REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.1° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Putin a trimis preoți să se roage din elicoptere în zonele inundate din Rusia. Video

Putin a trimis preoți să se roage din elicoptere în zonele inundate din Rusia. Video

Victor ROTARU 13 aprilie 2024 | 00:00 439

Autoritățile din Rusia apelează la ajutorul divin ca să scape de inundațiile de proporții. Un grup de preoți a fost trimis să survoleze zonele amenințate de inundații. În imaginile distribuite online, doi dintre ei țin în brațe icoane mari și par să se roage pentru ca dezastrul să nu se extindă.

Putin a trimis preoti sa se roage din elicoptere in zonele inundate din Rusia. VideoPreoții trimiși de Putin

Imaginile au fost postate pe X  de Anton Gerashchenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei.

"Nu este nevoie să cheltuiți bani pentru populația rusă: doar angajați niște preoți, apoi cheltuiți toți banii în războiul cu Ucraina, a fost mesajul care însoțește imaginile făcute publice de Gerashchenko".

 Cel puțin 10.000 de locuințe au fost distruse de ape în regiunea din Rusia cel mai grav afectată de revărsarea fluviului Ural. Văzute din aer, orașe întregi arată ca niște lagune. În Orenburg, unul dintre cele mai afectate orașe, nivelul apei a depășit 10 metri și continuă să crească.

Pe străzi se circulă cu barca după ce mai multe diguri au cedat sub presiunea apei. Cele mai puternice viituri din ultimele 8 decenii au provocat pagube uriașe și în Kazahstan unde aproape 100.000 de oameni au fost evacuați.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului: "Putin, în ciuda faptului că nu este acolo fizic, este implicat constant în discuțiile legate de acest subiect. Pe parcursul întregii zile el este consultat și informat constant în aceste probleme. Până acum nu a fost planificată nicio vizită în regiune, acum este punctul culminant al inundațiilor".

Inundațiile de primăvară sunt o parte obișnuită a vieții în Rusia, atunci când zăpezile se topesc și umflă râurile. Anul acesta, solul era deja plin de apă atunci când a înghețat, iar când zăpada s-a topit, solul nu a mai avut cum să absoarbă.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care era avion toata ziua.
0
0
sa-si trimait popii in ucraina. Poate castiga.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272