rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proiectul blocului cu 15 etaje, în mijlocul cluburilor din Mamaia, a pornit cu stângul: ce s-a întâmplat în Comisia de urbanism a primăriei

Blocul cu 15 etaje pe care Ilie Panait intenţionează să îl construiască în mijlocul cluburilor de la capătul staţiunii Mamaia a stârnit reacţii şi din partea susţinătorilor acestui proiect, care au comentat, de-a valma, cum că „e foarte bine că se construieşte, e în spiritul construcţiilor anului 2019”; „ce mişto dacă ar avea, la etajul 15, un sky view!”. Extraordinarele comentarii vin, probabil, din partea unora care nu au studiat planurile prezentate de investitor în faţa Comisiei de urbanism de la nivelul primăriei, şi pe care îi informăm că proiectul a fost întocmit cu încălcarea legislaţiei din domeniul construcţiilor. Ce e drept, ca desen, construcţia pare grandioasă. În realitate, este doar un desen pentru care nu a fost obţinută vreo autorizaţie de construcţie; mai mult, la elaborarea proiectului, a fost calculat un CUT (coeficient de ocupare al terenului) nereal. La stabilirea acestui CUT, proiectantul a socotit şi terenurile învecinate, ori, conform legii, coeficientul se stabileşte exclusiv pe terenul de care dispune investitorul.

Reamintim că afaceristul Ilie Panait a început demersurile de obţinere a unei autorizaţii de construcţie pentru un hotel S+P+12-15E+terasă circulabilă - hotel-apartament cu alimentație publică la parter, pe aleea Lamia nr. 16, Mamaia. Cererea privind emiterea autorizaţiei investitorului a intrat în discuţia Comisiei de urbanism din cadrul primăriei chiar ieri, 11 iulie. Din comisia de urbanism fac parte specialist, arhitectul şef al municipiului şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu. După această primă rundă de discuţii, planurile investitorului vor ajunge şi în atenţia consilierilor locali, în comisia de specialitate, iar ulterior la votul aleşilor locali, într-o viitoare şedinţă.

Revenind la discuţiile de ieri, facem precizarea că specialiştii i-au atras atenţia investitorului că un astfel de bloc ar urma să strice întreaga zonă, să “îngroape” cluburile, dar, cel mai important, CUT-ul este calculat în mod eronat. Chiar şi ala, investitorul are drum liber să-şi continue demersurile în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie. Nimeni nu îl poate împiedica să o facă, rămâne de văzut şi dacă va reuşi să obţină avize pentru un regim de înălţime P+12-15. La fel,va fi interesant de urmărit cum vor vota consilierii locali un astfel de proiect. Mai adăugăm că patronii de cluburi şi-au arătat deja nemulţumirea şi au caracterizat drept neserioasă şi lipsită de fair-play întreaga situaţie: „Ne strică afacerile. În plus, cum a putut să anunţe că vinde apartamente într-un bloc pentru care nu a obţinut măcar autorizaţia de construire?! Toţi constructorii de pe piată anunţă că vând şi prezintă proiectul abia după ce obţin autorizaţiile de construire, adică atunci când e sigură afacerea…”, a comentat unul dintre patronii de cluburi din Mamaia.

Mai multe detalii despre bloc: https://www.replicaonline.ro/bubuie-un-scandal-in-mamaia-bloc-de-15-etaje-in-mijlocul-cluburilor-de-fite-396430/

A.C.

