REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Primăria Constanţa, PREJUDICIATĂ de asociaţiile care au organizat festivaluri şi spectacole în Mamaia

Primăria Constanţa, PREJUDICIATĂ de asociaţiile care au organizat festivaluri şi spectacole în Mamaia

Replica API 27 martie 2020 | 14:08 4774

Asociații precum Dynamic Art SRL sau X Alter Event SRL au organizat la Constanţa, în staţiunea Mamaia, mai multe spectacole, începând din 2006. Conform contractului, acestea s-au obligat la a respecta absolut toate reglementările în vigoare impuse de legislația în vederea realizării evenimentelor. Inclusiv de a răspunde pentru o eventuală culpă ce ținea de organizarea evenimentelor respective. Ulterior, administraţia locală a fost dată în judecată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România -Asociaţia pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor, primăria fiind obligată să plătească un prejudiciu: peste 100.000 lei. De câţiva ani, se chinuie să recupereze banii de la asociaţiile în cauză.

Primăria Constanţa a încheiat, începând din 2006, cu diferite asociaţii contracte privind organizarea unor evenimente, iar prin intermediul acestora, organizatorii s-au obligat la a respecta absolut toate reglementările în vigoare impuse de legislația în vederea realizării evenimentelor. Patru ani la rând, asociaţiile au tras în piept primăria Constanţa, organizând evenimente fără a deţine licenţă pentru operele muzicale din spectacole. Fapt pentru care, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România Asociaţia pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor a dat în judecată primăria pentru a-i plăti prejudiciu. În 2011, magistraţii din Bucureşti au constatat că asociaţiile au procedat la organizarea evenimentelor fără a deține autorizația eliberată de UCMR ADA, privind licența neexclusivă pentru utilizarea operelor muzicale, fapt pentru care că a fost obligată la suportarea prejudiciului cauzat din culpa acestora, în calitate de organizatoare a evenimentelor respective. Aşa se face că primăria s-a îndreptat pentru recuperarea prejudiciului către Asociația Dynamic Art SRL, fiind vorba de suma de 85.084,02 lei. Mai ales că, potrivit contractului, asociaţia era obligată să răspundă pentru o eventuală culpă ce ținea de organizarea evenimentelor respective. De asemenea, a deschis acţiune în instanţă şi împotriva X Alter Event SRL, însă a fost respinsă.

Saviana Diamandi

Ping Pong cu dosarul!

Dosarul cu Asociația Dynamic Art SRL a fost înregistrat, iniţial, la Constanţa, însă din 2017 dosarul este făcut ping-pong de la o instanţă la alta. A fost trimis la Bucureşti, apoi, din nou la Constanşa, iarăşi cauza a ajuns la Bucureşti, şi din nou la Constanţa, la Tribunal. Magistraţii de aici au respins, recent, acţiunea însă, la Curtea de Apel, instanţă care a judecat recursul formulat de administraţia locală, a casat sentinţa şi a trimis dosarul, spre rejudecare la Tribunal.

Primăria Constanța

Asociaţia Dynamic Art a fost înfiinţată de către Saviana Diamandi (muzicolog), Ion Diamandi şi Ilie Vladimir Constantin Masala, având ca scop realizarea unor activităţi culturale. Preşedintele asociaţiei este Saviana Diamandi, iar vicepreşedinte - Ilie Vladimir Constantin Masala. Asociat unic în SC Alter Event SRL este Gabriela Cristina Isabela Teodoroiu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
X Alter Event se ocupa de prezentari de moda, manechine etc. Ce treaba are cu difuzarea operelor muzicale?
5
0
PSD e cacat si pute !
16
2
De judecatori ca astia,doar Covid-ul ne mai scapa!
19
0
Va dati seama de ce judecatori avem parte in Romania. Le trebuie 10 ani sa judece un caz. Dosarul este pasat de la unii la altii in bataie de joc. Pentru ce beneficiaza acesti indivizi de atatea drepturi ? Pentru ce iau salarii de peste 20.000 lei ? Pentru ce beneficiaza de pensionare anticipata si pensii speciale ? Cineva trebuie sa puna piciorul in prag. S-a creat o structura privilegiata care taie si spanzura fara sa dea socoteala la cineva.
22
0
Atat conteaza.. trecutu sa dus
7
0
Asa pampalau esti sau ai si tu partea ra?
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920