REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
17.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

PSD ÎNCEPE JIHADUL FISCAL 2019!

PSD ÎNCEPE JIHADUL FISCAL 2019!

Replica API 22 decembrie 2018 | 00:24 388

Ordonanţa de urgenţă privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri. Ea cuprinde şi plafonarea preţului la gaze, dar şi controversata "taxă pe lăcomie" care vizează băncile!

Iată principalele măsuri ce vor fi cuprinse în Ordonanța de Urgență care va fi adoptată în ședința de Guvern de vineri, conform stiripesurse.ro:

-DEMARAREA UNUI PROGRAM PRIVIND CONSTRUCTIA A 1000 DE GRADINITE CU PROGRAM SPORTIV PRIN PARTENERIAT CU MEDIUL DE AFACERI, IN SENSUL IN CARE FIRMELE PRIVATE SI FUNDATIILE CARE VOR CONSTRUI IN URMATORII 2 ANI DE ZILE O ASTFEL DE GRADINITA, VOR PRIMI DIN PARTEA STATULUI ROMAN PANA LA 500.000 EURO LA FINALIZAREA INVESTITIEI.

-PLAFONAREA PRETULUI LA GAZE SI ENERGIE ELECTRICA PENTRU URMATORII 3 ANI DE ZILE PENTRU CONSUMATORII CASNICI.

-STABILIREA UNUI NIVEL MINIM DE UN MILIARD DE EURO PRIVIND VANZAREA LICENTELOR 5G, TINAND CONT DE EXPERIENTA ALTOR STATE DIN UNIUNEA EUROPEANA. TOTODATA, STABILIREA UNUI NIVEL MINIM DE 2 MILIARDE EURO PRIVIND PRELUNGIREA LICENTELOR 3G.

-INFIINTAREA UNUI FOND PRIVIND DEZVOLTAREA A 31 STATIUNI BALNEARE DE INTERES NATIONAL, PENTRU CARE VOM ALOCA 310 MILIOANE LEI IN 2019.

-INTRODUCEREA UNUI MECANISM CE ARE IN VEDERE PROTEJAREA POPULATIEI SI A FIRMELOR CARE AU CREDITE, PRIN IMPOZITAREA ACTIVELOR FINANCIARE ALE BANCILOR IN CAZUL UNUI NIVEL AL ROBORULUI MAI MARE DE 2%.

-INFIINTAREA UNUI FOND DE DEZVOLTARE SI INVESTITII PRIN CARE VOM SUSTINE FINANTAREA PROIECTELOR DE DEZVOLTARE ALE COMUNITATILOR LOCALE SI UNIVERSITATILOR. SE VOR PUTEA FINANTA PROIECTE IN DOMENII PRECUM SANATATE, EDUCATIE, DEZVOLTARE LOCALA, INFRASTRUCTURA.

-PREVEDEREA MAJORARII DE LA 1 SEPTEMBRIE CU 3 LUNI IN AVANS A PUNCTULUI DE PENSIE SI A PENSIEI MINIME ASTFEL: PUNCTUL DE PENSIE VA CRESTE DE LA 1100 LEI LA 1265 LEI, IAR PENSIA MINIMA DE LA 640 LEI, LA 704 LEI.

-DEVANSAREA APLICARII CRESTERILOR SALARIALE PENTRU CADRELE DIDACTICE DIN ANUL 2022, LA 1 SEPTEMBRIE 2020, ASA CUM AM CONVENIT IN ACORDUL SEMNAT CU SINDICATELE DIN INVATAMANT.

-ACORDAREA VOUCHERELOR DE VACANTA IN CUNANTUM DE 1450 LEI SI IN ANUL 2019, TUTUROR ANGAJATILOR DIN SECTORUL PUBLIC.

-CRESTEREA SALARIULUI MINIM IN DOMENIUL CONSTRUCTIILOR LA 3000 LEI BRUT, INCEPAND CU 1 IANUARIE 2019, ASA CUM NE-AM ANGAJAT PRIN ACORDUL SEMNAT CU PATRONATUL DIN CONSTRUCTII.

-REDUCEREA TAXELOR PE MUNCA LA JUMATATE PENTRU SECTORUL CONSTRUCTIILOR, ASTFEL INCAT SALARIUL MINIM NET IN ACEST DOMENIU SA DEPASEASCA ECHIVALENTUL A 500 DE EURO.

-MAJORAREA TAXEI PE VICIU IN DOMENIUL JOCURILOR DE NOROC, CU 2% DIN CIFRA DE AFACERI.