vineri, 12 iulie 20192957
Comentarii

02Ne trebuie logica si liniste(15 iul 23:13)
Logica este buna pentru vest dar proasta pt noi
16Pacat mare ca ne am dezbinat(15 iul 22:51)
Suntem prosti caci nu ne dam seama ca astfel am ajuns intr un razboi civil economic iar cineva profita pe urma dezbinarii noastre. Cineva din vest sau mai de la vest
03Constanta a murit demult(15 iul 07:57)
Si pe mine nu ma.lasa sa demolez o casa veche batraneasca si sa construiesc alta noua
016Chitac e caracter(14 iul 20:00)
Nu poate exista comparatie... Daca va renunta la procesele distructive si inutile iar apoi va face pace cu constructorii Chitac iese primar in 2020. El ca om are valoare nu e pramatie!
014@VB(14 iul 19:08)
Ai vazut ca nu e manevra ai primit si tu
47Vecin(14 iul 17:15)
Mirela te repeti cu acelasi mesaj postat la ora 3 noaptea, cumva vrei sa ne arati ca te ai trezit din betie? Esti la fel... un bou cu tzatze
1023@V B(14 iul 16:57)
Ai dreptate. Am citit acum comentariile din cele doua articole si sunt sigura ca sunt platiti ca sa posteeze si sa dea voturi verzi. Trebuie anuntata politia si institutiile abilitate sa faca dreptate umbrei si litoralului.
038Mirella(14 iul 16:51)
Rasauteanu idiot nenorocit cum indraznesti sa blochezi un proiect plutitor pe Marea Neagra? Construieste idiotule pe diguri si lasa plaja in pace.
033Replica... cui plateste(14 iul 16:51)
Replica e un site de doi bani. Daca platesti, scriu astia ce vrei tu si poti sa te pisi pe oricine. De ce nu i dati in judecata?
331Intr-adevar(14 iul 16:46)
Din pacate aceasta Ovanesian a facut enorm de mult rau orasului si a distrus multe persoane. Azi te apara, maine, daca da altul mai mult te distruge!
337Lesbiana e o rusine pt Chitac(14 iul 16:20)
Este o femeie cu sufletul negru si fara nici o morala. Am citit pe portalul Tribunalului si omul de mai jos are dreptate. Extraordinar cat de josnic s a ajuns. Pt ea joaca cu procesele de a anularea PUZ urilor si autorizatiilor este numai pt acumalare de capital de imagine. A fost avocata celor de la Oil Depol si Solid House si acum i a dat in judecata... Pacat ca nu se mai asculta La Familia caci e foame de bani baieti!!!
438Stop Joc(14 iul 11:50)
Bine ca si a dat Ovanesian demisia din Asociatita Constanta Altfel si astfel si a dat seama Chitac ca avea sarpele la san. Lesbiana aia care spune ca apara drepturile constantenilor e avocata unor italieni care pe Mamaia au construit peste terenul meu iar apoi cladirea s a inclinat cu 35 de cm de bine ce era facuta . Apoi le a cazut tencuiala si au intrat cu forta pe terenul meu cu ordonanta prezidebtiala luata tot de Ovanesian si in loc sa tencuie au placat cu alucobond luandu mi alti 20 de cm. Cautati pe tribunalul Constanta Spinu Doru si Oxia Constanza
236Vecin(14 iul 10:32)
Mirela esti un bou cu tzatze , proiectul va fi executat pe un teren proprietate si unde exista deja o constructie cu amprenta la sol . Plutitor nu va fi si nici macar pe diguri asa cum ti ar placea tie, dar dupa o noapte de baut moca la breeze te apuci la 3 noaptea sa bati campii
038Pt Jean Jeni si Apolodor etc(14 iul 09:36)
Bogdanele esti suparat ca te au exclus din loja ca te au prins ca n ai avut onoare si i ai luat casa alauia de la executari silite facand manevra cu executorul. Tu te ai gasit sa vb de evaziune ba nenorocitule. Ai fost esti si vei ramane JOSNIC!
236Veronica(14 iul 09:32)
Eu n am sa mi las niciodata copilul sa calce prin cluburile alea de 2 bani. Zgomot ca la balamuc, droguri si SMECHERIE si AROGANTA ROMANEASCA. Daca te uiti in parcare vezi masini de minim 10 milioane de euro dar nici unul n a citit capra cub3 iezi. Iar apoi dau si muzica la refuz de ti sare capul de pe umeri. Marii investitori de cluburi baga maxim 100.000E intr o sandrama din aia si scot milioane din evaziunea si drogurile pe care le vand. Rusine sa le fie!!!
