REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Primarul din Siliștea a scos din joc 2 consilieri PNL, pentru că sunt prea... tineri!

Primarul din Siliștea a scos din joc 2 consilieri PNL, pentru că sunt prea... tineri!

Victor ROTARU 8 mai 2024 | 00:00 1297

Ne apropie de debutul campaniei electorale, însă multe din jocurile politice au pornit încă dinaintea acesteia. La Siliștea, primarul PSD al comunei, în funcție de 24 de ani, Mihai Soare, a reușit „să scoată din joc” doi candidați ai PNL-ului pentru funcția de consilier local. Cum? Atât Dănuț Milea, cât și Elena Borcoi nu împlinise vârsta de 23 de ani, vârstă minimă pentru a putea îndeplini funcția de consilier local, formulând o contestație în acest sens.

Primarul din Silistea a scos din joc 2 consilieri PNL, pentru ca sunt prea... tineri! Mihai Soare

Mihai Soare, primarul PSD al comunei Siliștea, a formulat o contestație împotriva hotărârii privind admiterea listei de candidați propusă de Partidul Național Liberal pentru Consiliul Local al comunei Siliștea în cadrul alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din data de 9 iunie 2024.  

Potrivit legii: „Au dreptul de a fi consilieri, primar sau președinți al consiliilor județene cetățenii cu drept de vot care au împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puțin 23 de ani, dacă nu le este interzisă asocierea în partide politice”. Astfel, în lista de candidați pentru alegerea consiliului local al comunei Siliștea, depusă de Partidul Național Liberal la Biroul Electoral de Circumscripție Siliștea, doi candidați, respectiv Dănuț Milea şi Elena Borcoi, nu împlinesc vârsta de 23 de ani până în ziua alegerilor inclusiv.

Primarul din Silistea a scos din joc 2 consilieri PNL, pentru ca sunt prea... tineri!

Prin hotărârea nr. 9 din 27 aprilie 2024 privind admiterea listei de candidați propusă de Partidul Național Liberal pentru Consiliul Local al comunei Siliștea au fost admise candidaturile pentru funcțiile de consilieri locali din partea Partidului Național Liberal, la nr. 6 din lista de candidați fiind menționat candidatul Dănuț Milea, iar la nr. 10 fiind menționată candidata Elena Borcoi. Întrucât cei doi nu vor împlini vârsta de 23 de ani până la data alegerilor, magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis să admită contestația formulată de către Mihai Soare, respingând astfel candidatura pentru funcția de consilier local la Consiliul Local al comunei Siliștea a lui Dănuț Milea și a Elenei Borcoi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum adică, aia de la PNL au încălcat legea și primarul e de vina că a sesizat? Cam asta fac ei mai mereu. Au băgat nmana la cașcaval și cu islazu
1
0
primitiv migrator fara tzara traiesc totzi numai din fourat pline puscariile de ei. Individul asta Soare trebuia sa fie in puscariie demult dar fiind PSD are grija partidul de huoti de huotii lui. Un derbedeu pesedist.
2
0
dar,cum au fost pusi pe listă,dar cum le-a fost admisă candidatura asta trebuie să de ade gandit,listele au fost verificate de..... cine +_)(*&^%$#@!”
3
0
Mihai, ce mic si disperat ai devenit! Si erai baiat bun. Ce-ai avut cu tinerii sa le faci contestatie? Sigur ii respingea Judecatoria, dar ai vrut sa pari destept. Ce insalubru ai ajuns!
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468