrainean a spus că atentatul pare să fie mai degrabă "un mod de a rezolva lucrurile" în Rusia și a adăugat că Dughin şi fiica sa sunt, din punctul de vedere al Kievului, "personaje marginale" și nu "puncte de interes".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va fi a Chinei cat de curand
0
0
si aruncata vina pe ucraineni pentru a justifica alte omoruri de civili etc. Pulache de dughin ar trebui sa constientizeze ca el era tinta.Cine ol vrea eliminat? Cine pune bombe intr-o rusie controlata de putin si oamenii lui? Pariu ca ancheta va arata pista cecena...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272