REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Protest de amploare în fața Guvernului unde, mineri, militari și polițiști cer majorarea salariilor. Video

Protest de amploare în fața Guvernului unde, mineri, militari și polițiști cer majorarea salariilor. Video

Valentina CAMARA 17 noiembrie 2022 | 13:07 1525

Protest de amploare în faţa Guvernului. Sute de ceferiști, silvicultori, agricultori, mineri, militarii şi polițiștii au cerut la geamul premierului majorarea salariilor şi respectarea legilor care prevăd creșterea veniturilor.

Protest de amploare în fața Guvernului

Ceferiștii, silvicultorii, agricultorii, minerii, militarii, polițiștii, lucrătorii tesa şi biochimiștii din sănătate, personalul aeroportuar și toate celelalte "armate" solidare de lucrători nemulțumiți protestează în fața Guvernului.

Protestatarii vor milita pentru respectarea statului de drept și a legilor adoptate de Parlament, pentru justiţie socială, precum și pentru a reaminti Guvernului României importanţa şi necesitatea rezolvării revendicărilor sociale semnalate în mod repetat autorităților responsabile şi competente. Mitingul a fost organizat de Confederația Sindicală Națională MERIDIAN.

Ce revendicări au oamenii care au protestat astăzi în faţa Guvernului

1. Majorarea la 3.200 de lei a salariului minim brut garantat în plată pentru toate categoriile socio-profesionale, începând cu 1 ianuarie 2023;

2. Instituirea prin lege a unui sistem de indexare automată raportat la inflaţie, a salariilor, pensiilor şi a altor prestaţii sociale şi pentru menţinerea puterii de cumpărare a cetăţenilor, funcţie care ar putea fi asigurată de un Contract Colectiv de Muncă la Nivel Naţional;

3. Respectarea contractelor colective de muncă și respectarea şi aplicarea integrală în forma promulgată a legilor adoptate de Parlamentul României:

• Legea salarizării nr. 153/2017,

• Legea privind Statutul Personalului Feroviar nr.195/07.09.2020,

• Legea privind Statutul Personalului Silvic nr.234/09.12.2019,

• Legea pensiilor militare de stat nr. 223/2015,

• Legea privind industria națională de apărare nr. 232/2016,

• Legea pensiilor civile nr. 127/2019.

Sursă video: Sindicatul Europol

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CEZSRS sa iti fak PASARYKA CAT CAMARA
0
0
Daca nu va convine plecati din politie mai militienilor sa vedem cine plange dupa voi;cinci milioane de romani demni au plecat din tara dupa ce parlamentari romani prin politicile lor iau lasat fara munca,nu au plans la poarta guvernului sa le dea bani mai multi,haide sa vedem cat de capabili sunteti mai militienilor fara bani de la stat pentru ca voi asa spuneti despre voi ca sunteti capabili,acum aveti ocazia sa aratati de ce sunteti in stare mai capabililor fara sprijinul bugetului de stat al Romaniei.
5
5
Adica toti politistii astia care carau droguri la dealeri pe timp de covid care iau spaga cu nemiluita si ies la pensie nesimtita la 45 de ani tot nu se satura ? Ah... ce canal faceam cu ei, dar poate nu se știe o sa avem ocazia, valabil si pentru militarii care nu au produs nimic toata viata decat au furat motorina si salam sau cartofi si pentru ceferistii care iau spaga cu nasu sau fac bani din chirii si contracte cu firmele proprii macar astia din urma ajuta cu ceva.
4
5
a postat un derbadeu pe yt un material fenomenal, dpvd. se chiama AM DECONSPIRAT GRUPUL INFRACTIONAL OPRGANIZAT DE LA POLITIA LOCALA NAVODARI. si le arunca pe bune
4
2
Du-te la muncă și nu mai plânge
5
1
Polițiștii români sunt full de bani au case și apartamente care le închiriază își fac vacantele in locuri exotice și au limuzine de lux.Au beneficii multiple,solde bani de haine și ei umbla in haine civile sporuri și pensie la 40 de ani.La cacat cu ei sa ii sponsorizeze interlopii și peștii.
10
4
O duc bine, mall-urile sunt pline, șoselele sunt pline de masini, etc
8
1
ceva o sa se intample, ca nu se mai poate trai in saracia asta, tinerii oricum pleaca masiv din tara, iar cine a ramas aici munceste azi sa manance maine pe 2 lei
8
5
legiuitorii, guvernantii , administratia publica si multi altii traesc bine chiar foarte bine, afaceri, averi ,banet in banci si la ...saltea, vor un statut permanent iar amarastenii sa -i ...sponsorizeze, tarandu -se de pe o zi pe alta , asteptand o leafa de ...cacao si o pensie de ...rahat!
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468