rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proiectul blocului cu 15 etaje, în mijlocul cluburilor din Mamaia, a pornit cu stângul: ce s-a întâmplat în Comisia de urbanism a primăriei

Blocul cu 15 etaje pe care Ilie Panait intenţionează să îl construiască în mijlocul cluburilor de la capătul staţiunii Mamaia a stârnit reacţii şi din partea susţinătorilor acestui proiect, care au comentat, de-a valma, cum că „e foarte bine că se construieşte, e în spiritul construcţiilor anului 2019”; „ce mişto dacă ar avea, la etajul 15, un sky view!”. Extraordinarele comentarii vin, probabil, din partea unora care nu au studiat planurile prezentate de investitor în faţa Comisiei de urbanism de la nivelul primăriei, şi pe care îi informăm că proiectul a fost întocmit cu încălcarea legislaţiei din domeniul construcţiilor. Ce e drept, ca desen, construcţia pare grandioasă. În realitate, este doar un desen pentru care nu a fost obţinută vreo autorizaţie de construcţie; mai mult, la elaborarea proiectului, a fost calculat un CUT (coeficient de ocupare al terenului) nereal. La stabilirea acestui CUT, proiectantul a socotit şi terenurile învecinate, ori, conform legii, coeficientul se stabileşte exclusiv pe terenul de care dispune investitorul.

Reamintim că afaceristul Ilie Panait a început demersurile de obţinere a unei autorizaţii de construcţie pentru un hotel S+P+12-15E+terasă circulabilă - hotel-apartament cu alimentație publică la parter, pe aleea Lamia nr. 16, Mamaia. Cererea privind emiterea autorizaţiei investitorului a intrat în discuţia Comisiei de urbanism din cadrul primăriei chiar ieri, 11 iulie. Din comisia de urbanism fac parte specialist, arhitectul şef al municipiului şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu. După această primă rundă de discuţii, planurile investitorului vor ajunge şi în atenţia consilierilor locali, în comisia de specialitate, iar ulterior la votul aleşilor locali, într-o viitoare şedinţă.

Revenind la discuţiile de ieri, facem precizarea că specialiştii i-au atras atenţia investitorului că un astfel de bloc ar urma să strice întreaga zonă, să “îngroape” cluburile, dar, cel mai important, CUT-ul este calculat în mod eronat. Chiar şi ala, investitorul are drum liber să-şi continue demersurile în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie. Nimeni nu îl poate împiedica să o facă, rămâne de văzut şi dacă va reuşi să obţină avize pentru un regim de înălţime P+12-15. La fel,va fi interesant de urmărit cum vor vota consilierii locali un astfel de proiect. Mai adăugăm că patronii de cluburi şi-au arătat deja nemulţumirea şi au caracterizat drept neserioasă şi lipsită de fair-play întreaga situaţie: „Ne strică afacerile. În plus, cum a putut să anunţe că vinde apartamente într-un bloc pentru care nu a obţinut măcar autorizaţia de construire?! Toţi constructorii de pe piată anunţă că vând şi prezintă proiectul abia după ce obţin autorizaţiile de construire, adică atunci când e sigură afacerea…”, a comentat unul dintre patronii de cluburi din Mamaia.

Mai multe detalii despre bloc: https://www.replicaonline.ro/bubuie-un-scandal-in-mamaia-bloc-de-15-etaje-in-mijlocul-cluburilor-de-fite-396430/

A.C.

