REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Proprietarul unui apartament, din Constanța, țepuiește studenții ce sunt în căutarea unui loc de cazare

Proprietarul unui apartament, din Constanța, țepuiește studenții ce sunt în căutarea unui loc de cazare

Replica API 5 septembrie 2022 | 00:00 2342

Odată cu sfârșirea sezonul estival, proprietarii de apartamente ce au oferit cazare turiștilor pe timpul verii, se reorientează către studenți dar și elevi, pentru un profit în plus adus în urma închirierii. Pe platformele de specialitate, circulă tor felul de oferte pentru închirierea apartamentelor, studenții căutând cel mai bun preț, dar și cele mai bune condiții, însă, mare atenție la ofertele ce par de nerefuzat, cu proprietari care, din cele spuse de ei, nu se află în țară, și vor o garanție de seriozitate înainte de a veni și a prezenta apartamentul.

Fiecare proprietar are condițiile lui, legate de curățenie, liniște în apartament, dar, unul dintre aceștia se diferențiază de restul. Un presupus proprietar al unui apartament, ce se pare că este pe roți, pentru că își schimbă locația în diferite cartiere ale Constanței, cere drept garanție pentru a veni în țară, plata chiriei pe 3 luni. Acesta susține că se află ba în Marea Britanie, ba în Germania, și pentru că în trecut s-a mai ars cu chiriașii, care l-au pus să vină în țară, și la venirea în țară, aceștia s-au răzgândit, acesta s-a gândit să ceară o garanție de 3600-3700 de lei.

Cum decurge metoda de țepuire

Acest, așa-zis proprietar, pretinde că lucrează în Germania, sau în Marea Britanie, și spune că nu poate veni în țară dacă nu este sigur de dorința de închiriere a chiriașului, punându-l pe chiriaș să îi trimită bani prin MoneyGram, susținând că este un om serios, cu frică de Dumnezeu. Proprietarul refuză contactul telefonic, discuțiile se poartă doar prin e-mail, și practica se desfășoară în felul următor, unul dintre e-mailurile trimise, fiind astfel: ”Înainte să plec la drum, vreau să mă asigur că nu o să dați banii pe altă chirie și vreau să văd că aveți banii puși la Moneygram. Nu vreau să îmi trimiteți mie banii, pentru că nu mă cunoașteți. Aș vrea să mergeți la orice bancă sau schimb valutar care are serviciul Moneygram. Trebuie să faceți un transfer în Germania de 3.600 de lei pe numele unei persoane apropiate. După ce ajung în România, vedeți locuința, facem contractul iar apoi vom merge împreună la Moneygram și schimbăm numele destinatarului cu numele meu, iar eu voi lua acei bani la întoarcerea mea aici.” Proprietarul susține că a mai făcut astfel de tranzacții: ”Eu am mai trimis bani prin Moneygram și o dată tatăl meu nu își mai găsea buletinul să poată ridica banii și cei de la Moneygram m-au învățat să schimbăm destinatarul banilor cu numele fratelui și am reușit. Totul a durat maxim 30 de minute, până s-a făcut schimbarea în sistem.”, a transmis unui chiriaș, proprietarul apartamentului.

Prețul la care închiriază acest proprietar apartamentul este unul foarte mic, pentru zona în care se află, dar și pentru aspectul apartamentului, acesta cerând 240 euro chirie pe lună, apartamentul situându-se în zona Delfinariu, o zonă preferată în rândul studenților. O victimă a acestui proprietar, a declarat pentru Replica de Constanța: ”Era prin iunie, și împreună cu iubitul meu, căutam să ne mută, pentru că acolo unde stăteam, pe perioada verii, închiria turiștilor. Am întrat pe internet și am căutat apartamente de închiriat, și după lungi căutări, l-am găsit pe acesta de la delfinariu, la un preț super bun, dacă luam în calcul cum au explodat prețurile în Constanța. I-am dat email, acesta trimitea un singur mail pe zi, și ajunsesem în punctul în care ne-a cerut să îi transferăm banii de chirie prin Moneygram. M-am consultat cu prietenul meu, și în disperarea momentului, apropiindu-se și expirarea contractului, am zis să facem transferul, dar înainte de asta să vorbim cu cei de la Moneygram dacă se practică astfel de lucruri, pentru că părea ceva putred la mijloc. Pentru că proprietarul ne-a trimis un mail prin care ne dădea un ultimatum, în sensul în care ne zicea să facem mai repede transferul pentru că are deja alți doritori, am sunat la serviciul clienți ai celor de la Moneygram, le-am explicat situația, și au spus că ei nu încurajează să se facă astfel de tranzacții, și în cele din urmă aceștia spunând că țara în care bani sunt trimiși, nu mai merge schimbată, și dacă trimitem datele transferului, oricine are acces la ele, poate ridica banii dar doar din acea țară. Până la urmă am realizat că era țeapă, și ne-am reorientat. Nu știu cum aș fi reacționat dacă pierdeam toți banii de chirie, în urma unui singur click.”, a declarat o studentă pe cale de a fi țepuită.

Se pare că acest proprietar încă continuă să caute victime, enunțând același discurs, acum însă susține că este în Germania, și nu putem știi câți oameni au fost păcăliți de el.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
p***t sa fi sa dai banii pe un lucru pe care nu il vezi,cit de disperat ai fi
0
0
Mi se rupe pl de frica ta de dzeu.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272