REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
10.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Radu Cosmin, de la Play TRAVEL, a dat ȚEPE cu SEJURURI turistice!

Radu Cosmin, de la Play TRAVEL, a dat ȚEPE cu SEJURURI turistice!

Replica API 19 martie 2021 | 22:04 2649

Radu Cosmin a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals (3 acte materiale), după ce, în calitate de reprezentant al firmei Play Travel SRL, a păcălit mai multe persoane vânzându-le pachete turistice inexistente, fără ca firma sa să dețină licență sau asigurare.

Cum s-au desfășurat faptele

Primul înșelat a fost reprezentantul unei firme din București căruia inculpatul i-a solicitat suma de 12.842 de lei, reprezentând achiziția unui pachet de servicii turistice pentru un sejur de 14 nopți în Egipt, cu plecare din Cluj. În momentul în care beneficiarii sejurului au ajuns în aeroportul din Cluj-Napoca, acestora nu li s-a permis îmbarcarea întrucât reprezentantul firmei a motivat că revânzătorul pachetelor turistice, respectiv Radu Cosmin nu a achitat contravaloarea pachetelor turistice, motiv pentru care a fost nevoit să achite încă o dată suma de 2.791,93 euro către deținătorul de pachete turistice. Față de această situație, reprezentantul firmei din București a luat legătura telefonică cu reprezentantul societății Play Travel SRL și anume Radu Cosmin care inițial l-a asigurat că va efectua plata imediat, după care acesta a fost de negăsit. Ceilalți păcăliți au fost înșelați cu o vacanță pentru 4 familii în Grecia, în stațiunea Halkidiki, Hotel Possidi Paradise pentru 7 nopți, cazare și all inclusive, respectiv 2 apartamente. Valoarea vacanței a fost de 2750 de euro, însă povestea s-a repetat, pe aeroport aflând faptul că serviciile lor plătite nu fuseseră achitate de către agenția Play Travel, fiind nevoiți să le mai achite încă o dată direct către deținătorul de pachete turistice.

Ce a spus inculpatul

Audiat, Radu Cosmin a declarat că se ocupa cu revânzarea pachetelor turistice, rezervarea și emiterea biletelor de avion, rezervarea pachetelor turistice oferite de către operatori, precum și cazări individuale. În situația în care un client apela la serviciile agenției sale și se decidea asupra pachetului turistic ofertat, inculpatul îi emitea factura fiscală cu toate detaliile referitoare la sejur-perioadă, cazare și transport, iar plata efectuându-se de către client în funcție de cerințele tour operatorului. Pentru sumele mai mici de 4.999 lei, clientul putea achita numerar, conform contractului și facturii emise, iar în cazul în care se achita peste 5.000 lei, clientul era obligat să facă plata prin virament bancar în contul societății sale. Inculpatul a declarat că și-a îndeplinit obligațiile contractuale față de persoanele vătămate.

Ce a spus instanța

Analizând probele administrate, instanța a constatat că este dovedită săvârșirea celor trei infracțiuni de înșelăciune și acelor trei infracțiuni de uz de fals de către inculpat cu vinovăția prevăzută de lege, prin acțiunea sa frauduloasă de amăgire a persoanelor vătămate prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, constând în faptul că a încasat sumele de bani reprezentând sejurul turistic de la persoanele vătămate, dar nu le-a achitat mai departe către Express Travel Internațional SRL și nici nu a făcut rezervările la hotelurile din străinătate, cu scopul de a obține pentru sine un folos patrimonial injust, pricinuind pagube persoanelor vătămate. Instanța a decis condamnarea lui Radu Cosmin la 1an și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru infracțiunile de înșelăciune și uz de fals. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce justitie e asta ? Ala care fura un baton de salam ia 3 ani cu executare si astia cu valori mari iau 1 an cu suspendare. Se pare ca avem un stat care incurajeaza furturile cu valori.
2
0
sa mori tu ca vorbesti despre analfabeti..
2
2
atunci sa-ti astepti nota de plata gigi, ca bubui de prostie cu comentul tau de habarrnist imbecil si iresponsabil! hai sa lichidam firmele de turism ca se descursa singur gigi!
4
3
Cum prosti cu bani se mai gasesc ma Gigi si nu sunt putini,majoritatea cu bani nemunciti atunci se gasesc si speculanti in turism care isi spun oameni de afaceri si care din asta traiesc, ii prosteasc pe prosti.
8
0
Bai,in afara de fraieri,analfabeti si prosti,mai este cineva care pune botul la firmele astea de travel?cit de fraier poti fi?deci in loc sa-ti gasesti un loc unde vrei tu,mai dai comision la nsite trintori securisti care-ti invirt banii,eventual sa-ti traga si tzeapa,sa te bage intr-un hotel mizerabil,linga gunoaie,ca sa fie ieftin. Cit de sucker poti fi? Prostia se mai si plateste!
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212