vineri, 12 iulie 20193379
Comentarii

00Savu(17 aug 21:16)
Am achitat un avans de 50k euro , credeti ca domnul Panait va obtine autorizatia de constructie?multumesc
05Ne trebuie logica si liniste(15 iul 23:13)
Logica este buna pentru vest dar proasta pt noi
111Pacat mare ca ne am dezbinat(15 iul 22:51)
Suntem prosti caci nu ne dam seama ca astfel am ajuns intr un razboi civil economic iar cineva profita pe urma dezbinarii noastre. Cineva din vest sau mai de la vest
03Constanta a murit demult(15 iul 07:57)
Si pe mine nu ma.lasa sa demolez o casa veche batraneasca si sa construiesc alta noua
117Chitac e caracter(14 iul 20:00)
Nu poate exista comparatie... Daca va renunta la procesele distructive si inutile iar apoi va face pace cu constructorii Chitac iese primar in 2020. El ca om are valoare nu e pramatie!
015@VB(14 iul 19:08)
Ai vazut ca nu e manevra ai primit si tu
48Vecin(14 iul 17:15)
Mirela te repeti cu acelasi mesaj postat la ora 3 noaptea, cumva vrei sa ne arati ca te ai trezit din betie? Esti la fel... un bou cu tzatze
1123@V B(14 iul 16:57)
Ai dreptate. Am citit acum comentariile din cele doua articole si sunt sigura ca sunt platiti ca sa posteeze si sa dea voturi verzi. Trebuie anuntata politia si institutiile abilitate sa faca dreptate umbrei si litoralului.
039Mirella(14 iul 16:51)
Rasauteanu idiot nenorocit cum indraznesti sa blochezi un proiect plutitor pe Marea Neagra? Construieste idiotule pe diguri si lasa plaja in pace.
034Replica... cui plateste(14 iul 16:51)
Replica e un site de doi bani. Daca platesti, scriu astia ce vrei tu si poti sa te pisi pe oricine. De ce nu i dati in judecata?
332Intr-adevar(14 iul 16:46)
Din pacate aceasta Ovanesian a facut enorm de mult rau orasului si a distrus multe persoane. Azi te apara, maine, daca da altul mai mult te distruge!
339Lesbiana e o rusine pt Chitac(14 iul 16:20)
Este o femeie cu sufletul negru si fara nici o morala. Am citit pe portalul Tribunalului si omul de mai jos are dreptate. Extraordinar cat de josnic s a ajuns. Pt ea joaca cu procesele de a anularea PUZ urilor si autorizatiilor este numai pt acumalare de capital de imagine. A fost avocata celor de la Oil Depol si Solid House si acum i a dat in judecata... Pacat ca nu se mai asculta La Familia caci e foame de bani baieti!!!
441Stop Joc(14 iul 11:50)
Bine ca si a dat Ovanesian demisia din Asociatita Constanta Altfel si astfel si a dat seama Chitac ca avea sarpele la san. Lesbiana aia care spune ca apara drepturile constantenilor e avocata unor italieni care pe Mamaia au construit peste terenul meu iar apoi cladirea s a inclinat cu 35 de cm de bine ce era facuta . Apoi le a cazut tencuiala si au intrat cu forta pe terenul meu cu ordonanta prezidebtiala luata tot de Ovanesian si in loc sa tencuie au placat cu alucobond luandu mi alti 20 de cm. Cautati pe tribunalul Constanta Spinu Doru si Oxia Constanza
236Vecin(14 iul 10:32)
Mirela esti un bou cu tzatze , proiectul va fi executat pe un teren proprietate si unde exista deja o constructie cu amprenta la sol . Plutitor nu va fi si nici macar pe diguri asa cum ti ar placea tie, dar dupa o noapte de baut moca la breeze te apuci la 3 noaptea sa bati campii
038Pt Jean Jeni si Apolodor etc(14 iul 09:36)
Bogdanele esti suparat ca te au exclus din loja ca te au prins ca n ai avut onoare si i ai luat casa alauia de la executari silite facand manevra cu executorul. Tu te ai gasit sa vb de evaziune ba nenorocitule. Ai fost esti si vei ramane JOSNIC!
336Veronica(14 iul 09:32)
Eu n am sa mi las niciodata copilul sa calce prin cluburile alea de 2 bani. Zgomot ca la balamuc, droguri si SMECHERIE si AROGANTA ROMANEASCA. Daca te uiti in parcare vezi masini de minim 10 milioane de euro dar nici unul n a citit capra cub3 iezi. Iar apoi dau si muzica la refuz de ti sare capul de pe umeri. Marii investitori de cluburi baga maxim 100.000E intr o sandrama din aia si scot milioane din evaziunea si drogurile pe care le vand. Rusine sa le fie!!!
324Apolodor.Din Damasc(14 iul 09:20)
Mesaj de la Sir Winston Churchill pentru deja inculpatul investitor: niciodata,niciodata,niciodata,niciodata NU RENUNTA !
134Patron de club(14 iul 08:15)
Mie imi convine reclama!!! Mai vinzi o bere , mai o apa cu lamaie, mai o faina.....
341Mirela(14 iul 03:00)
Rasauteanu idiot nenorocit cum indraznesti sa blochezi un proiect plutitor pe Marea Neagra? Construieste idiotule pe diguri si lasa plaja in pace.
041Ha ha ha(13 iul 20:10)
Pe fata fara perdea a ajuns pe ultima suta de metri si trebuie sa si faca plinul, poate dupa expirarea mandatului va fi numit viceprimar la wc urile de la Nuba si Breeze ca pt Constanta vedem ce face
341Ela(13 iul 19:39)
