REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
10.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Putin trimite echipe de salvare în Turcia și Siria după cutremurele devastatoare

Putin trimite echipe de salvare în Turcia și Siria după cutremurele devastatoare

Andreea VREJOIU 7 februarie 2023 | 09:25 658

Salvatorii ruși vor zbura în Siria și Turcia după ce două cutremure uriașe au ucis peste 4000 de persoane, potrivit unui raport de marți dimineață și au rănit alte cel puțin 15.000, a anunțat Kremlinul, citat de Reuters. Președintele rus Vladimir Putin a vorbit telefonic cu liderul sirian Bashar al-Assad și cu Tayyip Erdogan din Turcia și s-a oferit să trimită echipe rusești de salvare.

Putin trimite echipe de salvare in Turcia si Siria dupa cutremurele devastatoare

Putin și-a exprimat condoleanțele pentru miile de oameni uciși de cutremurul cu magnitudinea 7,8, cel mai grav care a lovit Turcia în acest secol și urmat de o replică de 7.6.

Rusia a declarat că are avioane Ilyushin-76 de salvare de urgență în așteptare pentru a zbura către cele două țări. Ministrul Apărării Serghei Şoigu a ordonat forţelor ruse din Siria să ajute la efortul de salvare.

„Bashar al-Assad a acceptat cu recunoștință această ofertă, iar în următoarele ore salvatorii ministerului rus pentru situații de urgență vor zbura în Siria”, a spus Kremlinul într-un comunicat.

„Președintele turc i-a mulțumit călduros lui Vladimir Putin pentru o reacție atât de promptă și sinceră și a spus că dă instrucțiuni autorităților competente ale țării să accepte ajutorul salvatorilor ruși”, se arată în comunicat.

Rusia are o bază navală în Tartus, pe coasta Siriei, și operează baza aeriană Khmeimim la nord de Tartus.

Ministerul rus al apărării a declarat că instalațiile sale militare din Siria nu au fost afectate de cutremur.

Separat, un oficial al companiei de stat ruse de energie atomică Rosatom a declarat că nici centrala nucleară Akkuyu pe care o construiește în sudul Turciei nu a fost afectată de cutremur.

„Cu toate acestea, luăm măsuri extinse de diagnosticare pentru a ne asigura că operațiunile de construcție și instalare pot continua în siguranță”, a declarat agenția de presă RIA, citată de oficialul Rosatom, Anastasia Zoteeva, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
putin sunt deja in siria. Trebuie doar sa treaca granita la futacul de capre erdogan.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212