324Apolodor.Din Damasc(14 iul 09:20)
Mesaj de la Sir Winston Churchill pentru deja inculpatul investitor: niciodata,niciodata,niciodata,niciodata NU RENUNTA !
134Patron de club(14 iul 08:15)
Mie imi convine reclama!!! Mai vinzi o bere , mai o apa cu lamaie, mai o faina.....
341Mirela(14 iul 03:00)
Rasauteanu idiot nenorocit cum indraznesti sa blochezi un proiect plutitor pe Marea Neagra? Construieste idiotule pe diguri si lasa plaja in pace.
041Ha ha ha(13 iul 20:10)
Pe fata fara perdea a ajuns pe ultima suta de metri si trebuie sa si faca plinul, poate dupa expirarea mandatului va fi numit viceprimar la wc urile de la Nuba si Breeze ca pt Constanta vedem ce face
340Ela(13 iul 19:39)
Rasauteanu idiot nenorocit cum indraznesti sa blochezi un proiect care ar aduce o geamada de bani bugetului local in favoarea cluburilor acelea pline de infractori.Cu un nerv vecin cu nebunia ziua ai fost in comisia de urbanism vociferand in favoarea cluburilor , iar noaptea erai la masa la breeze cu patronul de acolo si de la nuba.Nenorocitul naibii.
367Jeni(13 iul 16:27)
Un curvar arogant mereu cu Bale la gura
242Traian(13 iul 13:42)
se vede clar ca sunt de partea cluburilor. Ce le mai place... shaorma
244Mihai(13 iul 13:27)
Autoritatile trebuie sa aplice legile! Nu este normal ca angajatii Primariei sa se transforme in avocatul cluburilor. Asta e prea pe fata, ar fi putut sa o faca mai cu perdea...
342Pentru Americanu'(13 iul 07:56)
Pacat ca n ai ramas in america si ca vrei sa ne destepti pe noi... Vb de New York de fundatii pai tu moshule ne dai clasa...Dar arata ne ce ai facut caci daca ne plimbam prin spate pe la tine la carciuma in piata Ovidiu vedem doardaramaturi vopsite cu negru. Lasa ne pe noi asa prosti cum suntem sa mergem pe ce cale vrem. Si aia cu fundatiile crede ma ca te degradeaza cel mai mult. In 2019 au ajuns detoanele impermeabile si la Mamaia
344Kirkor Sarkis(13 iul 07:50)
Numai papagalii nu vor dezvoltare. Lumea i proasta tare caci in loc sa se preocupe de pb reale cum ar fi alimentatia cu Euri se inahaita sa atace blocuri ca si cum asta ar fi pb societatii noastre contemporane. Un tampit scria mai jos ca un dezvoltator face 300% profit... Bai debilule unde s a pomenit asa ceva. Un ciclu de dezvoltare in Mamaia ia min 3 ani achizitie teren certificat de urbanism avize futai prin comisii autorizare construire cu totii nebunii ca nu mai avem oameni si apoi vanzare si pune la calcul ca in perioada asta pana vinzi investesti timp si bani de ti sare basca din cap..
443Americanu'(13 iul 00:30)
Draga Radu, draga Navigatorule, dragii mei partizani ai acestui individ si ai acesui proiect... Am fost eu pe la New York, am cunoscut persoane inteligente si deschise din toate punctele de vedere, dar imi cam cedeaza nervii si va urez un drag si placut futut in gura!
324Jean(13 iul 00:30)
Intelegeti ma si pe mine !!!scriu din puscarie. Nu am alte viziuni . Atata pot eu.scriu si eu ce aud pe aici.....
442Radu(12 iul 23:57)
Foarte bine, sa construiasca. Aici vad doar invidie din partea celor care nu au reusit si nici nu vor reusi niciodata in viata asta sa faca nimic. Domnul Panait a construit tot timpul calitate maxima si ii urez mult succes in continuare.
403Americanu'(12 iul 23:30)