Rasauteanu idiot nenorocit cum indraznesti sa blochezi un proiect care ar aduce o geamada de bani bugetului local in favoarea cluburilor acelea pline de infractori.Cu un nerv vecin cu nebunia ziua ai fost in comisia de urbanism vociferand in favoarea cluburilor , iar noaptea erai la masa la breeze cu patronul de acolo si de la nuba.Nenorocitul naibii.
389Jeni(13 iul 16:27)
Un curvar arogant mereu cu Bale la gura
242Traian(13 iul 13:42)
se vede clar ca sunt de partea cluburilor. Ce le mai place... shaorma
344Mihai(13 iul 13:27)
Autoritatile trebuie sa aplice legile! Nu este normal ca angajatii Primariei sa se transforme in avocatul cluburilor. Asta e prea pe fata, ar fi putut sa o faca mai cu perdea...
342Pentru Americanu'(13 iul 07:56)
Pacat ca n ai ramas in america si ca vrei sa ne destepti pe noi... Vb de New York de fundatii pai tu moshule ne dai clasa...Dar arata ne ce ai facut caci daca ne plimbam prin spate pe la tine la carciuma in piata Ovidiu vedem doardaramaturi vopsite cu negru. Lasa ne pe noi asa prosti cum suntem sa mergem pe ce cale vrem. Si aia cu fundatiile crede ma ca te degradeaza cel mai mult. In 2019 au ajuns detoanele impermeabile si la Mamaia
345Kirkor Sarkis(13 iul 07:50)
Numai papagalii nu vor dezvoltare. Lumea i proasta tare caci in loc sa se preocupe de pb reale cum ar fi alimentatia cu Euri se inahaita sa atace blocuri ca si cum asta ar fi pb societatii noastre contemporane. Un tampit scria mai jos ca un dezvoltator face 300% profit... Bai debilule unde s a pomenit asa ceva. Un ciclu de dezvoltare in Mamaia ia min 3 ani achizitie teren certificat de urbanism avize futai prin comisii autorizare construire cu totii nebunii ca nu mai avem oameni si apoi vanzare si pune la calcul ca in perioada asta pana vinzi investesti timp si bani de ti sare basca din cap..
443Americanu'(13 iul 00:30)
Draga Radu, draga Navigatorule, dragii mei partizani ai acestui individ si ai acesui proiect... Am fost eu pe la New York, am cunoscut persoane inteligente si deschise din toate punctele de vedere, dar imi cam cedeaza nervii si va urez un drag si placut futut in gura!
324Jean(13 iul 00:30)
Intelegeti ma si pe mine !!!scriu din puscarie. Nu am alte viziuni . Atata pot eu.scriu si eu ce aud pe aici.....
442Radu(12 iul 23:57)
Foarte bine, sa construiasca. Aici vad doar invidie din partea celor care nu au reusit si nici nu vor reusi niciodata in viata asta sa faca nimic. Domnul Panait a construit tot timpul calitate maxima si ii urez mult succes in continuare.
403Americanu'(12 iul 23:30)
Pentru cel care a comentat dupa mine, la ora 18:26: Eu nu am pretentii de erudit in domeniul geotehnic. Nu stiu cu ce se mananca ideile dvs despre insorire. Banuiesc insa ca se refera la lipsa acesteia, dat fiind faptul ca apare un turn de circa 50 de metri inaltime, umbrind multe alte constructii mici. Nu sunt din tagma patronilor de cluburi. Sunt un om oarecare, care a expus o parere legata de fundatia stabila a cladirilor din New York, comparativ cu panaramele de fundatii sapate in nisip aici, in Mamaia. Sa fim sanatosi si sa ne citim peste 10 ani, cand marea va avea cu 2 metri in plus!
539Jean(12 iul 19:59)
Dl. Cristi Panait, mason ca si multi de pe aici, are afacerea pe numele parintilor. Mason ziceam ca si fagabou si spagagiul de babu, deci se va face. Ideea e cum haleste primaria in ckntinuare si de la unii si de la altii, dar de facut, se va face. Iar dl. Panait Cristi, dupa aceea, isi va face si puscaria cu care e dator. Pentru evaziunea cu celelalte blocuri.
448Navigator(12 iul 19:51)
Personal eu si mai multi colegi de ai mei stam in blocuri construite de D-nul Panait.Este singurul constructor cu experienta al Constantei ,in care avem incredere ! Felicitari pt proiect!
448Ne doare capul...(12 iul 18:26)
Ce bine ca ae pricepe toata lumea la geotehnie, la conditii de insorire, drept la proprietate... ce aveti oameni buni? Daca de la inceput s-a stabilit prin PUZ ce sa se faca acolo si tehnologia din ziua de azi o permite, cum e posibil sa i se interzica cuiva sa isi valorifice proprietatea? Sa o valorifice si cel cu clubul la fel de bine... nu il opreste nimeni... ce va tot dusmaniti in necunostinta de cauza?
406Americanu'(12 iul 18:13)
Am fost la New York de mai multe ori. Acolo, sub orice cladire inalta sau mai scunda, este roca fantastic de tare. Acolo, pe sub un bloc de 60-70 de etaje, trece metroul sau trenul. Tocmai pentru ca fundatia este construita pe stanca dura. Nu se compara situatia lor cu cazul Mamaiei, unde este numai nisip. Legat de viitorii proprietari: acestia vor fi investitori, clar. Deci nu vor locui acolo. Vor cumpara spre a inchiria pe timp de sezon. In restul anului, imobilele vor fi goale. Cine este idiot sa se mute permanent acolo, la 5 metri de cluburi. Adica langa zgomot, aglomeratie, depravati.
421Pt istetu de mai jos(12 iul 18:01)
