REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Primarul din Valu, MITROI, bagă 1 milion de lei în luminițe de CRĂCIUN! Că tot veni vara

Primarul din Valu, MITROI, bagă 1 milion de lei în luminițe de CRĂCIUN! Că tot veni vara

Replica API 9 iunie 2020 | 13:36 4018

Dacă în urmă cu câteva zile dădeam exemplul comunei Pantelimon din judeţul Constanţa, pentru achiziţionarea echipamentelor de deszăpezire, iată că a venit şi momentul localităţii Valu lui Traian, care se pregăteşte de Crăciun încă din luna iunie. Primăria a depus o ofertă pentru achiziţia serviciilor de iluminat public şi festiv, în valoare de 1 milion de lei.

foto luminițe cu rol ilustrativ

Crăciunul se pregăteşte din vară

Mai multe comune din judeţul Constanţa s-au ocupat în ultimul timp de două chestiuni esenţiale pentru localnici. Este vorba despre renovarea drumurilor şi achiziţia echipamentelor pentru sezonul rece. Comuna Pantelimon demarează achiziţia de utilaje de deszăpezire, în timp ce Primăria din Valu lui Traian începe să se gândească la lumiţe de Crăciun. Chiar dacă mai trebuie să treacă jumătate de an, iar la începutul pandemiei de coronavirus, mulţi primari se plângeau de faptzl că resursele bugetare sunt limitate, iată că există însă câteva resurse nelimitate când este vorba despre evenimente festive.

Ce presupune achiziţia?

Montare şi demontare iluminat festiv panouri/ şiruri luminoase DN3, montare demontare figurine parcuri şi piaţa agroalimentară, montare şi demontare panouri/şiruri luminoase parcuri, împodobire brăzi suport existenţi în parcurile din comună, conform anexei nr.1,2. Servicii de înreţinere reţele iluminat public în comuna Valu lui Traian, mentenanţă pe reţeaua de iluminat public existenţă/ la nevoie, înlocuire becuri existente, corpuri de iluminat public existente la nevoie (în cazul defecţiunilor se vor înlocui cele existente cu lămpi de acelaşi tip, bec economic de 35W sau LED 30W). Valoarea totală estimată fără TVA: 1 000 000 lei; 1. Servicii de montare şi demontare iluminat festiv=120 000 lei, 2. Servicii întreţinere şi mentenanţă iluminat public=323 500 lei, 3. Modernizare sistem iluminat public= 556 500 lei. Sumele indicate nu includ TVA. Valoarea estimată a achiziției reprezintă valoarea totală a Contractului/Acordului-cadru care rezultă din această procedură pe întreaga sa durată.

Acum două luni, primarii se plângeau de lipsa banilor

Primarul localităţii Cumpăna, Mariana Gâju semnala problema lipsei banilor în rândul comnelor din judeţul Constanţa, la mijlocul lunii aprilie. „Noi am semnalat că, din cauza lipsei încasărilor din taxe și impozitele locale, a plății pe care administrația publică locală trebuie să o facă din bugetul propriu pentru salariul însoțiitorilor pentru persoane cu dizabilități, administrația publică locală nu poate să își mai achite cheltuielile de funcționare: alimentarea cu apă, energie electrică, gaze, etc. Asociația Comunelor din România, Asociația Municipilor,Asociația Orașelor și Uniunea Națională a Consiliilor Județene au avut întâlnire cu premierul, Ludovic Orban, cu președintele ministerului Lucrărilor Publice și Administrației, ministerul Finanțelor Publice și vicepremierul, unde s-au semnalat aceste probleme și au fost făcute și propuneri în acest sens. Toate comunele din județul Constanța s-au alăturat acestui demers”, declarase Mariana Gâju.

Citeşte şi: O comună bagă 400.000 de lei în utilaje de deszăpezire… în luna mai!

În colaps financiar? Primarii comunelor și ai orașelor mici cer ajutor financiar

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Il stiu bine pe infractor,avea un bar in curba si fura cu vitanja benzina cu scursurile din valu! a facut de onchii lumii ce este prin valu.restu a furat grupa mare. Speram la o schimbare la valu un primar nou si curat! Doamne Ajuta.
1
0
Un primar de nota 10 !----a facut din tarani oraseni !-----Am vrea si in Cta un primar la fel !
2
5
....de-alde Gica Contra sunt peste tot...fie oras fie comuna ...dar acest Primar Mitroi a facut ca localitatea Valu sa infloreasca ...va fi Primar pe viata...
3
8
Si cand vor veni sarbatorile de iarna si vom avea o localitate ca n povesti?atunci vom zice bv mitroi...oricum a adus localitatea la un nivel la care nu si imagina nimeni vreodata asa ca nu mai incercati sa l denigrati
8
7
mai bine ar termina de asfaltat strazili asa cum a promis .
15
1
mitroi e sefu judetului asa ca nu mai comentati r sefu de l PNL CONSTANTA ESTE TOT EL CICA IL ARE PE HUTUCA LA DEGETU MIC
7
3
A pus mana pe comuna mitroi . A facut pentru localitate , nimic de zis . Numai ca omu de cand este primar a devenit latifundiar . Este inteligent , a facut pentru majoritatea populatie ca atunci cand se vor auzi voci care sa-l acuze de furt sa i se iea apararea de cei mai multi . Oameni vor spune , a furat dar a si facut . Cine iea stat in cale lui mitroi sau cine indrazneste sa ii steaa in cale , mitroi il face de renunta , are el metodele lui . Pune presiune pe cei care il incomodeaza . Are cumparati oameni care ar putea intr-o zi sa-l acuze .
14
2
Fa un pod peste calea ferata.
14
0
castigatorul licitatiei va fi o firma din localitate...cumva!?
10
0
ce face curtea de conturi?????hai primare,baga banil,ca la salariul alamimens o sa poti plati si amenda,si milionil,din banii tai,sper!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272