REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Primarul Viorel Ionescu, de la Hârșova, va REABILITA mai multe STRĂZI din oraş

Primarul Viorel Ionescu, de la Hârșova, va REABILITA mai multe STRĂZI din oraş

Replica API 26 aprilie 2021 | 11:19 1228

Primăria Hârşova va reabilita în viitorul apropiat mai multe străzi din oraş. În prezent, administraţia locală intenţionează să achiziţioneze servicii de proiectare pentru a putea implementa proiectul „O viaţă sănătoasă într-un oraş sănătos”. Concret, în cadrul proiectului, Primăria va moderniza străzile Ardealului, Libertăţii, Vântului şi Calea Mare.

Serviciile de proiectare costă 115.000 de lei

Primăria Hârşova investeşte 115.000 de lei în achiziţionarea unor servicii de proiectare ce constau în “Elaborare Proiect Tehnic + Detalii de Execuţie + Caiet de Sarcini + Documentaţie Tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire şi Asistenţă Tehnică din partea Proiectantului pentru realizarea obiectivului: O viaţă sănătoasă într-un oraş sănătos – modernizarea străzilor Ardealului, Libertăţii, Vântului şi Calea Mare”. Obiectivul general al prezentului proiect este îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru populaţia urbană din oraşul Hârşova prin realizarea de investiţii în infrastructura socială existent, precum şi prin modernizarea sistemului rutier din partea sud-estică a oraşului.

“Obiectivele preconizate prin promovarea investiției sunt asigurarea în condiţii optime a desfăşurării traficului auto şi pietonal pe străzile studiate. Amenajarea străzilor va contribui la realizarea unor activităţi productive, ducând la ridicarea standardului material cu toate consecinţele benefice ale acestui lucru. Execuţia lucrărilor de modernizare va asigura exploatarea străzilor în condiţii optime de rezistenţă, stabilitate şi siguranţă a circulaţiei”, transmite Primăria Hârşova.

Iată ce lucrări vor fi efectuate

Vor fi realizate următoarele tipuri de lucrări: reabilitarea şi modernizarea trotuarelor şi a zonelor pietonale, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi; lucrări pentru dirijarea şi siguranţa circulaţiei fluxurilor de pietoni, semnalizarea şi amenajarea trecerilor de pietoni; modernizarea părţii carosabile; asigurarea scurgerii apelor; prevederea unor măsuri de accesibilizare a clădirilor și a spațiului public urban pentru persoanele cu dizabilități.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212