Vecinul tau face pe acelasi PUZ daca este om de rand, insa daca este smecher, face o dezbatere publica cu vecinii, pe care oricum n-o ia nimeni in seama, si se modifica dupa bunul lui buzunar. Chiar trebuie sa fii copil sa nu vezi cate blocuri s-au facut intre case in Constanta si Palazu.
146VB este istet tare...(12 iul 17:46)
Cat de urs sa fii sa vb astfel sau cat de lipsit de logica. Auzi frica ca ti faci casa si vine unul langa tine si face un bloc. Pai pe acelasi PUZ ca al tau construieste omul. Daca Puzul permite case si blocuri se poate face la astfel. Daca ti cumperi teren pe zona de reglementare ZRL2A sau B si nu sunt modificari cu PUZuri esti sigur ca se fac doar locuinte unifamiliale daca esti urs si faci casa in Mamaia, Campus Tomis Plus etc fii sigur ca langa tine vine altul care cu aceleasi drepturi conf PUZ si face blocusorul. E simplu tr sa te informezi cu un certificat de urbanism... Greu Ursus
456V B(12 iul 17:26)
Este oarecum incredibil cum in articolul asta sunt 80% pareri pozitive, precum si 95% in articolul precedent. Chiar credeti ca turistul are nevoie de umbra pe plaja? Toti vor sa faca blocuri, nimeni nu mai face hotel, fabrica, resturant. Toata lumea blocuri. A ajuns sa ne fie frica sa ne mutam la casa din cauza ca pot face bloc langa noi. Mai treziti-va din prostie si terminati cu profitul asta marsav pe 3 ani. Economia n-are cum sa mearga cand patronul si-a luat triplu in 3 ani, si cam asta a fost.
445bobitza(12 iul 16:49)
e clar ,ne trebuie o furtuna ca la greci sa aranjeze lucrurile .la 15 etaje trebui fundatie de 6 m ,adica in apa .cumparati cu suces acolo si peste 10 ani o sa fie ca la venetia cu parcare pt barci
645Vulturul(12 iul 16:16)
Urez succes dlui Panait sa reuseasca sa treaca peste piedicile puse de contestatari si sa reuseasca sa finalizeze acest proiect frumos la fel ca cel din str Traian precum si celelalte proiecte finalizate.
048Aditza(12 iul 15:43)
Cand au facut cluburile nu a comentat nimeni nimic, a fost totul ok. Traiasca clica lu Rasauteanu si a patronilor de cluburi ca si au adjudecat un sfert de mamaia dar daca vrea un om normal ceva acolo nu se poate ca de esti pe teren "privat" .
339Nelu(12 iul 15:04)
Eu as vrea ca toata plaja noastra sa fie modernizata... si sa atraga cat mai multi turisti...
251Pt gasca din primarie(12 iul 14:34)
Se vede clar ca gasca din primarie e dictata de patronii cluburilor. De ce sa construim ceva frumos in Constanta. Ce s-a intamplat Costine? Nu a cotizat Panait la tine? S-au ai mancat destul de la cluburi? Vezi ca ai masa in primul rand la Nuba.. dupa decizia asta ai consumatie gratuita toata vara..Bravo tie
415Larisa(12 iul 14:33)
astept sa vad si eu civilizatia occidentala si cetatenii europeni pe strada Blocurile cu bariere ,cluburile si suv-urile de lux repr mai nimic din civilizatia vestica ci mai degraba un apanaj al unei clase sociale burgheze neocomuniste dintr-o tara est europeana cu ft ft multe probl soc ec samd
138Vand apartament(12 iul 14:12)
Vand apartament la etajul 6 pret atractiv mai pe scurt 34 de mii de euro!Detalii in privat sau la locatie faceti cu mana sa va pot recunoaste pe video la interfon
347Lucian(12 iul 13:19)
Eu am fost cel care am prezentat proiectul in comisie. S a discutat constructiv si s au cautat solutii pt ca lucrurile sa convietuiasca ba mai mult sa se creeze o simbioza. Viceprimarul Rasauteanu a pus in mod logic pb cluburilor din zona fara a incerca sa vicieze cu ceva drepturile dlui Panait Ilie. Am simtit ca toata lumea dorea sa gaseasca o cale prin care toti investitorii sa fie ok
248Foc de paie(12 iul 12:28)
Toata nebunia asta mi se pare un foc de paie. Unii sa faca cluburi iar altii nu au voie nimic!!!
544BUNI(12 iul 11:52)
De ce sa ne dezvoltam !!?? Mai bine ne tragem in jos , stiti chestia cu capra , atat de specific romanului . Mai bine la cules de capsuni , nu deranjam pe nimeni , strandem bani ptr sampania din cluburi .
448Decibel Decebal(12 iul 11:49)
Un proiect frumos si de anvergura intotdeauna are contestatari! Si mai ales evazionistii de la cluburi! Le este teama ca vor fi obligati legea in ceea ce priveste zgomotul. Ai auzit Decebal, Politia Locala, Antifrauda?
248mitica(12 iul 11:48)
pe baietii astia i-a innebunit succesul si pe fagadau si pe rasauteanu si pe babu, incep sa faca ca Mazare, doar ca ala a trait alte timpuri, in cazul unui refuz de autorizatie, oare platesc ei daune constructorului din banii lor sau din banii orasului, ca nu ar fi prima data cand se intampla
152DICHIU(12 iul 11:41)
Replica, cum a construit patronul vostru in Piata Tomis 3, fara respectarea autorizatiei de construire, fara respectarea legilor 10 pe 1995 si 50 pe 1991? Faceti o investigatie daca sunteti jurnalisti...sau cum s-a construit Nuba fara AC???
mai mult...Replica
20 ian 00:00ReplicaFLAGRANT în Constanța: Două persoane PRINSE în timp ce transportau KILOGRAME de CANABIS!

