REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Quiche vegetarian: 3 rețete sănătoase de încercat

Quiche vegetarian: 3 rețete sănătoase de încercat

Replica API 2 decembrie 2020 | 00:00 1030

Quiche este un fel de tartă de origine franceză care se poate prepara atât cu carne, cât și cu legume. Pentru astăzi, îți propunem 3 rețete simple de quiche vegetarian.

Quiche denumește o tartă alcătuită dintr-o crustă de aluat și o umplutură cremoasă în care se pun bucăți de carne, fructe de mare, brânzeturi sau diverse legume. Un tip extrem de cunoscut este quiche-ul Lorraine, pe bază de bacon. Acest fel de mâncare de mâncare este ideal pentru un mic dejun consistent, dar și pentru brunch și poate fi o soluție de luat în calcul când ți-au rămas prin frigider și cămară câteva legume care nu mai au mult până se strică și pe care ai vrea să le utilizezi într-un fel, scrie doc.ro.

Un quiche vegetarian va fi umplut cu diverse legume, precum și cu brânză, ouă și smântână, deci va fi și o sursă consistentă de proteine. În cele ce urmează, îți propunem 3 rețete simple de quiche vegetarian, care se pot face într-o formă de copt rotundă, cu diametrul de 30 de cm.

Quiche vegetarian cu ciuperci și cașcaval

Ingrediente:

Un aluat de plăcintă de cumpărat (sau poți prepara un aluat de tartă pe care îl preferi tu de obicei)

450 g de ciuperci de un singur fel sau asortate (champignon, pleurotus etc.), spălate și tăiate în sferturi

1 ceapă roșie sau o ceapă de apă tăiată fideluță

2 linguri ulei de măsline

O jumătate cană de lapte

O jumătate cană de smântână groasă cu 25% grăsime

O cană și jumătate de cașcaval ras sau brânză Gruyère rasă

3 ouă mari

Sare

Piper

Nucșoară

Chili sau boia iute.

Mod de preparare:

Aluatul se scoate de la congelator și se întinde bine pe fundul și pe pereții unei forme de copt cu un diametru de aproximativ 30 cm, decupându-se surplusul. Se acoperă aluatul cu o foaie de copt, peste care se pun suficiente boabe de fasole uscată sau o greutate specială pentru copt ca să țină foaia lipită de aluat (cam două treimi de tavă să fie umplută cu boabe). Se dă tava la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit (180° C), apoi se scoate și se lasă câteva minute să se răcească puțin, după care se îndepărtează boabele de fasole și hârtia de copt. Ulterior, se înțeapă aluatul cu o furculiță în câteva locuri, după care se dă iar la cuptor aproximativ 10 minute (trebuie ca crusta să devină ușor aurie). Apoi, se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit cât timp se prepară umplutura.

Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul la foc mediu și se adaugă ceapa și ciupercile, cu sare și piper după gust. Se amestecă ușor, până când zeama lăsată de legume dispare și acestea arată ușor rumenite. Separat, se bat ouăle într-un castron și se amestecă bine cu laptele, smântâna, un praf de nucșoară și unul de boia.

Se ia tava cu aluatul și se presară jumătate din cantitatea de cașcaval ras pe fundul tăvii, se pun apoi ciupercile cu ceapa, după care se adaugă restul de cașcaval, iar la final se toarnă amestecul de ouă cu lapte și smântână. Pe deasupra se mai poate decora cu câteva felii foarte subțiri de ciupercă.

Grătarul cuptorului se plasează la jumătate, se pune peste el o foaie de copt și apoi se așază tava cu quiche-ul (în caz că în timpul coptului se întâmplă să sară stropi din conținut) și se închide ușa. Tarta se coace 30-35 de minute (sau până se observă că umplutura de deasupra pare coaptă) la 180° C. La finalul timpului, se scoate tava și se lasă la răcit 20 de minute înainte de a felia quiche-ul.

Quiche vegetarian cu spanac și feta

Ingrediente:

Un aluat de plăcintă de cumpărat (sau poți prepara un aluat de tartă pe care îl preferi tu de obicei)

450 g spanac congelat

3 ouă mari

200 g feta sfărâmată

200 ml smântână grasă (25%)

1 linguriță oregano uscat

1 lingură de unt

1 lingură de ulei

Sare (opțional, dacă brânza nu este sărată).

Mod de preparare:

Cu aluatul se procedează la fel ca în rețeta de mai sus.

Pentru a prepara umplutura, se încălzesc într-o tigaie, la foc potrivit, untul și uleiul, în care se pune spanacul și se amestecă până când se dezgheață și se gătește, adică până dispare lichidul. Se oprește focul. Separat, într-un castron, se bat ouăle cu smântâna și cu oregano.

Se ia tava cu aluatul și se presară jumătate din cantitatea de feta sfărâmată pe fundul tăvii, se pune apoi spanacul, după care urmează restul de feta, iar la final se toarnă amestecul de ouă și smântână (eventual, se mai pot pune câteva cubulețe de feta pe deasupra).

Grătarul cuptorului se plasează la jumătate, se pune peste el o foaie de copt și apoi se așază tava cu quiche-ul (în caz că în timpul coptului se întâmplă să sară stropi din conținut) și se închide ușa. Tarta se coace aproximativ 25 de minute (sau până se observă că umplutura de deasupra pare coaptă) la 180° C. La finalul timpului, se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit 20 de minute înainte de a felia quiche-ul.

Quiche vegetarian cu dovlecei și roșii

Ingrediente:

Un aluat de plăcintă de cumpărat (sau poți prepara un aluat de tartă pe care îl preferi tu de obicei)

400 g dovlecel ras și stors bine de zeamă

2 cepe tăiate fideluță

2 linguri ulei

10 felii rotunde de roșie

10 felii rotunde subțiri de dovlecel (sau câte încap pe deasupra tartei)

O jumătate cană de lapte

O jumătate cană de smântână groasă cu 25% grăsime

3 ouă mari

1 cană de parmezan ras

1 linguriță de ierburi de Provence

10 frunze de busuioc proaspăt, tăiate în jumătate

1 linguriță de sare

O jumătate de linguriță de piper negru.

Mod de preparare:

Cu aluatul se procedează la fel ca în prima rețetă.

Pentru a prepara umplutura, uleiul se încălzește într-o tigaie, la foc potrivit, apoi se pune ceapa și se călește câteva minute până se înmoaie. Se oprește focul. Separat, într-un castron, se bat ouăle peste care se pun smântâna, laptele, ierburile de Provence, frunzele de busuioc, sarea și piperul. La final, se amestecă în același castron dovleceii rași și storși și parmezanul.

Se ia tava cu aluatul și se pune ceapa pe fundul tăvii, apoi amestecul cu dovlecei, lactate și ouă, după care se așază pe deasupra feliile de roșii și de dovlecel.

Grătarul cuptorului se plasează la jumătate, se pune peste el o foaie de copt și apoi se așază tava cu quiche-ul (în caz că în timpul coptului se întâmplă să sară stropi din conținut) și se închide ușa. Tarta se coace aproximativ 35 de minute (sau până se observă că umplutura de deasupra pare coaptă) la 180° C. La finalul timpului, se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit 20 de minute înainte de a felia quiche-ul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614