REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Primăria Constanţa testează piaţa. Pe ce artere vrea să monteze camere video!

Primăria Constanţa testează piaţa. Pe ce artere vrea să monteze camere video!

Replica API 4 octombrie 2017 | 00:24 263

Primăria municipiului Constanţa a lansat spre consultarea pieţei achiziţia sistemului integrat de monitorizare trafic, identificare autovehicule și stabilirea compoziției traficului din municipiul Constanța.

Potrivit anunţului postat pe site-ul primăriei, locațiile unde se vor instala camerele video sunt următoarele:

- Intrarea din direcția Ovidiu – sens giratoriu Palazu Mare; - Intrarea din direcția Valu lui Traian – după breteaua de ieșire de pe autostrada A4 în bd. I. C. Brătianu; - Intrarea din direcția Lazu – după calea de acces la Zona Comercială Sud; - Intrarea din direcția Năvodari – stațiunea Mamaia Nord după sensul giratoriu din dreptul complexului Enigma; -Intrarea prin Varianta Ovidiu – sens giratoriu bd. Aurel Vlaicu.

Scopul prezentului sistem îl reprezintă gestionarea modernă și eficientă a traficului precum și eficientizarea colectării taxelor pentru trama stradală în funcție de categoria vehiculului.

Sistemul trebuie să permită identificarea și diferențierea tipurilor de autovehicule care tranzitează municipiul Constanța, respectiv determinarea fluxului și compoziției traficului. Sistemul să permită generarea de alerte prin e-mail sau sms către instituțiile interesate. Sistemul trebuie să asigure colectarea tuturor informațiilor asociate detecției și respectiv stocarea automată a informațiilor într-o bază de date, care să poată fi accesată cu ușurință de instituțiile abilitate și să se poată integra cu alte sisteme și baze de date.

Sistemul va avea următoarele caracteristici: -camerele trebuie să fie pretabile unor condiții de iluminare foarte diverse, precum și în condiții de mișcare sau statice, să prezinte rezistență la acte de vandalism, precum și la condiții atmosferice variate (mediul salin, umezeală ridicată, temperaturi ridicate sau scăzute); -structura sistemului va consta în camere amplasate la intrările în municipiul Constanța, care să fie conectate la unul sau mai multe puncte de monitorizare; -sistemul software trebuie să asigure colectarea tuturor informațiilor asociate detecției (identificarea locației camerei de supraveghere, data și ora la care s-a efectuat detecția, nr. de înmatriculare detectat, dimensiuni autovehicul, etc.) și respectiv stocarea automată a informațiilor într-o bază de date de tip black list/white list, să poată genera rapoarte cu detecțiile realizate într-o anumită perioadă de timp, să permită exportul rapoartelor în fișiere externe (HTML, Excel, Documente Word), precum și generarea de statistici și grafice privind traficul din zona de detecție; -sistemul trebuie să funcționeze în mod automat nefiind necesară intervenția unui operator uman, dar să permită accesul la informațiile stocate persoanelor autorizate; -sistemul să permită integrarea cu un modul GIS (Sisteme Informatice Geografice) putându-se astfel vizualiza amplasarea camerelor video pe o hartă vectorială, care în momentul generării unei alerte să afișeze automat toate informațiile legate de aceasta; -să prezinte o soluție modulară inteligentă formată dintr-o rețea de senzori care să permită identificarea caracteristicilor autovehiculelor (numere de înmatriculare, dimensiuni, etc.) care tranzitează municipiul Constanța; -condițiile nu sunt restrictive, orice formă fiind acceptată.

Se solicită furnizorilor prețul detaliat pentru sistemul mai sus menționat, precum și soluții tehnice, iar data limită de transmitere a propunerilor este 16.10.2017.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau la intersectia Tomis cu Soveja. Mai bine o camera decat papagalii din cusca, pe care i platim degeaba. Macar sesizeaza ceva catre sefi ?
0
0
pe toate strazile ac toti platim taxe si impozite si trebuie sa fim monitorizati si paziti de oamenii legii.
5
0
montati in Henri Coanda, sau le e frica politistilor ca vor avea mult de munca?
5
0
Pe strazile din cta nu se pun inca camere video. Primaria si militia nu vor sa strice si sa deranjeze contrabanda de pe strazi ?!? Ciorile nu au terminat inca stocurile de tigari pe care le au de la vamesii si militienii de frontiera din port furate de la vapoare ?
6
0
Am si eu o nelamurire. Daca as avea o duba de 3,5tone capacitate si ar trebui sa merg de la Constanta la Satu Mare si ar trebui sa platesc taxa de trama stradala prin fiecare localitate prin care trec pentru ca poate nu are centura ocolitoare, cam cat m-ar costa aceste taxe? L-am intrebat odata si pe idiotul de Mazare si nu mi-a raspuns. Raman la pererea ca e o mare porcarie. Pentru traficul greu poate ar fi ok, poate dar ptr celelalte masini de transport marfa mi se pare o mare idiotenie made in Ro. Apropo, sa nu uite sa se scrie pe camere "acest sistem e facut de primarul PSD Fagadau..."
7
0
Doar atat ? De bulevardele unde smecherii fac legea in trafic nu se pomeneste nimic ?
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272