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T....3159

20 ian 00:00ReplicaPERCHEZIȚII în Constanța și Tulcea, într-un dosar de TRAFIC de DROGURI de RISC1630
20 ian 00:00ReplicaCernavodă: PRINS DROGAT la VOLAN, cu COCAINĂ!3425
20 ian 12:24ReplicaRAZII în județul Constanța: Mașini CONTROLATE și persoane LEGITIMATE

Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 18 ianuarie a.c., în intervalul orar 14.00 - 22.00, au...12717

20 ian 16:14ReplicaNumele magistraților constănțeni care NU au colaborat cu Securitatea1181
20 ian 11:29ReplicaAccident rutier în Lazu: un vârstnic a intrat cu MAȘINA în COPAC!2449
20 ian 00:00ReplicaCe înseamnă ANI GREI de ÎNCHISOARE? Karam sau Ţarălungă, de la 8 ani, la 3!

Atunci când se anunţă condamnări la "ani grei" de închisoare pentru omor, furt sau infracţiuni de corupţie,...4863

20 ian 00:00ReplicaCV de administrator: de la sampling de țigări și vânzări de medicamente, la șefia aeroportului5603
20 ian 00:00ReplicaTEROARE pe DRUMURILE din Constanţa şi Tulcea! Gură CASCĂ la VOLAN sau BEŢI, implicaţi în ACCIDENTE!1493
20 ian 00:00ReplicaUn ACTOR şi-a STRÂNS NEVASTA de GÂT, într-o BISERICĂ din CONSTANŢA!