Pentru cel care a comentat dupa mine, la ora 18:26: Eu nu am pretentii de erudit in domeniul geotehnic. Nu stiu cu ce se mananca ideile dvs despre insorire. Banuiesc insa ca se refera la lipsa acesteia, dat fiind faptul ca apare un turn de circa 50 de metri inaltime, umbrind multe alte constructii mici. Nu sunt din tagma patronilor de cluburi. Sunt un om oarecare, care a expus o parere legata de fundatia stabila a cladirilor din New York, comparativ cu panaramele de fundatii sapate in nisip aici, in Mamaia. Sa fim sanatosi si sa ne citim peste 10 ani, cand marea va avea cu 2 metri in plus!
518Jean(12 iul 19:59)
Dl. Cristi Panait, mason ca si multi de pe aici, are afacerea pe numele parintilor. Mason ziceam ca si fagabou si spagagiul de babu, deci se va face. Ideea e cum haleste primaria in ckntinuare si de la unii si de la altii, dar de facut, se va face. Iar dl. Panait Cristi, dupa aceea, isi va face si puscaria cu care e dator. Pentru evaziunea cu celelalte blocuri.
447Navigator(12 iul 19:51)
Personal eu si mai multi colegi de ai mei stam in blocuri construite de D-nul Panait.Este singurul constructor cu experienta al Constantei ,in care avem incredere ! Felicitari pt proiect!
448Ne doare capul...(12 iul 18:26)
Ce bine ca ae pricepe toata lumea la geotehnie, la conditii de insorire, drept la proprietate... ce aveti oameni buni? Daca de la inceput s-a stabilit prin PUZ ce sa se faca acolo si tehnologia din ziua de azi o permite, cum e posibil sa i se interzica cuiva sa isi valorifice proprietatea? Sa o valorifice si cel cu clubul la fel de bine... nu il opreste nimeni... ce va tot dusmaniti in necunostinta de cauza?
406Americanu'(12 iul 18:13)
Am fost la New York de mai multe ori. Acolo, sub orice cladire inalta sau mai scunda, este roca fantastic de tare. Acolo, pe sub un bloc de 60-70 de etaje, trece metroul sau trenul. Tocmai pentru ca fundatia este construita pe stanca dura. Nu se compara situatia lor cu cazul Mamaiei, unde este numai nisip. Legat de viitorii proprietari: acestia vor fi investitori, clar. Deci nu vor locui acolo. Vor cumpara spre a inchiria pe timp de sezon. In restul anului, imobilele vor fi goale. Cine este idiot sa se mute permanent acolo, la 5 metri de cluburi. Adica langa zgomot, aglomeratie, depravati.
421Pt istetu de mai jos(12 iul 18:01)
Vecinul tau face pe acelasi PUZ daca este om de rand, insa daca este smecher, face o dezbatere publica cu vecinii, pe care oricum n-o ia nimeni in seama, si se modifica dupa bunul lui buzunar. Chiar trebuie sa fii copil sa nu vezi cate blocuri s-au facut intre case in Constanta si Palazu.
146VB este istet tare...(12 iul 17:46)
Cat de urs sa fii sa vb astfel sau cat de lipsit de logica. Auzi frica ca ti faci casa si vine unul langa tine si face un bloc. Pai pe acelasi PUZ ca al tau construieste omul. Daca Puzul permite case si blocuri se poate face la astfel. Daca ti cumperi teren pe zona de reglementare ZRL2A sau B si nu sunt modificari cu PUZuri esti sigur ca se fac doar locuinte unifamiliale daca esti urs si faci casa in Mamaia, Campus Tomis Plus etc fii sigur ca langa tine vine altul care cu aceleasi drepturi conf PUZ si face blocusorul. E simplu tr sa te informezi cu un certificat de urbanism... Greu Ursus
456V B(12 iul 17:26)
Este oarecum incredibil cum in articolul asta sunt 80% pareri pozitive, precum si 95% in articolul precedent. Chiar credeti ca turistul are nevoie de umbra pe plaja? Toti vor sa faca blocuri, nimeni nu mai face hotel, fabrica, resturant. Toata lumea blocuri. A ajuns sa ne fie frica sa ne mutam la casa din cauza ca pot face bloc langa noi. Mai treziti-va din prostie si terminati cu profitul asta marsav pe 3 ani. Economia n-are cum sa mearga cand patronul si-a luat triplu in 3 ani, si cam asta a fost.