-REDUCEREA COMISIOANELOR DE ADMINISTRARE A FONDURILOR DE PENSII PRIVATE DE LA 2,5 LA 1%.

-CRESTEREA PLAFONULUI PRIVIND ACORDAREA AJUTORULUI MINIM DE INCALZIRE DE LA 614 LEI LA 750 LEI.

-OBLIGAREA ADMINISTRATIILOR PULBLICE LOCALE DE RAPORTARE ONLINE A EXECUTIEI BUGETARE, INCEPAND CU 1 AUGUST 2019.

Ordonanța a fost adoptată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt in faliment ,nu mai au bani de pensii si salarii . nu se poate ca un bolsevic analfabet ,primar intr-un catun sa primeasca un salariu de 10.000-12.000 de lei lunar .criza vine mai repede decat se credea ,vor sa dea vina pe multinationale pt incompetenta lor .bai mu..isti bolsevici daca nu veneau multinationale aveam si acum salarii ca la moldoveni 100 $ lunar ,probabil un tv ar fi costat cat doua trei salarii ,parcul auto ca in anii 60 etc mergeti in Moldova si vedeti realitatea un am fo fost astazi
4
1
romanii , nu multinationalele ! cui nu-i convine sa plece , daca nu sa respecte legile din Romania . Stiti pt ce plange klaus ? pentru multinationale ca il someaza cei de afara sa lase libere MN-lele . Nu pleaca nimeni , prosti ca romanii nu mai gasesc , uite ca ne-am desteptat . Voi care latrati , v-ati intrebat de ce produsele de afara sunt mult peste cele trimise in Romania ??? pt ca acolo se cere calitate iar ce pica la control ....arunca in Romania .
7
4
sunt cativa prostovani mari pe aici care tot o dau cu pensiile, bai mincinosilor marirea de pensie de la 1 sept 2019 este in avans pt anul 2020 bai jeguri umane ,nu mai dezinformati ! Guvernul plafoneaza pretul la gaze si curent electric pentru populatie iar pentru consumatorii industriali face o medie si atunci de ce tot zbierati ca vor creste preturile?A ,ca vor astia de la banci, supermarchete,multinationale sa jupoaie populatia ca au ceva mai multi banuti in buzunar ,asa este, ca romanul nu a invatat inca sa faca greva pentru preturi mari ,adica sa nu mai cumpere decat la minimum !
8
2
Nu ...gresit ..sunt bine multumesc ..facultate , rezidentiat ...si inca invat ! Din cate observ cam duci lipsa de carte ! Nu ti -ar strica ceva in plus ! De scandalagii si de cei care le stiu pe toate sunt satul !
6
2
Eu nu stiu de ce este lumea revoltata de aceasta oig va luati dupa iohannis si maandolina adica ordonanta este in favoarea noastrasa nu ne mai casapeasca bancile operatori de telefonie care ne luau noua bani si-i duceau prin alte metode in tara lor nu va faceti si cu impozitele astea tot nu pleaca nimeni ca-i vaca de muls in romanoa ei daca cheltuiau bani care au promis ia privatizare erau oricum mai multi
4
5
Cam putin. Multinationalele trebuiesc taxtate cu 20 la suta din cifra de afaceri. retroactiv. Daca nu, mars afara
7
6
o sa ne cam injure nepotii lasam o tara plina de datorii doar pt a mai castiga alegerile inca 4 ani niste neispraviti...
6
6
sa inteleg ca beneficiezi de pensie speciala, sau esti lipitor de afise sau cel care l-ai ajutat pe puscariasul valcov saa ascunda tablourile in cimitir?
6
6
Cica jihad?! Bravo Dancila ! Tot inainte !
7
9
Observati cum sunt pacaliti pensionarii??Li se spune ca vor avea pensii marite din septembrie. In realitate statul se foloseste de acei bani din ianuarie pana in septembrie ca sa obtina dobanda de la banci.Pana atunci pensionarii vor dramui pensia pe toate produsele deja scumpe din cauza tarifului marit la energie electrica.
8
8
MOARTE BASESCU CU UDREA A LUI
7
8
Sistemul economiei socialiste. Popor sarac conducatori bogati si numai ei . bucuria nebunilor cu bancile . n aveti bani nu luati credite. Limitati va la ce aveti si gata . psd va ajuta....
5
4
Acestea sunt lucruri benefice pentru populatieCAND BASESCU A TAIAT PENSIILE SI SALARIILE CE A FOST?MASACRU ?
13
6
asta-i jihad fiscal? jihad a fost cand s-au taiat salarii s-a marit TVA-ul si alte chestii care au saracit populatia!
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212