În timp ce se afla la biserică și asista la slujba religiosă, o femeie din Constanţa a fost la un pas să moară...5191

20 ian 00:00ReplicaS-a urcat BEAT la VOLAN și a intrat de două ori cu mașina în GARDUL BISERICII! Apoi a lovit un om1265
20 ian 00:00ReplicaDin ce în ce mai MULŢI BIVOLI printre şoferii din Constanţa!1773
Vremea
-1.9°-1.9° - -1.3° luni, 20 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 76%
Vânt: 5.66 m/s
Presiune: 1042 milibari

Loto
6/493911242847
5/40182229343813
joker204142434515
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 ian 00:00SportSimona Halep, la conferinţa de presă înainte de Australian Open: „Pun presiune pe mine și nu-mi place acest lucru“

Simona Halep a luat parte la conferința de presă premergătoare debutului la Australian Open. Sportiva și-a amintit...622

20 ian 00:00SportLiverpool a învins pe Manchester United, scor 2-0, în Premier League

Liverpool a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Manchester United, în etapa a...345

20 ian 22:07SportAtacantul umilit de MM Stoica impresionează în Turcia. Cum a picat transferul la FCSB

Anthony Nwakaeme (30 de ani) a reușit să înscrie de două ori pentru Trabzonspor în succesul cu Kasimpasa, scor 6-0....601

20 ian 00:00SportFCSB - Mihai Stoica anunță schimbări importante: „E posibil să ne vedeți cu 3 fundași centrali”

Mihai Stoica (54 de ani), directorul sportiv al celor de la FCSB, a declarat că roș-albaștrii pregătesc mai multe...424

Local
20 ian 00:00LocalSlujbă la locul unde a avut loc teribilul accident de la Topraisar

Slujbă de pomenire la locul accidentului de la Topraisar, unde şi-au pierdut viaţa două persoane! Preoţii au...539

20 ian 00:00LocalUn şofer BEAT a intrat cu maşina în stâlp!

Inconştienţa şi neatenţia l-ar fi putut costa viaţa pe un tânăr de 25 de ani! Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., în...909

20 ian 00:00LocalUn şofer din Constanţa şi-a montat invers plăcuţele de înmatriculare!

Un constănţean a reuşit să devină vedetă pe facebook după ce şi-a montat invers o plăcuţă de înmatriculare....649

20 ian 00:00LocalPersoane, maşini şi documente căutate, găsite de poliţişti

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 750...479

20 ian 00:00LocalS-a lansat organizația județeană Constanța a partidului Alianța pentru Unirea Românilor

Evenimentul a avut loc în municipiul Constanța, la Teatrul Elpis (str. Aristide Karatzali), începând cu ora 13:00....449

20 ian 00:00LocalÎncep manevrele pentru ranfluarea navei răsturnată. Detalii despre operaţiune. VIDEO

La aproape trei luni de la tragedia din portul Midia, în urma căreia au murit mii de oi, încep manevrele de ranfluare...540

20 ian 00:00LocalIncendiu în judeţul Constanţa: o femeie a ajuns la spital!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați duminică, 19 ianuarie a.c. să intervină în localitatea Limanu....399

20 ian 00:00LocalPoliţiştii au dat iama în centrul vechi: s-a lăsat cu sancţiuni!

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, la data de 19 ianuarie, începând cu...449

20 ian 00:00LocalCălăuze depistate la graniță, arestate preventiv

Operatorul de pe sistemul de supraveghere cu termoviziune din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa -...312

20 ian 00:00LocalBunuri în valoare de peste 875.000 de lei, descoperite la frontieră în 48 de ore

În urma misiunilor desfășurate în zona de competență - punctele de trecere şi „frontiera verde”, în acest...323

Politică
20 ian 00:00PoliticăOrban: Dublarea alocaţiilor pentru copii se va face dacă există resurse financiare

Premierul Ludovic Orban a declarat că alocaţiile pentru copii vor fi dublate "dacă există resurse financiare", scrie...277

20 ian 00:00PoliticăMajorare pensii cu 40% din septembrie: Banii sunt prevăzuţi, depinde cum evoluează economia

Premierul Ludovic Orban a declarat că sunt prevăzuţi bani la buget pentru majorarea pensiilor cu 40% din luna...317

20 ian 00:00PoliticăOrban: Parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern pentru a oferi şansa organizării anticipatelor

Parlamentarii PNL nu vota învestirea niciunui nou Guvern, în cazul în care se va ajunge în situaţia declanşării...266

20 ian 00:00PoliticăPodaşcă (Pro România): PNL taie bani de la cele mai vulnerabile categorii