444bobitza(12 iul 16:49)
e clar ,ne trebuie o furtuna ca la greci sa aranjeze lucrurile .la 15 etaje trebui fundatie de 6 m ,adica in apa .cumparati cu suces acolo si peste 10 ani o sa fie ca la venetia cu parcare pt barci
545Vulturul(12 iul 16:16)
Urez succes dlui Panait sa reuseasca sa treaca peste piedicile puse de contestatari si sa reuseasca sa finalizeze acest proiect frumos la fel ca cel din str Traian precum si celelalte proiecte finalizate.
048Aditza(12 iul 15:43)
Cand au facut cluburile nu a comentat nimeni nimic, a fost totul ok. Traiasca clica lu Rasauteanu si a patronilor de cluburi ca si au adjudecat un sfert de mamaia dar daca vrea un om normal ceva acolo nu se poate ca de esti pe teren "privat" .
338Nelu(12 iul 15:04)
Eu as vrea ca toata plaja noastra sa fie modernizata... si sa atraga cat mai multi turisti...
251Pt gasca din primarie(12 iul 14:34)
Se vede clar ca gasca din primarie e dictata de patronii cluburilor. De ce sa construim ceva frumos in Constanta. Ce s-a intamplat Costine? Nu a cotizat Panait la tine? S-au ai mancat destul de la cluburi? Vezi ca ai masa in primul rand la Nuba.. dupa decizia asta ai consumatie gratuita toata vara..Bravo tie
415Larisa(12 iul 14:33)
astept sa vad si eu civilizatia occidentala si cetatenii europeni pe strada Blocurile cu bariere ,cluburile si suv-urile de lux repr mai nimic din civilizatia vestica ci mai degraba un apanaj al unei clase sociale burgheze neocomuniste dintr-o tara est europeana cu ft ft multe probl soc ec samd
138Vand apartament(12 iul 14:12)
Vand apartament la etajul 6 pret atractiv mai pe scurt 34 de mii de euro!Detalii in privat sau la locatie faceti cu mana sa va pot recunoaste pe video la interfon
347Lucian(12 iul 13:19)
Eu am fost cel care am prezentat proiectul in comisie. S a discutat constructiv si s au cautat solutii pt ca lucrurile sa convietuiasca ba mai mult sa se creeze o simbioza. Viceprimarul Rasauteanu a pus in mod logic pb cluburilor din zona fara a incerca sa vicieze cu ceva drepturile dlui Panait Ilie. Am simtit ca toata lumea dorea sa gaseasca o cale prin care toti investitorii sa fie ok
248Foc de paie(12 iul 12:28)
Toata nebunia asta mi se pare un foc de paie. Unii sa faca cluburi iar altii nu au voie nimic!!!
544BUNI(12 iul 11:52)
De ce sa ne dezvoltam !!?? Mai bine ne tragem in jos , stiti chestia cu capra , atat de specific romanului . Mai bine la cules de capsuni , nu deranjam pe nimeni , strandem bani ptr sampania din cluburi .
448Decibel Decebal(12 iul 11:49)
Un proiect frumos si de anvergura intotdeauna are contestatari! Si mai ales evazionistii de la cluburi! Le este teama ca vor fi obligati legea in ceea ce priveste zgomotul. Ai auzit Decebal, Politia Locala, Antifrauda?
248mitica(12 iul 11:48)
pe baietii astia i-a innebunit succesul si pe fagadau si pe rasauteanu si pe babu, incep sa faca ca Mazare, doar ca ala a trait alte timpuri, in cazul unui refuz de autorizatie, oare platesc ei daune constructorului din banii lor sau din banii orasului, ca nu ar fi prima data cand se intampla
152DICHIU(12 iul 11:41)
Replica, cum a construit patronul vostru in Piata Tomis 3, fara respectarea autorizatiei de construire, fara respectarea legilor 10 pe 1995 si 50 pe 1991? Faceti o investigatie daca sunteti jurnalisti...sau cum s-a construit Nuba fara AC???
551Alina(12 iul 11:37)
Daca am putea sa ne vedem de treburile noastre fara sa ne uitam in curtea vecinului ar iesi totul de calitate asa cum sunt constructiile domnului Panait.
mai mult...Replica
16 iul 15:52ReplicaAtenție, șoferi! Se închide o intersecție importantă din municipiul Constanța

