REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

PSD: Părinţii nu au cu cine să lase copiii acasă după 15 mai. Guvernul PNL trebuie să ia măsuri urgente

PSD: Părinţii nu au cu cine să lase copiii acasă după 15 mai. Guvernul PNL trebuie să ia măsuri urgente

Replica API 29 aprilie 2020 | 00:00 1051

PSD a anunţat marţi că dacă Guvernul nu ia măsuri în cazul părinţilor care, după 15 mai, nu vor avea cu cine să lase copiii în casă, va acţiona pentru adoptarea rapidă a unui act normativ în Parlament în acest sens.

"Părinţii nu au cu cine să lase copiii acasă. Pentru că şcolile sunt închise. Guvernul PNL trebuie să ia măsuri urgente să ajute părinţii. Interesat doar de sondaje de opinie, Guvernul PNL a uitat - din nou - de românii care au copii şi care nu au în grija cui să îi lase. Nu a luat în calcul niciun moment faptul că odată cu ridicarea stării de urgenţă, pe 15 mai, nu mai pot fi acordate compensaţii părinţilor care rămân acasă pentru a avea grijă de copiii minori. After-school-ul sau grădiniţa nu mai sunt soluţii în acest an. Pentru că unităţile de învăţământ rămân închise. Să fie lăsaţi în grija bunicilor, nici gând, pentru că riscul să îi infecteze este prea mare", spune PSD într-un mesaj pe Facebook.

Social-democraţii afirmă că este clar pentru toată lumea, "mai puţin pentru Guvernul Orban", că este nevoie acum de măsuri în sprijinul părinţilor.

"Dacă Guvernul Orban va ignora şi această problemă, PSD va acţiona pentru adoptarea rapidă a unui act normativ în Parlament, care să permită părinţilor să stea acasă pentru a-şi supraveghea copiii până la redeschiderea unităţilor de învăţământ", mai spun cei de la PSD, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot mai multi profitori vor sa mulga bugetul de stat, prin fel de fel de situatii create artificiar ca aceasta ca nu au cu cine sa lase copiii. SA spuna direct - vrem sa stam acasa si sa fim platiti degeaba.
1
0
Ce-i mai fute grija acum pe psd-isti de plozi?! Parca n-am sti cu ce jeguri de oameni avem de-a face!
1
0
pana acum cu cine pwla mea au stat
3
0
Dar pana acum cu cine i-au lasat ? In toate vacantele din cursul unui an cu cine i-au lasat ? Acum ce vor, au prins ocazia si mulg bugetul de stat pana nu mai pot.
4
0
Voi pesedistii care ati fost la guvernare in majoritatea perioadei celor 30 de ani, dece nu ati construit crese si gradinite cu orar prelungit?
5
0
Asa cum am declarat ieri in conferinta avem solutii pentru epidemie adica o sa va dam la MUIE !
2
3
Iar psd? Nu putea si pnl sa se gandeasca la asta? Da, mai ales la copii medicilor, politistilor si militarilor care pe timpul starii de urgenta au avut interzis la concedii pentru ingrijirea copiilor pe timpul suspendarii cursurilor...
5
0
Propun ca toata lumea sa stea acasa, ca doar asa o sa mearga economia! Ha Ha!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212