Purtătorul de cuvânt al Pro România, Gabriela Podaşcă, critică politica PNL în domeniul alocaţiilor pentru copii...301

20 ian 00:00PoliticăOrban: Vrem să intervenim în cazul în care modificarea privind alegerea preşedinţilor de CJ nu va fi adoptată în Parlament

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul vrea să intervină în cazul în care "prin tergiversări procedurale"...285

20 ian 00:00PoliticăGrindeanu: Trebuie să facem o altfel de opoziţie, fără compromisuri; degeaba critici, dacă n-ai voci credibile

Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, a declarat sâmbătă, că PSD trebuie să facă o altfel de opoziţie,...270

20 ian 00:00PoliticăCioloş, despre fuziunea cu USR: Nu mai repede de un an de zile, să zicem după alegerile parlamentare

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că fuziunea dintre USR...238

20 ian 00:00PoliticăCiolacu: PSD are semnături necesare pentru moţiunea de cenzură

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu afirmă că 115 parlamentari au semnat până acum pentru moţiunea de...264

20 ian 00:00PoliticăKelemen Hunor are revendicări ferme după anticipate: Parlamentul să nu mai fie un loc pentru discuții sterile

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, speră ca după alegeri Parlamentul să fie mai mult decât a fost în ultimii ani,...251

20 ian 00:00PoliticăTitus Corlăţean, atac dur la adresa fostului preşedinte al PSD Dâmboviţa Rovana Plumb

Senatorul Titus Corlăţean a lansat, duminică, la Conferinţa de alegeri a PSD Dâmboviţa, un atac dur la adresa...394

Monden
20 ian 00:00MondenOana Pellea, înjurată din cauza unui mesaj despre Cristina Țopescu: „Avea dreptate să iubească mai mult câinii!“

Oana Pellea a primit mesaje extrem de urâte și violente după ce a criticat modul în care a fost mediatizat decesul...497

20 ian 00:00MondenRecordul lui Mihai Trăistariu: de 11 ori la Eurovision. „O să încerc până în pânzele albe“

Participarea de acum 14 ani la Eurovision a fost cu noroc pentru Mihai Trăis-tariu, piesa lui, ”Tornero”, fiind...304

20 ian 00:00MondenRomanița Iovan și-a dus fiul în Munții Apuseni, unde i-a murit tatăl. S-au împlinit 6 ani de la decesul pilotului

Deși s-au scurs șase ani de la accidentul aviatic din Munții Apuseni, unde fostul pilot Adrian Iovan și-a pierdut...374

20 ian 21:16MondenAugustin Viziru, accidentare dureroasă la Survivor România! Ce-a pățit actorul

Emisiunea Survivor România tocmai ce a avut debutul pe micile ecrane, însă acest lucru nu înseamnă că...440

20 ian 00:00MondenA murit Dan Andrei Aldea, liderul trupei Sfinx

Dan Andrei Aldea s-a stins din viață la 69 de ani, conform unui anunț făcut, pe pagina sa de Facebook, de Nicu...350

20 ian 00:00MondenPatrick Stewart, cunoscut pentru rolul comandantului Picard, îşi exprimă admiraţia pentru Greta Thunberg

Actorul britanic Patrick Stewart, cunoscut pentru rolul comandantului Jean-Luc Picard în seria "Star Trek: The Next...253

20 ian 00:00MondenTatăl lui Meghan Markle îşi acuză fiica de „umilirea“ familiei regale britanice

Tatăl lui Meghan Markle, Thomas Markle, şi-a acuzat fiica de ''umilirea'' familiei regale britanice, într-un interviu...360

20 ian 00:00MondenRobert De Niro, în rolul lui John D. Rockefeller, într-un nou film în regia lui David O. Russell

Robert De Niro ar putea să facă din nou echipă cu regizorul alături de care a turnat ''Silver Lining's Playbook'',...272

20 ian 00:00MondenLungmetrajul '1917', cel mai bun film la gala premiilor Sindicatului Producătorilor Americani

Lungmetrajul ''1917'', dedicat Primului Război Mondial, în regia britanicului Sam Mendes a fost propulsat printre...242

20 ian 20:09MondenFilmul „Malmkrog“, în regia lui Cristi Puiu, inclus în secţiunea Encounters din cadrul Berlinale

Lungmetrajul ''Malmkrog'', în regia lui Cristi Puiu, coproducţie România, Serbia, Elveţia, Suedia, Bosnia, Macedonia...262