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, acționează în această noapte pe strada I.G. Duca,...309

16 iul 13:27ReplicaSCANDAL la Psihiatrie Palazu Mare, din cauza MAIDANEZILOR. Medicul şef acuză că a fost agresată de un poliţist local1553
16 iul 15:58ReplicaPORNOGRAFIE INFANTILĂ, la Constanța! Percheziții și la o biserică!1723
16 iul 12:35ReplicaȘeful Poliției Române va sesiza Parchetul cu privire la dosarul 'Cocaina din mare': polițiștii au pierdut circa 30 de saci..

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a anunțat, conform mediafax.ro, că va sesiza Parchetul în dosarul "Cocaina din...1495

16 iul 11:38ReplicaBărbat găsit MORT la Medgidia, pe malul canalului2983
16 iul 00:00ReplicaFostul director general al Portului Constanţa se mută la mare. Salariul uriaş încasat de Tivilichi2976
16 iul 11:05ReplicaINTERCEPTĂRI în DOSARUL PROSTITUATEI care folosea un apartament din zona Cireșica: 'Prețul e pe oră sau la finalizare..'

Doi tineri au fost condamnați definitiv într-un dosar de proxenetism. Unul, Marian I., a primit doi ani, iar...6761

16 iul 15:13ReplicaO tânără din Constanţa, condamnată să plătească 30 de mii de euro şi peste 50.000 daune materiale după ce a omorât un om!3788
16 iul 00:00ReplicaMonument istoric din Piaţa Ovidiu, scos la vânzare de 7 ani!1426
16 iul 00:00ReplicaACCIDENT RUTIER MORTAL la Medgidia! Şoferul: 'Fugea şi a intrat OBLIC pe trecere...'

O tânără a fost condamnată la 2 ani și 6 luni cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din...1082

16 iul 00:00ReplicaHotel Richmond din Mamaia nu-şi găseşte proprietar!2541
16 iul 00:00ReplicaNăvodărenii, în continuare nemulţumiţi de condiţiile din mijloacele de transport în comun847
Vremea
25.4°16.6° - 26.9° marţi, 16 iulie 2019
cer seninUmiditate: 38%
Vânt: 4.93 m/s din
Presiune: 1010.67 milibari

Loto
6/49131521262838
5/40192730313435
joker101631354518
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 iul 00:00Sport'O scrisoare pierdută', de Eugen Neagoe

Obișnuiți fiind cu fotbalul romanesc, în care patronii comanda schimbări, registru tactic și toaleta în care...407

16 iul 00:00SportSimona Halep a venit acasă. Primire de gală pentru campioana de la Wimbledon 2019: „De fiecare dată mă întorc cu drag în România”

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) a revenit în România cu trofeul de la Wimbledon, mai exact o replică mai mică a...327

16 iul 00:00SportFelice Mazzu, antrenorul lui Genk, încântat de Ianis Hagi: „Ne-a arătat deja ce calități are!”

Felice Mazzu, antrenorul lui Genk, a vorbit despre Ianis Hagi, care a jucat primul său meci, deși mijlocașul de 20 de...484

16 iul 00:00SportLiga I: Nou-promovata Chindia a făcut un meci memorabil la Mediaș

Nou-promovata Chindia Târgoviște a oferit surpriza primei etape a noului sezon al Ligii 1 și a scos un punct din...289

Local
16 iul 02:16LocalBărbat din Năvodari, DISPĂRUT fără URMĂ! Sunați la Poliție dacă îl vedeți

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Ion Bujor, în vârstă de 77 de ani, din municipiul...595

16 iul 02:14LocalFurt de material lemnos dintr-o livadă, în Constanța

Polițiști din cadrul Poliției orașului Băneasa, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 15.10, au depistat un...404

16 iul 02:14LocalPolițiștii constănțeni, RAZII în trafic: șoferi BEȚI și FĂRĂ PERMIS, pe bandă rulantă!

Poliţişti din cadrul Poliției orașului Ovidiu, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 15.00, au depistat un...405

16 iul 02:13LocalPrima ediție a Black Sea Air Show a adunat peste 15.000 de vizitatori

A fost spectacol pe cer, sâmbătă, 13 iulie 2019 la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța! Black...375

16 iul 02:13LocalSCANDAL într-un imobil din Constanța: și-a agresat soția și a spart o ușă și un telefon!

Polițiști din cadrul Secției 4, la data de 14 iulie a.c., în jurul orei 14.00, au fost sesizați de o femeie, în...634

16 iul 00:22LocalIntervenție la Eforie Sud! Unei persoane i s-a făcut rău

Medicii constănţeni au fost solicitaţi luni, 15 iulie, să intervină în staţiunea Eforie Sud, pentru acordarea de...2442

16 iul 02:12LocalProiecții de filme documentare la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Începând cu data de 17 iulie a.c., constănțenii dar și turiștii pot urmări în aer liber proiecții de filme...270

16 iul 02:04LocalAPEL pentru SALVAREA UNEI VIEȚI. Un tânăr din Cumpăna, victima unui accident rutier, are nevoie de sânge!

Apropiații unui tânăr de 30 de ani, din Cumpăna, fac un apel la oamenii de bine care pot să doneze sânge, pentru a...4862

16 iul 01:53LocalCorespondență de pe Bricul `Mircea`, aflat la vest de Biscaya prin Oceanul Atlantic spre Lisabona

La ieșirea din portul Southampton, ne încrucișăm cu uriașa nava de croazieră Britannia și ne salutăm reciproc cu...577

16 iul 00:23LocalAccident la Lumina. Două persoane au fost rănite!

