REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
10.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Putin compară politica sa cu cea a ţarului Petru cel Mare

Putin compară politica sa cu cea a ţarului Petru cel Mare

Replica API 9 iunie 2022 | 00:00 1013

Preşedintele rus Vladimir Putin a comparat politica sa cu cea a ţarului Petru cel Mare atunci când acesta a luptat contra Suediei, în Marele Război al Nordului, invadând o parte a acesteia, precum şi ceea ce sunt astăzi Finlanda, o parte din Estonia şi Letonia, transmite AFP.

'Tocmai am vizitat o expoziţie dedicată celei de-a 350-a aniversări a lui Petru cel Mare. Este uimitor, dar aproape nimic nu s-a schimbat. (...) Petru cel Mare a purtat Războiul Nordului vreme de 21 ani. Există impresia că, luptând cu Suedia, a cucerit ceva. Nu a cucerit nimic, a recuperat. Nu cucerea nimic, recupera', a afirmat Putin, într-o întâlnire cu tineri antreprenori la Moscova, citează Agerpres.

'Atunci când a întemeiat noua capitală (Sankt Petersburg, n.red.), nicio ţară din Europa nu recunoştea acest teritoriu ca aparţinând Rusiei. Toată lumea îl considera ca făcând parte din Suedia. Dar, din timpuri imemoriale, acolo trăiau slavi alături de popoare fino-ugrice. (...) El recupera şi întărea' ţara, a mai spus preşedintele rus.

'Din câte se pare, ne revine şi nouă să luăm înapoi şi să întărim', a adăugat el, părând să facă aluzie la ofensiva rusă în Ucraina.

Foto: (c) Sputnik/Mikhail Metzel/Kremlin via REUTERS

'Da, au existat epoci în istoria ţării noastre când am fost obligaţi să ne retragem, dar numai pentru a ne recupera forţele şi a merge înainte', a mai afirmat Putin.

Înfrângerea Suediei în Marele Război al Nordului (1700-1721) avea să facă din Rusia principala putere în Marea Baltică şi un actor important pe scena europeană.

Rusia îl sărbătoreşte joi pe ţarul Petru cel Mare, care a încercat să apropie imperiul de Europa, un ecou al trecutului care contrastează cu prezentul, în plină ruptură între Moscova şi Occident din cauza invaziei ruse din Ucraina.

Pentru a marca 350 ani de la naşterea celui care a condus Rusia mai întâi ca ţar, apoi ca împărat din 1682 până la moartea sa în 1725, preşedintele Vladimir Putin a vizitat joi, la Moscova, o expoziţie consacrată lui Petru I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Explicatia este una singura. Serviciile sataniste secrete ale Rusiei au recrutat acesti indivizi marioneta si prin prisma faptului ca au tresaturi fizice asemanatoare cu fosti "mari lideri" din istoria Rusiei pentru ca prinde bine la public si pentru ca astfel ar mai castiga 2-3 simpatizanti, sustinatori ai satanismului din conducere. Plus de asta, am fost informat ca in ultimul "interviu" pe care l-a avut Putin pentru un post marioneta din media ruseasca, reporterul avea acasa la el o intreaga brigada de trupe speciale, care stateau la un ceai cu familia sa. Ca sa nu cumva ceva. Met. ruseasca
7
0
Viktorovich Volodin are ceva in privire cate te duce cu gandul imediat la privirea fostului patriarh satanist al Moscovei, Ivan cel Teribil. Patriarhul Kirill are exact ochii lui Ivan cel Teribil, cand se incrunta este exact el in carne si oase. Iar hainele sataniste sunt aceleasi purtate de Ivan cel Teribil. Nu au o treaba cu ortodoxia. Niciuna! Dmitry Peskov zici ca e Dragnea dupa 2 saptamani in vaslui sau 3 saptamani in "Vacanta Mare". Ceva pute la mijloc. Ha ha ha!
7
0
Oamenii astia cu probleme psihice precum Satana Putin vad cu alti ochi lumea reala. Au o realitate alternativa. Nu ma mira faptul ca indivizii din cercul lui de "prieteni" pe care i-a adunat la carma conducerii sataniste a Rusiei, au trasaturi fizice faciale asemanatoare cu personalitati celebre din trecutul de invadator satanic al Rusiei. Va dau cateva exemple, iar lista este foarte lunga. Vladislav Surkov seamana la fata cu Petru I,asta explica apropierea.Fostul presedinte marioneta in pauza luata de Putin Dmitry Medvedev are trasaturi fizice faciale asemanatoare cu ale lui Nicolae al II-lea
7
0
Rusia e un "sat" mic, unde se invart toate crimele sataniste. Vedeti voi harta aia unde pare mare, dar 3 sferturi din suprafata Rusiei se afla pe PERMAFROST, gheata glaciara care se va topi complet in urmatorii an. Intelegeti voi ce urmeaza, ramane doar 1 sfert din Rusia pe pamant. Cel putin vor avea peste sa manance, ca in prezent nu prea au mancare. Ha ha ha! Deci, cum spuneam, Rusia este un "sat" mic, restul la EST de Moscova sunt popoare subjugate. Informati-va despre asta,sunt toti galbeni cu ochii mici, asiatici,sunt popoare cu traditii asiatice, probabil multi nu stiti.Au fost capturati
10
0
Sunteti constienti ca aia din fotografie sunt de fapt copiii satanistilor din conducerea demonica din Kremlin, nu? Sunt "partners in crimes". Cam ca aia din "partidele" romanesti care s-au transformat in grupari infractionale si fiecare a furat ceva de la statul roman, fiecare il are pe celalalt cu ceva la mana, deci sunt o "grupare unita" si se acopa unul pe celalalt. Iar cine ii da pe mana politiei, e "sifon". Nicio diferenta!!!
11
0
Putin is bat shit crazy
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212