Mapamond
20 ian 00:00MapamondPutin respinge ideea liderilor sovietici pe viaţă

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat sâmbătă că nu doreşte ca Rusia să se întoarcă la practica din epoca...270

20 ian 00:00MapamondAvocaţii preşedintelui Trump au prezentat apărarea împotriva destituirii

Avocaţii preşedintelui Donald Trump au prezentat sâmbătă linia de apărare cu trei zile înainte de începerea...251

20 ian 00:00MapamondVenezuela: Maduro se declară deschis dialogului cu SUA

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, s-a declarat deschis unui dialog cu SUA care să poată duce "la un nou tip de...251

20 ian 00:00MapamondCoreea de Nord a numit un nou ministru de externe, potrivit Seulului

Regimul nord-coreean a numit în funcţia de ministru de externe o înaltă oficialitate care se ocupa până în...264

20 ian 00:00MapamondAvion de pasageri doborât lângă Teheran: Victimele ucrainene au fost repatriate

Trupurile neînsufleţite ale celor 11 cetăţeni ucraineni ucişi în momentul în care avionul în care se aflau a...250

20 ian 00:00MapamondIncendiu la un centru pentru persoane cu dizabilităţi mintale în Cehia: opt morţi

Opt oameni au murit şi 30 au fost răniţi într-un incendiu izbucnit duminică dimineaţă devreme într-un centru...235

20 ian 00:00MapamondEvadare ca-n filme în Paraguay: O sută de deţinuţi au reuşit să scape printr-un tunel

O sută de deţinuţi, majoritatea membri ai celei mai mari bande de traficanţi de arme şi droguri din Brazilia, au...299

20 ian 00:00MapamondProteste ale militanţilor Extinction Rebellion la salonul auto de la Bruxelles. Peste 100 de arestări

Peste o sută de persoane au fost arestate sâmbătă, la Bruxelles, în cursul unei serii de acţiuni împotriva...234

20 ian 19:48MapamondCiocniri violente între protestatari şi forţele de ordine la Beirut

Peste 160 de persoane au fost rănite sâmbătă la Beirut în confruntări ce au avut loc între protestatari şi...251

20 ian 00:00MapamondCalifornia: O adolescentă răpită a fost salvată cu ajutorul aplicaţiei Snapchat

O adolescentă de 14 ani care fusese drogată şi răpită a fost localizată şi salvată de poliţie în San José,...288

Sănătate
20 ian 00:00SănătateImpactul sportului asupra prevenirii cancerului

Exercițiile fizice nu sunt numai benefice pe termen scurt, ci pot chiar să ne ferească de afecțiuni serioase precum...266

20 ian 17:22SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

Pe timpul iernii, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din vreme...336

20 ian 17:16SănătateCinci motive să-ți duci copilul la oftalmolog

Controlul oftalmologic la copii, mai ales la cei până în 5 ani, este adesea amânat de părinți, deoarece copilul...252

20 ian 00:00SănătateIată cum să nu mai mănânci seara târziu: trucuri și sfaturi

Obiceiul de a consuma mici gustari seara, înainte de culcare, contribuie la acumularea kilogramelor în plus. Mâncarea...420

20 ian 00:00SănătateStudiu: Care sunt locurile de muncă care afectează cel mai mult sănătatea inimii femeilor?

În funcție de specificul activității și de nivelul de stres implicat, locul de muncă poate afecta atât...282

18 ian 00:00SănătateMedicii trag un semnal de ALARMĂ: Iată simptomele care NU trebuie ignorate

Tumorile pe creier ocupă un important loc în patologia neurochirurgicală, fiind și principala cauză de deces de...620

18 ian 00:00SănătateZece cauze mai puțin cunoscute ale bolilor de inimă

Sforăitul, relația nefericită și timpul petrecut în trafic, pe lângă alte cauze, ne pot influența sănătatea...570

18 ian 00:00SănătateCând și cum trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Vitaminele și mineralele sunt indispensabile pentru o sănătate de fier. Cel mai bine ar fi să le obținem printr-o...453

18 ian 00:00SănătateSporturile de iarnă: Riscuri şi prevenţie

În fiecare an, milioane de oameni se adună pe pârtiile de schi și pe patinoare pentru a se bucura de câteva ore de...378

18 ian 00:00SănătateCare este cea mai bună dietă pentru sănătatea mentală

Suntem ceea ce mâncăm, nu doar fizic, ci și psihic. Cercetările arată, pe de o parte, că persoanele care urmează...512