Un bărbat de 37 de ani, la data de 15 iulie, în jurul orei 8.15, a condus un autoturism pe DN 2A, pe banda numărul 2,...2198

Politică
16 iul 02:26PoliticăTeodorovici anunţă introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile speciale şi limitarea călătoriilor gratuite cu CFR

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat luni că intenţionează să introducă o taxă de solidaritate...624

16 iul 02:24PoliticăMeleşcanu: Voi respecta decizia de retragere a sprijinului politic; nu există nicio vinovăţie

Teodor Meleşcanu a transmis luni că va respecta decizia ALDE de a-i retrage sprijinul pentru mandatul de ministru de...280

16 iul 02:20PoliticăDGEP Constanţa: Informații despre transcrierea certificatelor de stare civilă emise de autorităţile străine

Aţi revenit în ţară şi aţi obţinut peste hotare acte de stare civilă întocmite de autorităţile străine?...325

16 iul 01:49PoliticăCExN al PSD a decis ca partidul să aibă un candidat propriu la prezidenţiale

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a decis ca social-democraţii să aibă un candidat propriu la alegerile...332

16 iul 02:28PoliticăRăzvan Cuc a ieşit din spital cu mâna în ghips. „Miercuri sunt pe şantier“

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că în urma accidentului de dimineaţă și-a fracturat mâna și...394

16 iul 00:19PoliticăRamona Mănescu, validată să îi ia locul lui Meleșcanu la Externe

Liderii ALDE s-au reunit în ședința Biroului Politic, de la ora 13.00, la Parlament, însă nu a participat şi...1077

16 iul 02:17PoliticăOrban: Am mandatat senatorii PNL să voteze la vedere în favoarea începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că a mandatat senatorii liberali să voteze la vedere în favoarea...320

16 iul 02:16PoliticăAlba Iulia are un NOU primar, după ce Mircea Hava a preluat mandatul de europarlamentar

Paul Voicu este noul primar interimar al municipiului Alba Iulia: "Sunt foarte pregătit să preiau această funcție!",...264

16 iul 00:21PoliticăCarmen Dan şi-a dat demisia: 'Cred că PSD a cedat în faţa lui Iohannis'

...2624

16 iul 01:52PoliticăMinistrul Muncii dă cărțile pe față - de ce a fost nevoie de OUG pe Codul Administrativ: 'Îmi asum ceea ce spun. Trebuie să ieșim un pic din ipocrizie'

România nu intră în colaps sub nicio formă din cauza pensiilor care nu sunt pe bază de contributivitate şi nici...441

Monden
16 iul 00:00MondenCornelia Catanga a făcut infarct. Este internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca

Cornelia Catanga se află în stare critică la Spitalul Floreasca, după ce ar fi suferit un infarct. Cântăreaţa de...252

16 iul 00:00MondenSoţul Andreei Antonescu, prima reacţie după ce s-a aflat despre divorţ: „E mai mult de atât”

Despre divorţul dintre Andreea Antonescu şi Traian Spak s-a tot vorbit în ultima perioadă, iar acum cel care a rupt...482

16 iul 00:00MondenAnamaria Prodan și Reghecampf au divorţat în secret? Pumnul dat lui Dan Alexa a scos la iveală adevărul

Scena în care Anamaria Prodan îi aplică un pumn în figură lui Dan Alexa a făcut senzaţie sâmbătă seară. Scena...570

16 iul 00:00MondenAndreea Bălan va avea trei rochii de mireasă la nunta din toamnă cu George Burcea

Cu două luni înainte de nuntă, Andreea Bălan probează diferite modele de rochii de mireasă. Alegerile...284

16 iul 00:00MondenCum s-au reprofilat cei mai sexy Războinici de la Exatlon! Floroaica, Silaşi şi Costin Gheorghe sunt pe val

Au concurat în cele trei sezoane ale reality-show-ului „Exatlon” de la Kanal D, iar viaţa lor s-a schimbat...186

16 iul 00:00MondenAcasă la Inna: Ieri - fata modestă din Neptun, azi - star mondial și divă sexy

Inna (32 de ani) este, fără doar și poate, solista din România cu cea mai spectaculoasă ascensiune...297

16 iul 00:00MondenCe face Marius Moga când alţii se duc în vacanţă

De duminică, Marius Moga (37 de ani) şi echipa lui de la DeMoga Music se află în tabăra de muzică „Junior Camp...228

16 iul 00:00MondenAdela Popescu revine la „Vorbeşte lumea“ alături de Cove şi Lora

