REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.6° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

PRO România vrea AEROPORT și la MEDGIDIA

PRO România vrea AEROPORT și la MEDGIDIA

Replica API 24 septembrie 2020 | 17:30 2681

Pro România, filiala Constanța, a organizat o conferință de presă miercuri, 23 septembrie, în Medgidia. Subiectul central al evenimentului a fost prezentarea proiectului Aeroportul Medgidia, un proiect ce se vrea a fi progresist și de viitor. Acesta ar urma să ia locul aeroportului din Mihail Kogălniceanu care are un caracter militar și de securitate națională.

La eveniment au participat Mircea Dobre, candidat la funcția de primar al municipiului Constanța, Răzvan Filipescu, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, europarlamentarul Corina Crețu, Dumitru Moinescu, candidat la funcția de primar al Medgidiei și Victor Ponta, președintele partidului Pro România.

Ponta: Nu știu dacă vom avea succes, dar măcar facem ce trebuie

Președintele Pro România, Victor Ponta, a fost prezent la evenimentul ce a avut loc la Medgidia pentru a-i susține atât pe Mircea Dobre, pe Răzvan Filipescu, cât și pe ceilalți candidați ai Pro România la alegerile locale ce vor avea loc duminică, 27 septembrie. „Am vrut să fiu alături de echipa Pro Romania Constanţa pentru a le transmite un mesaj de apreciere pentru tot ceea ce au făcut în această campanie. La Constanţa sunteţi singurii care au vorbit de proiecte de dezvoltare a judeţului. Nu știu dacă o să avem succes, dar măcar facem ce trebuie. La alegeri locale se vorbește despre proiectele de dezvoltare a comunității locale”, a transmis Victor Ponta echipei Pro România Constanța.

De asemenea, Ponta a ținut să precizeze că această campanie a fost una atipică și chiar stupidă, o campanie în care politicienii nu au vorbit despre ce proiecte au ei pentru dezvoltarea comunităților, ci s-au rezumat la jigniri și critici. „Este o campanie stupidă. Totul este despre înjurături și nu despre proiecte, despre ce vor ei să facă. Nu vreau să participăm la acest concurs. Am rămas doar noi, cei de la Pro România, să vorbim despre lucruri care chiar au legătură cu ce ar trebui să fie alegerile locale”, a mai adăugat fostul premier. Acesta a subliniat potențialul pe care județul Constanța îl are prin prisma poziționării, a portului, a granițelor, afirmând totodată că orașul de la malul mării arată ca acum 30 de ani pentru că nu s-a dezvoltat.

Aeroport la Medgidia

Unul dintre proiectele pe care echipa Pro România Constanța vrea să le dezvolte în județ, este și cel al construirii unui aeroport de pasageri la Medgidia. Acesta ar urma să creeze noi locuri de muncă pentru constănțeni, să aducă noi oportunități de finanțare și să contribuie la dezvoltarea economică a Constanței. „Medgidia este un punct intermodal pe care nimeni nu l-a fructificat. Are acces la canalul Dunăre-Marea Neagră, are cale ferată, are autostradă. Suntem un partid progresist, ne gândim la viitor, dorim să construim un nou aeroport în judeţul Constanţa. Aeroportul Mihai Kogălniceanu este, din cauza bazei militare, un aeroport cu caracter militar şi de securitate naţională”, a declarat Răzvan Filipescu. Acesta a mai explicat faptul că există oportunități de finanțare a acestui proiect și a solicitat Guvernului să aloce bani pentru un aeroport dedicat pasagerilor. „Primăria Medgidia are peste 120 de hectare de teren în proprietate și acesta trebuie fructificat. Avem apă, avem cale ferată și vom avea și aeroport. Vrem să valorificăm acest potential”, a mai adăugat Filipescu.

Alte proiecte de dezvoltare a județului Constanța

În cadrul aceluiași eveniment, echipa Pro România a prezentat ruta comercială care va creea oportunități de dezvoltare atât pentru Constanța, dar și pentru celelalte județe cu care se învecinează. „Un alt proiect pe care dorim să-l implementăm este construirea rutei Dobrogea Express. Avem un punct intermodal ca Medgidia și trebuie să avem și o rută comercială care să-i dea valoare”, a explicat candidatul la funcția de președinte al CJC. Drumul ar urma să pornească de la Negru Vodă, va trece prin Medgidia, cu punct final la Galați.

CMF 21200010

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389