REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Putred de bogat, deputatul Rizea îşi justifica averea prin darurile primite la botezul fiului

Putred de bogat, deputatul Rizea îşi justifica averea prin darurile primite la botezul fiului

Replica API 3 martie 2016 | 23:40 5666

DNA cere arestarea deputatului PSD

DNA cere arestarea deputatului PSD

Cristian Rizea

Deputatul PSD de Brăila Cristian Rizea, ajuns în Parlament din postura de locuitor al Constanţei, din partea căreia trebuia să candideze iniţial, este exemplul tipic de politician corupt, parvenit şi ipocrit. În 2012, proaspătul deputat PSD era muritor de foame, potrivit propriei declaraţii de avere. Rizea nu avea casă, teren, nici măcar vreun hârb de maşină, iar biata nevastă Josette Ane Marie abia aduna într-un an de zile vreo 8.000 de lei, de crezi că pesedistul a ajuns deputat din mila publică, ca ajutor social. Ce-i drept, avea bijuterii şi ceasuri de 35.000 de euro, probabil adunate din cerşit, la ce sărac lipit era bietul Rizea. O explicaţie care pare însă mult mai veridică decât cea dată în 2015 de pesedistul Rizea pentru averea de nabab pe care începuse să i-o vadă deja toată lumea. Deputatul a scris cu mânuţa lui că a primit la botezul fiului şi apoi la tăierea moţului acestuia bani, bijuterii şi tablouri de peste 150.000 de euro! Patron de imobiliare prin intermediul mamei şi şoferului său personal, deputatul PSD Cristian Rizea a fost săltat ieri de DNA şi, cel mai probabil, va fi arestat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

Deputatul PSD Cristian Rizea, candidat de Constanţa ales pe liste în Brăila şi aruncat acum în lupta pentru Primăria Sectorului 5, a primit în decembrie 2009 o mită de 300.000 de euro de la inculpatul Lucian Colţea, om de afaceri cu cetăţenie americană, pentru a interveni la Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna în vederea urgentării retrocedării unui teren dintr-o zonă rezidenţială a Bucureştiului, respectiv obţinerea unui teren din comuna ilfoveană. Pentru a ascunde caracterul de şpagă a celor 300.000 de euro, pesedistul Rizea a întocmit patru contracte false de împrumut. În decembrie 2015, în plină anchetă penală, Rizea a abordat doi martori, cărora le-a cerut să depună declaraţii în favoarea sa la DNA, promiţându-le în schimb un spaţiu comercial gratuit în zona Cotroceni, unde aceştia să-şi deschidă o nouă clinică, favoare pe care urma să le-o întoarcă după ce va fi ales primar al Sectorului 5 din partea PSD. Născut în aprilie 1969 în Galaţi, cu domiciliul actual în Zimnicea, deşi reprezintă Brăila, după ce a candidat iniţial pentru Constanţa, coruptul Cristian Rizea este preşedintele PSD din Sectorul 5 şi una din figurile sordide ale politicii româneşti.

Mama deputatului şi şoferul personal, patronii din acte ale firmelor lui Rizea

Rizea deţine mai multe firme în Bucureşti, singura în care apare, la un moment dat şi numele său fiind Primo Expert Imobiliare SRL, din care se retrage însă încă din 2007. Societatea rămâne pe numele mamei sale, Maria Rizea, de 71 de ani, iar ulterior face obiectul unei tranzacţii încheiate între Rizea şi Venus Stones SRL, patronată de Ioan Valer Russu, unul din cei mai importanţi sponsori ai fostului primar general Sorin Oprescu. O altă firmă a pesedistului este Cuore Imobiliare SRL, tot din Capitală, ai cărei patroni din acte sunt mama sa, Maria Rizea, dar şi Ion Găzaru, de 48 de ani, nimeni altul decât, atenţie!- şoferul personal al deputatului PSD Cristian Rizea. Acelaşi şofer Ion Găzaru şi mama deputatului şi candidatului PSD Cristian Rizea mai deţin Happy Time Imobiliare SRL şi Provider Imobiliare SRL, de asemenea, din Bucureşti. Pesedistul sărac lipit care-şi permite un Ferrari de peste 200.000 de euro, dar şi o limuzină Mercedes de alte 100.000 de euro, chiar cea pe care-i este şofer „patronul” Găzaru, este unul din apropiaţii lui Dan Şova, alt lider marcant al PSD acuzat de corupţie şi a mai fost acnhetat de insituţiile statului. O coincidenţă frumoasă face ca, în 2011, ANI să-l acuze pe Cristian Rizea că deţine o avere nejustificată de 300.000 de euro, adică fix cuantumul şpăgii pe care o luase în decembrie 2009. Măsura perfectă a caracterului lui Cristian Rizea este dată de tupeul halucinant al pesedistului care ne crede pe toţi abolut idioţi, din moment ce putea scrie cu mâna lui că a devenit milionar de la botezul fiului. Deputatul arăta în ultima declaraţie de avere că a primit bijuterii, tablouri şi icoane de 42.000 de euro precum şi 91.500 euro cash la botezul fiului său şi de încă 16.500 de euro la tăierea moţului.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102