De luni, 15 iulie, începe o săptămână specială pentru echipa de la „Vorbeşte lumea” (PRO TV), emisiune care...199

16 iul 00:00MondenAdelina Pestriţu, imagini inedite de la petrecerea burlăciţei

Adelina Pestrițu a fost surprinsă plăcut de prietenele cele mai apropiate care i-au organizat o petrecere a...248

16 iul 00:00Monden''Spider-Man: Far from Home'' se menţine pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

"Spider-Man: Far from Home", noul lungmetraj din seria de aventuri ale Omului-Păianjen, se menţine pe prima poziţie a...144

Mapamond
16 iul 00:00MapamondIgor Dodon cere sprijinul SUA pentru recunoaşterea internaţională a neutralităţii „permanente“ a Republicii Moldova

Preşedintele moldovean Igor Dodon a cerut Statelor Unite ale Americii să sprijine eforturile Republicii Moldova ca...158

16 iul 00:00MapamondEx-premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, susţine că funcţia de procuror general a fost „cumpărată“ în 2009 cu 2 milioane de euro

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, ex-preşedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), susţine într-un...149

16 iul 00:00MapamondPoliţia din Sicilia închiria spaţiu de birouri de la o familie cu legături cu mafia

Poliţia italiană a plătit chirie unei familii cu legături cu mafia siciliană pentru sediul său din oraşul...138

16 iul 00:00MapamondNoul guvern al Greciei doreşte controale mai riguroase la frontiere

La o săptămână după alegeri, noul guvern conservator de la Atena a insistat luni, în cadrul unei întrevederi cu...153

16 iul 00:00MapamondMinistrul de externe ungar acuză UE de încurajarea traficului de persoane

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a acuzat luni conducerea Uniunii Europene şi unele state occidentale că...136

16 iul 00:00MapamondSute de arestări în Franţa după Ziua Naţională

Poliţia franceză a arestat sute de persoane după tulburări publice declanşate duminică, după parada de Ziua...145

16 iul 00:00MapamondOMS: 20 de milioane de copii, nevaccinaţi împotriva rujeolei, difteriei şi tetanosului în 2018, pe plan global

Mai mult de unul din zece copii - 20 de milioane de copii pe plan global - nu au fost vaccinaţi anul trecut împotriva...141

16 iul 00:00MapamondPoliţia italiană a arestat trei persoane, între care un militant neonazist, şi a confiscat numeroase arme ilegale

Poliţia italiană a anunţat luni că a arestat trei persoane, între care un activist neonazist, şi a descoperit o...146

16 iul 00:00MapamondSUA: Autorităţile au lansat raiduri la scară mică în rândul imigranţilor ilegali

Autorităţile americane au lansat la sfârşitul săptămânii trecute operaţiuni la scară mică pentru arestarea...144

16 iul 00:00MapamondNouă morţi în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni în Suedia

Nouă persoane au murit duminică în urma prăbuşirii unui mic avion de turism, în nordul Suediei, au anunţat...142

Sănătate
15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS

Produsele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ conţin deseori prea multe zaharuri, iar informaţiile de...302

15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”

O echipă de chirurgi cardiologi se va afla, în perioada 21 – 28 septembrie a.c. la Spitalul Clinic de Urgență...324

12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2402

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Casei...440

9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța

Centrul de Sănătate Multifuncțională Năvodari este preluat, luni, 8 iulie a.c., de Spitalul Clinic Județean de...1260

8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...932

8 iul 00:41SănătateNăvodari va avea o unitate de îngrijiri persoane vârstnice

O investiție de aproximativ trei milioane de lei, din fonduri europene, va fi realizată în orașul Năvodari, pentru...789

6 iul 23:44SănătateSpecialiştii ISU Dobrogea şi medicii SMURD, sfaturi despre cum să suportaţi mai uşor canicula

Pentru prevenirea efectelor negative cauzate de temperaturile ridicate, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii...608

5 iul 02:06SănătateLista medicilor care au murit în gardă sau imediat după. Doi sunt din Constanța!

Sistemul sanitar este „bolnav”. Neajunsurile sunt deja cunoscute de toată lumea: subfinanțare, oameni puțini,...2760

5 iul 03:38SănătateCAMPANIE! La doar 1 an și 6 luni, David se luptă cu cancerul

Un pui mic se luptă cu o boală gravă! Haideţi să-l ajutăm pe David să trăiască! Asociația ”Salvează o...5354